Obavijesti

Show

Komentari 0

Republika pleše: Objavljen je glazbeni program festivala

Republika pleše: Objavljen je glazbeni program festivala
3

Zagrijavanje za Republiku kreće u 17. srpnja za koje će se pobrinuti eksperti za disco i funk muziku socijalističke Jugoslavije – Smeđi Šećer i niški Funky Junkie

VIDEO

1000 mladih ljudi iz cijeloga svijeta koji će od 18. do 20. srpnja pohoditi prvo izdanje festivala aktivizma, slobode i zabave – riječku REPUBLIKU, opuštat će se od zanimljivih dnevnih edukativnih predavanja i radionica uz uzbudljiv večernji glazbeni program na čak pet različitih lokacija. Disko na otvorenom, queer party, tulumi na plaži i klupski plesnjaci samo su neki od aduta zabavnog programa Republike koji Vam predstavljamo u sljedećim redovima. 

Zagrijavanje za Republiku kreće u srijedu, 17. srpnja za koje će se pobrinuti eksperti za disco i funk muziku socijalističke Jugoslavije – riječki Smeđi Šećer i niški Funky Junkie. Zajedno iza sebe imaju više od tisuću vrhunskih tuluma, a publiku će provesti kroz najbolje plesne hitove iz vremena Galeba u čijoj će se blizini, pod dizalicama, ovaj plesnjak i održati. Na jugoslovenski disco nadovezat će se najpoznatija riječka disco večer Mile Voli Disko. Stari, novi, italo disco i disco svake druge vrste puštat će domaćin Mile Hund, Branko Padobranko i Ivana Majkić.

Ponos queer Kvarnera Six Martinis and Blow Job u četvrtak će, 18. srpnja, udružen s  berlinsko-riječkim-beogradsko–zagrebačko-milanskim snagama, upriličiti queer događaj sezone na Jadranu. Bit će tu i Pet Shop Bears koji priređuju redovite zabave u Berghain Kantini te Miss Iconic i Gio iz zagrebačke Partycipacije. Iz Milana stiže Fillpo Supertears, iz Beograda predstavnici znamenite party tvrtke JTKT, a domaće boje branit će Miće Mace.

Petak, 19.07. na lukobranu je rezerviran za soundclash najzanimljivijih DJ kolektiva iz regije: Trashdance (Milano), Mystic Stylez (Beograd), CFSN (Zagreb) i Don’t Make New People (Ljubljana). Za ovu ih je prigodu okupila Riječanka Una Rebić, posvećena clubbingu od Vardara do Milana te je pozvala najradoznalije i najhrabrije da ukrste koplja na radost Rijeke i Republike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Tunelu će u četvrtak, 18.07. nastupiti zanimljiva ekipa koja kombinira avanturu, aktivizam i muziku – Bear Kittay, društevni alkemičar nedavno angažiran na redizajnu festivala Burning Man, kubanski hip hop hipi pjesnik David Omni, istraživačica globalnih zvukova DJ Ripley i Fari Bradley sa eksperimentalnog londonskog radija Resonance 104.4 FM čiji se politički miks kreće od iranskog retro diska do gabba sea shanties.

U petak, 19.07. Tunel će rasplesati novosadki Lag i domaći Mateo Klaić, Bakka i Gars. Večer će početi futrističkim nastupom australijskih Ethno Tekh koji se bazira na motion capture tehnologiji i vizualima koji reagiraju na zvuk.

U klub Život Republika u četvrtak, 18.07. dovodi amsterdamski future boogie dvojac Pretty Young Trouble koji su jedva čekali da se vrate u ove krajeve nakon ludnice koju su napravili na prošlogodišnjem Exitu. Poslije njih Deep Fried Funk DJs predstavit će najbolji irski elektronski festival - Celtronik, a party će završiti rezidenti Branko i Rade. 

Dan kasnije, 19.07. u Životu će nastupiti Nullsleep pionir osmobitne muzike koji za svoje nastupe koristi konzole za video igrice. Na njega se nastavljaju Nedim K i DJ Storno, također iz svijeta video igrara, od kojih se također može očekivati pregrt neobičnih sintetičkih zvukova.  

Na tajnoj lokaciji Republike svakog će dana prije predavanja publika moći uživati u probranim glazbenim programima prijatelja festivala. U četvrtak nastupa DJ odjel hrvatske Piratske stranke – Tomo, Microseven i Miss Sunshine. U petak su za zabavu na suncu zaduženi riječki Abjure, beogradski dvojac s radija B92 Idemo na Mars i tajanstveni projekt koji priziva klupski zvuk 90-ih X Coast, dok će u subotu Celtronic ekipa predstaviti Sound and Sun of Derry.

Kako je posljednji dan Republike, 20. srpnja ujedno i glavna večer ovogodišnje Hartere, Republika na Harteru dovodi – Elektranu! Ovaj centar za razvoj elektronske umjetnosti i kulture godinama je producirao jedan od najuzbudljivijih stageva na EXITu, organizirao neke od ponajboljih elektro plesnjaka u posljednjih deset godina u regiji i jedno vrijeme vodio najbolji web radio u ovom dijelu svijeta. Na programu Elektrane su Appaloosa –  trenutno aktualan zbog singla „Intimate“ koji se pojavio na kompilaciji „After Dark 2“, zatim Jonty Skrufff – rezident DJ berlinskog kluba Sisyphos, riječki disco čarobnjak Mile Hund, elektro istraživač iz Zagreba Konrad Medvedov i novosađanka Dead Trash Superstar.

Ulaznice za Republiku dostupne su u sustavu Entrio i svim Entrio prodajnim mjestima u Hrvatskoj po cijeni od 225 kuna, a sav prihod od ulaznica bit će doniran lokalnoj inicijativi na Republici. 

Festival također poziva studente Sveučilišta u Rijeci da se prijave za besplatne ulaznice i prisustvuju na više od 100 predavanja, radionica i diskusija koje će se održati tijekom tri festivalska dana na brodu Galeb i u napuštenoj tvornici Rikard Benčić. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'