Show

Komentari 11

Reporterka HRT-a otvorila dušu: 'Majka me se odrekla nakon što me rodila, ali zahvalna sam joj'

Reporterka HRT-a otvorila dušu: 'Majka me se odrekla nakon što me rodila, ali zahvalna sam joj'

Biti roditelj je najljepša stvar u životu, a onima kojima priroda nije omogućila tu sreću, ostaje prilika da posvoje, govori Ivana, koja je i sama majka, ima kćer Enu (18)

Sudbina nesretne djevojčice Nikoll Dedić iz Nove Gradiške nikoga nije ostavila ravnodušnim. Reporterka HRT-a Ivana Perić emocionalno je preživjela rasplet cijele situacije, ponajviše zbog vlastitog nesretnog iskustva. 

Nju je biološka majka biološka majka ostavila kao bebu u mostarskoj bolnici, a nakon 13 mjeseci provedenih u Dječjem domu Bjelave u Sarajevu, sretno je posvojena. Detalje iz svog odrastanja te kako se osjećala zbog nesretne Nikoll otkrila je za Gloriju.

- Svaki dan sam čitala tekstove o Nikoll i bilo mi je to teško, neshvatljivo, užasno... Iako se u Hrvatskoj zagovara takav stav, uvjerena sam da biološka obitelj nije uvijek najbolji izbor za dijete - započela je Ivana.

Smatra da je njena biološka majka donijela pravu odluku što ju je napustila, jer joj je time omogućila sretnu budućnost u obitelji punoj ljubavi.

-Svako dijete zaslužuje sretan život i ovo je prilika da se nešto napokon pokrene.

Nju je posvojio bračni bar Lacković iz Siska, koji su godinama uzaludno pokušavali dobiti dijete. Za nju će zauvijek ostat njeni jedini roditelji. 

- Toliko su me voljeli da su me tretirali poput princeze. Mama bi išla u München ili Beč samo da mi kupi barbiku, ništa joj nije bilo teško za mene. A ona je bila taj stroži dio obitelji. Moji roditelji imali su skladan brak pun ljubavi - objašnjava za Gloriju.

Nažalost njen otac umro je od karcinoma bronhi kada je ona imala tek 21 godinu, a majka 2004. od sepse. Ipak, uspjela je upoznati i držati u naručju svoju unuku Enu, koja sada ima 18 godina.

Svoju biološku majku upoznala je igrom slučaja u Mostaru, ali se vrlo brzo razočarala. Ivana je rođena između dva braka, ali joj majka nikad nije otkrila tko joj je otac. Međutim u sjanim je odnosima s polubraćom, Vedadom i Mirom.

- Moja pokojna majka uvijek je govorila 'Nije važno tko te rodi, nego tko te odgoji'. Moja priča je završila sretno, tko zna gdje bih bila danas da sam ostala sa biološkom majkom. 

Najčitaniji članci