Obavijesti

Show

Komentari 0

Rob Garza: Volim biti DJ, više je izazova od sviranja u bendu

Rob Garza: Volim biti DJ, više je izazova od sviranja u bendu
1

Prošle godine na Terraneo festivalu nastupao je s Thievery Corporationom. Drago mu je što se ove godine vraća i veseli ga što ima priliku pokazati nešto drugačije

VIDEO

Rob Garza drugi put stiže u Hrvatsku, a ovoga puta će nastupati kao solo DJ. Garza je prošle godine nastupao na Terraneo festivalu s Thievery Corporationom, a s kim mu je draže svirati, što ove godine očekuje na Terraneo festivalu i što misli o elektronici pročitajte u intervjuu.

1. Što razlikuje Roba Garzu kao DJ-a od onoga što radi Thievery Corporation?

Setovi koje sviram kao Rob Garza više se fokusiraju na nu-disco i deep house te su više elektronički. Thievery se više fokusira na instrumente, nego na samu elektroniku. Moram priznati da kao DJ mogu biti više razigran i imam više prostora za eksperimentiranje.

2. Jeste li zadovoljniji kao DJ ili kao dio Thievery Corporationa?

Jedno i drugo je jako različito. Volim nastupati s Thievery te ići u tom smislu na turneju. Većina članova su s nama godinama te su svirali s nama na albumima. Kada smo na turneji poput prave obitelji smo. Kao bend imamo super publiku, kao prošle godine na Terraneu. To iskustvo nije kao ni jedno drugo. Kao DJ se više fokusiram na individualno zadovoljstvo i više se povežem s ljudima u publici. Na taj način mogu shvatiti ostale glazbenike koji inače nastupaju samostalno.

3. Koje je vaše mišljenje o elektronici danas?

Mislim da je danas elektronika u svojoj najzabavnijoj fazi. Postoji zaista jako loša glazba, ali postoje i odlične stvari također. Za pronaći pravu glazbu treba dosta istraživanja i to je jako zabavno. Drago mi je da sam dio toga i nadam se da ću još napredovati u tom pogledu. Želim snimiti još nekoliko albuma i ostvariti još nekoliko suradnji. Drago mi je da ću se moći družiti s Dubfireom na Terraneu. Oboje smo iz Washingtona i poznajemo se dugo vremena. Drago mi je da ćemo se sastati u Šibeniku da razmijenimo iskustva.

4. Na kojem albumu ste najviše uživali raditi?

Vjerojatno na prvom - Sounds From the Thievery Hi Fi. Razlog tome je vjerojatno taj kada se sada sjetim svega, nismo znali da ćemo imati takvu karijeru. Stvarali smo nešto novo i napravili smo nešto što je postalo značajno u našim životima. Bilo je to zaista dobro vrijeme.

5. Kako ste odlučili krenuti kao DJ?

Uvijek sam želio biti DJ. Ipak, prije sam imao drugačiju ideju o tome. Zaista uživam u stvaranju svojih zvukova kao DJ i kreativnosti. Sve je to drugačije od sviranja s bendom. Kao DJ sam imao i više izazova. Imam klub u Meksiku u kojem provodim dosta vremena. Imam sreće što mogu surađivati s brojnim drugim DJ-ima.

6. Što očekujete u Šibeniku?

Prošle godine sam se super zabavio s Thievery na Terraneu, a bili smo i u gradu nekoliko puta. Išli smo na izlete brodovima te smo posjetili nekoliko otoka na Jadranu. Hrvatska je divna i festivalsko iskustvo ondje je zaista prekrasno. Drago mi je što se vraćam i da ću ove godine imati priliku publici pokazati nešto drugačije. Vidimo se uskoro!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'
'KAKO JE MRŠAVA'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'

Popularna glumica i bivša supruga Brucea Willisa snimila se sa svoje tri kćeri kako trči na plažu
Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad
VELIKI USPJEH

Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad

Lasagna je krajem veljače zasjeo na prvo mjesto na kladionicama te ga je držao mjesec dana. Neko je vrijeme bio drugi, a sad je ponovno na tronu