Obavijesti

Show

Komentari 0

Remi ne krije uzbuđenje zbog koncerta: 'Imat ću veliku tremu'

Remi ne krije uzbuđenje zbog koncerta: 'Imat ću veliku tremu'
2

Prvo izdanje Remotea, glazbenog festivala proširene stvarnosti, zakazano je za subotu 20. i nedjelju 21. veljače uz nastupe čak osam bendova koje predvode Elemental, Nipplepeople, ABOP, Chui...

VIDEO

Okolnosti u kojem će koncertne aktivnosti još neko vrijeme biti onemogućene u svom uobičajenom obliku primorale su glazbenike na kreativna rješenja koja, ne samo da služe njima samima, već stvaraju jednu potpuno novu formu za cjelokupnu scenu, održivu i nakon prestanka pandemije. Remote je prvi projekt kod nas čiji je cilj stvaranje platforme za realizaciju live nastupa u okruženju virtualne stvarnosti i svijeta koji postoji isključivo u digitalnom obliku. 

Pojam na kojem se temelji, Extended Reality (XR), produžena stvarnost, označava spoj stvarnog i virtualnog u jedan okoliš. U kontekstu ovog projekta XR će biti ostvaren kroz spoj vrhunske video produkcije i live nastupa izvođača. Senzori koji se postavljaju na kamere omogućit će sinkronizaciju stvarne i virtualne kamere te na taj način virtualnost i stvarnost prividno će postati jedno. Veliku ulogu pritom će odigrati vizualni umjetnici, dizajneri rasvjete i video majstori čija je uloga osmisliti i modelirati virtualna okruženja te u njih, u realnom vremenu, smjestiti izvođače.

Exit ipak već ovog ljeta? 'Brzo i masovno cijepljenje daje nadu'
Exit ipak već ovog ljeta? 'Brzo i masovno cijepljenje daje nadu'

Sam festival podijeljen u dvije žanrovski šarolike večeri. U subotu, 20. veljače nastupiti će naš najpoznatiji electro pop bend Nipplepeople, višestruko nagrađeni jazz rock kvartet Chui, elektronička senzacija ABOP i sjajan novi dvojac MI VIDA kojeg čine Vida Manestar iz Elementala i Stanislav Kovačić na violončelu. Nedjeljni line up predvode jedan od najuspješnijih i najdugovječnijih hip hop bendova ovog podneblja Elemental, cijenjeni zagrebački punkeri Mašinko, noir-pop bend Mixed Up Mary i ELEVEN, solo techno projekt Ivana Levačića, bubnjara grupa ABOP, Chui i Kries. Publici će Remote festival biti dostupan putem entrio.stream platforme, bez potrebe za dodatnom VR tehnologijom i to isključivo za vrijeme trajanja festivala.

Zagreb: Promocija biografije grupe Elemental

- Za nas je izvođački dio priprema sasvim isti, kao da ćemo zasvirati na pozornici nekog kluba. Ono što je drukčije je što neće biti 'jedan na jedan' odnosa s publikom. No, svi bendovi koji nastupaju su iskusni, premostit ćemo nekako neposredni nedostatak publike. Morat ćemo razmišljati da negdje iza te kamere, iza zelenog ekrana, sjedi ekipa s pivom u ruci i pleše uz našu mjuzu - rekla nam je Mirela Priselac Remi.

Interes za ovakav vid zabave i koncertne aktivnosti sasvim sigurno postoji. Glazbenici dugo nisu svirali, publika jednako dugo nije bila na koncertima. 

- Uzbuđena sam! Mislim da ću imati veliku tremu, kao da izlazim na pozornicu Doma Sportova ili Exita - otkrila je Remi. 

Projekt izgleda impresivno, produkcija je na visokom nivou, no nema ipak spora kako bi svi, bendovi i publika, radije da je već sad moguće zasvirati u klubu ili dvorani. 

- Ovakvi su nastupi apsolutno primjenjivi i u budućnosti, ali nadam se da ćemo ih tretirati kao 'izlete' ili 'kuriozitete' jer ništa ne može zamijeniti pravi, punokrvni koncert uživo. Neka nam ovo bude 'plan B'. Nešto što je novo i zanimljivo, ali ne i novi standard. Treba nam ljudska prisutnost, dodir, gužva, buka i razmjena energije - zaključila je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje