Obavijesti

Show

Komentari 0

Ritina Škola: Hit predstava o frizerki opet na daskama teatra

Ritina Škola: Hit predstava o frizerki opet na daskama teatra
5

Predstava je to o britkoj frizerki koja upisuje tečaj književnosti na kojemu upoznaje profesora s kojim se upušta u neobičnu književno životnu pustolovinu koja ih oboje mijenja

VIDEO

Predstava “Ritina škola” jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a u produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku i sad se, nakon nekoliko godina pauze, na zahtjeve gledatelja vraća na scenu. 

Predstava je to o britkoj frizerki koja upisuje tečaj književnosti na kojemu upoznaje profesora s kojim se upušta u neobičnu književno životnu pustolovinu koja ih oboje mijenja. Prvom online izvedbom 8. 11. obilježila se ujedno i 150. izvedba “Ritine škole”, a ulogu šarmantne Rite od Nataše Janjić Medančić preuzela je Vanda Winter. Predstavu je režirao Marko Torjanac, koji i igra rezigniranog profesora Pravdana, kojemu frizerka Rita mijenja život.

Predstavu se može pogledati uživo u nedjelju, 28. veljače, u 20 sati u Maloj sceni po svim epidemiološkim standardima, ali i online na linku https://live.planet-art.hr/. Treba spomenuti kako se takve izvedbe snimaju s četiri kamere i profesionalnim ozvučenjem. Ništa nalik na ranije snimke iz kazališta na kakve smo se naviknuli. 

Stiže predstava: Frizerka Rita je željna znanja pa uči književnost
Stiže predstava: Frizerka Rita je željna znanja pa uči književnost

- To bi stvarno znalo izgledati depresivno ponekad čak i meni, ovo je nešto sasvim drugo. Nazvao bih naš standard ‘kazališnim filmom’ i puno je pozitivnih reakcija, a 90% ljudi nakon što pogleda jednu predstavu u ovakvom ambijentu odluči pogledati i ostale naslove - kazao nam je Torjanac. Kazalište na ovaj način dolazi u domove i onih koji nisu ni blizu pozornice i glumaca u stvarnosti. 

- Javljaju nam se iz raznih krajeva Hrvatske, ali i cijelog svijeta. SAD-a, Meksika, Norveške, s Novog Zelanda... Inicijativa s online predstavama je u tom smislu potpuno uspjela - zaključio je glumac. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin