Obavijesti

Show

Komentari 3

RTS se oglasio povodom tužbe Zabranjenog pušenja: 'Nećemo sudjelovati u njihovom sukobu'

RTS se oglasio povodom tužbe Zabranjenog pušenja: 'Nećemo sudjelovati u njihovom sukobu'
4

Zabranjeno pušenje je tužilo RTS jer su emitirali koncert na kojemu su, kako oni tvrde, Stefan i Nele odsvirali više od 70 posto materijala na koji nisu imali pravo

Sastav Zabranjeno pušenje najavio je da će tužiti Radioteleviziju Srbije zbog zloupotrebe autorskih prava, a sad su se iz RTS-a oglasili priopćenjem. Tužba se odnosi na pjesme benda koje su izveli Stefan Milenković i Nele Karajlić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

- Tužbeni zahtjev prema RTS-u je neosnovan. Radiotelevizija Srbije poštuje prava svih autora. Pravo na sve vidove korištenja vlastite snimke koncerta dr. Neleta Karajlića (Nenada Jankovića) i Stefana Milenkovića RTS je stekao na osnovu ugovora s organizatorom koncerta, koji je predmet tužbe muzičkog autora Davora Sučića, poznatog kao Sejo Sexon. Na osnovu ovog ugovora RTS je snimio i emitirao navedeni koncert i postavio ga na svoj YouTube kanal, a organizator se obavezao da će regulirati prava svih autora čija su djela izvedena na ovom koncertu. RTS neće sudjelovati u javnosti poznatom osobnom sukobu dvojice bivših članova grupe Zabranjeno pušenje - napisali su s RTS-a.

Zagreb: Pjevač grupe Zabranjeno pušenje Davor Sučić poznatiji  kao Sejo Sexon

Zabranjeno pušenje je tužilo RTS jer su emitirali koncert na kojemu su, kako oni tvrde, Stefan i Nele odsvirali više od 70 posto materijala na koji nisu imali pravo.

- Istovremeno su Radioteleviziji Srbije ustupili prava za snimanje koncerta i tu je snimku naknadno Radiotelevizija Srbije, isto tako bez dozvole autora, emitirala u svom programu, a zatim podigla na svoj YouTube kanal te monetizirala, što znači da trenutno Radiotelevizija Srbije bez ikakve dozvole autora ostvaruje financijsku dobit korištenjem ukradenog autorskog djela - poručili su iz Zabranjenog pušenja.

Banja Luka: Nenad Janković gostovao na Međunarodnom glumcu festivala "Zaplet"