Obavijesti

Show

Komentari 2

Remi: Koncert u Tvornici bit će nam kruna turneje, bit će ludilo

Remi: Koncert u Tvornici bit će nam kruna turneje, bit će ludilo
1

"15 godina Elementala - U Redu je": Koji su im bili najveći izazovi, što su naučili i što sve planiraju za svoj rođendanski tulum u Tvornici kulture pitali smo Remi

VIDEO

Zagrebačka grupa Elemental ove godine slavi svoj 15. rođendan, a povodom proslave krenuli su na turneju pod nazivom "15 godina Elementala - U Redu je". Koji su im bili najveći izazovi, što su naučili i što sve planiraju za svoj rođendanski tulum u zagrebačkoj Tvornici kulture pitali smo Mirelu Priselac - Remi.

1. Koji vam je bio najveći izazov u vaših 15 godina postojanja? 

Mislim da je najveći izazov bio u momentima kad nam nije išlo. Trebalo je posegnuti u sebe i naći snage, držati glavu iznad površine i pregrmjeti teškoće. Lako je biti pametan kad sve ide dobro, kad napraviš dobar album i kada te "svi vole". No kad dođe do kreativne krize, kad nisi siguran u kojem smjeru dalje, tada se vidi prava snaga benda. Naš basist Koni često govori da je lanac snažan onoliko koliko je jaka najslabija karika. Zato jedni druge podržavamo, bodrimo i izvlačimo se kad nam je teško. Elemental je bend u kojem mi nisu samo suradnici nego i prijatelji. I to puno pomaže kad je teško.

2. Što ste u 15 godina naučili, što bi promijenili i što bi poručili mlađim bendovima? 

Krenula bih od sebe – bila bih sigurnija u svoj "unutarnji osjećaj". Čovjek ima tendenciju sam sebe preispitivati, jer s raznih strana dobiva različita mišljenja. To je kod mene bilo prisutnije kad sam bila mlađa, kad je bend tek počinjao. Promijenila bih recimo tu količinu vlastitog samopouzdanja, sama bih sebi rekla "ne pitaj, samo idi naprijed". Uštedila bih si nekoliko godina života, hehe… A mlađim bendovima bih poručila da budu uporni. Da vježbaju. Dok im ne otvrdnu jagodice na rukama. Da pišu i bacaju tekstove i pišu bolje. Da se ne srame biti ono što jesu. Da shvate da za uspjeh treba vremena i strpljenja. I da slušaju unutarnji osjećaj, bez iznimke.

3. Koja vam je pjesma koju ste izdali najviše prirasla srcu i zašto? 

To se periodički mijenja. Na svakom albumu nađem jednu koja mi je "The best of". Najčešće to nije neki singl nego neki "underdog", neka pjesma koju top liste manje vole, ali je meni draga. Na zadnjem albumu "U redu je" to je pjesma "Nož". Ne znam hoće li ikada biti singl, vjerojatno neće, ali ja bih uvrstila u svoju kolekciju "the best of".

4. Osim u Zagrebu, planirate li kakav posebni "kaos" na koncertu i u nekom drugom gradu?

Mislim da ćemo u Beogradu imati neviđeni tulum! Iako je datum koncerta još relativno daleko, pretprodaja karata ide kao luda i baš me zanima do koje ćemo mjere prekrcati prostor u kojem sviramo u Beogradu. No, u svim gradovima na turneji ponudit ćemo najbolje od sebe – imamo novi show, novi popis s izmijenjenim aranžmanima, neke pjesme koje nismo svirali godinama i mislim da se nitko neće žaliti na spektakl koji ćemo im prirediti. Naravno, Zagreb je Zagreb, na domaćem smo terenu i zato mislim da će nam koncert u Tvornici biti kruna turneje.

5. Što sve planirate za rođendanski tulum u Tvornici? 

Plan je bio pozvati drage ljude koji su na ovaj ili onaj način obilježili naš bendovski život. Bit će tu DJ Oli do Boli, čovjek koji je bio u prvoj postavi Elementala i s kojim smo imali svoje prve bendovske nastupe. Gostovat će nam dečki i cure iz plesne skupine Atomic Dance Factory, jer je breakdance sastavni dio hiphop kulture. Da smo mogli, pozvali bi i neke grafitere, ali mislim da ćemo to ostaviti za drugi put, za neki koncert na otvorenom! Ugostit ćemo ženski zbog "Pičvajz" i gudačice, a najveća je vijest zapravo da ćemo prvi put nakon 10 godina opet nastupiti s Inkom na pozornici! Ma bit će ludilo!

6. MC Ink također nastupa s vama. Kako ste se odlučili na ponovnu suradnju? 

Već je dugo postojala ta ideja, htjeli smo ga ugostiti na koncertu za 10. godina u Boogaloo, no nisu nam se poklopili rasporedi. Sad smo se napokon uhvatili na istoj stranici, a mislim da je 15 godina benda super povod da opet stanemo bok uz bok na pozornici. Iskreno, jedva čekam taj moment jer je atmosfera u prostoriji za probe, gdje iskušavamo nastup, na granici vrenja… Jedva to čekam prenijeti na stage.

7. Kakva je danas scena u Hrvatskoj, za razliku od kada ste počinjali?

Kada smo počinjali, zagrebačka rap scena bila je puna energije, entuzijazma i poleta. Gotovo svatko kog sam poznavala bavio se nekim segmentom hiphop kulture, radilo se punom parom. Bilo je to zbilja super vrijeme za odrastanje. Praktički pred svojim očima gledaš kako se u Hrvatskoj uzdiže do tada nepoznati glazbeni žanr, kako polako preuzima radio, top liste, glazbene nagrade… A onda, kao i nakon svakog uzleta, uslijedila je stagnacija i lagani pad. Danas je rap i dalje prisutan, ali ne u onoj mjeri u kojoj je bio od 1998.-2002. kad je (po meni) bilo zlatno doba hrvatskog rapa.

8. Imate li posebne želje za budućnost?

Imam. Želim biti zdrava, puna inspiracije i da me svrbi desni dlan, hehe. Želim raditi i stvarati i stavljati pred sebe nove izazove. Još ako ih mogu ispuniti s prijateljima i ljubavi, savršeno! Držimo fige i radimo!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...
ATRAKTIVNA ARGENTINKA

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...

Odvjetnica iz Buenos Airesa, Alejandra Rodriguez proglašena je misicom svog grada, a sada je čeka nacionalni izbor

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju
Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić
REPERICA I GLAZBENICA

Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić

Nedjeljni ručak i pita od jabuke bude joj uspomene iz djetinjstva, a tada je slušala Nove fosile. Sada svojim tekstovima opisuje našu svakodnevicu i zalaže se za bolje i kvalitetnije društvo