Obavijesti

Show

Komentari 27

Psy je već s 23 godine završio u zatvoru zbog pušenja 'trave'

Psy je već s 23 godine završio u zatvoru zbog pušenja 'trave'
8

Pravo ime glazbenika koji se proslavio hitom 'Gangam Style' je Park Jae-Sang. Nekad je bio provokativna figura u domovini dok ga danas tretiraju poput 'blaga'

VIDEO

Bucmasti Korejac postigao je planetarnu popularnost pjesmom 'Gangnam Style'. Iako je s karijerom započeo još 2001. godine, tek mu je u srpnju ove godine pošlo za rukom pokoriti cijeli svijet. Korejski glazbenik umjetničkog imena Psy svojim je 'Gangnam Styleom' nedavno potukao Justina Biebera, njegov video uradak postao je najgledaniji video u povijesti na YouTubeu s više od 812 milijuna pregleda što ga je uvrstilo u Guin­nes­sovu knjigu rekorda. Korejca su u domovini počeli tretirati poput nacionalnog blaga dok su ga prije zbog njegovih otkačenih scenskih nastupa smatrali provokativnom figurom.

Prije devet godina morao je odslužiti vojni rok koji u Južnoj Koreji traje od 24 do 28 mjeseci. No um­­jesto da od 2003. do 2005. radi u jednoj državnoj tvrtki na razvijaju softvera što je bio obavezni dio vojnog roka, on je nastupao na koncertima. Zbog toga je 2007. ponovno morao odslužiti dvogodišnji vojni rok. Godinu dana prije toga, nakon tri i pol godine veze, oženio se čelisticom Yoo Hye-yeon s kojom ima četverogodišnje blizanke. Njegovo pravo ime je Park Jae-Sang i u mladosti je završio u zatvoru zbog pušenja marihuane.

- Tada sam bio jako mlad, imao sam 23 godine i bilo me strah što će se dogoditi sa mnom. U posjet su mi mogli doći samo roditelji koji mi nisu pružili podršku. Tata mi je poručio da iskoristim zatvorske dane za odvikavanje od cigareta - ispričao je Psy.

Požalio se kako nikada neće prežaliti što zbog uhićenja nije mogao otići na pogreb djeda s kojim je bio jako blizak. Nakon što je izašao iz zatvora objavio je novi album 'Sa2' koji je bio zabranjen maloljetnicima. Nekoliko njegovih pjesma i glazbenih spotova bilo je zabranjeno mlađima od 18 godina zbog provokativnog sadržaja.

- Moj moto je biti zabavan, a ne biti glup - izjavio je jednom reper.

Otkrio je da je sa svojim koreografima mjesec dana smišljao pokrete za 'Gangnam Style', kroz koji se zapravo izruguje stilu života stanovnika elitne seulske čet­­vrti Gangnam u kojoj je odrastao.

- Gangnam bih usporedio s Beverly Hillsom jer u njemu žive bogati i slavni. No, izvorni stanovnici Gangnama nikad se neće hvaliti svojim podrijetlom, za razliku od novih bogataša koji su ras­­trošni i opsjednuti izgledom, novcem i mo­­dom. Ja progovaram o tim pozerima, o ljudima koji se očajnički trude biti nešto što nisu - rekao je reper koji je s osam godina počeo svirati klarinet i bubnjeve.

Sredinom devedesetih upisao je glazbeno sveučilište Berklee u Bostonu od kojeg je odustao nakon što je četiri godine proveo kao brucoš.

- Kad sam došao u Sjedinjene Države, nisam najbolje znao engleski, ali sam bio vrlo dobar u ispijanju alkoholnih pića. Sjećam se da sam treći dan nakon dolaska na fakultet kolegama predložio da se napijemo, a kad su mi oni rekli da je tu ne­­moguće doći do alkohola, otišao sam ga kupiti u Ki­­nesku četvrt. Pili smo cijelu noć, no kako su mno­­­gi zbog neiskustva u pijanstvu počeli povraćati, pozvana je hitna pomoć. Bolničari su me upitali zašto smo to napravili, a ja sam im na lošem engleskom ponavljao: 'Nisam ja!' - otkrio je Psy koji je 2000. godine napustio Ameriku i vratio se doma u Južnu Koreju. 

Godinu dana kasnije objavio je svoj prvi album, 'PSY from the PSYcho World'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'
'KAKO JE MRŠAVA'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'

Popularna glumica i bivša supruga Brucea Willisa snimila se sa svoje tri kćeri kako trči na plažu
Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad
VELIKI USPJEH

Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad

Lasagna je krajem veljače zasjeo na prvo mjesto na kladionicama te ga je držao mjesec dana. Neko je vrijeme bio drugi, a sad je ponovno na tronu