Obavijesti

Show

Komentari 0

Rufus Wainwright 2. travnja svira u KD Vatroslav Lisinski

Rufus Wainwright 2. travnja svira u KD Vatroslav Lisinski
1

Rufus Wainwright poznat je po svojim iznimnim koncertima – kako samostalnim tako i onim uz prateći bend. Već se predstavio na svim glavnim pozornicama svijeta

VIDEO

Rufus Wainwright - jedan od najinovativnijih i najtalentiranijih glazbenika današnjice iduće godine stiže u Zagreb! Koncert će održati 2. travnja 2014. u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u sklopu turneje na kojoj promovira skorašnji izlazak novog albuma ''Vibrate: The Best of Rufus Wainwright''.

Rufus Wainwright je bez sumnje jedan od najvećih pjevača, skladatelja i izvođača svoje generacije. Rođen je u New Yorku, a odrastao u Montrealu. Kao pjevač i tekstopisac, u svojoj bogatoj glazbenoj karijeri, objavio je sedam studijskih albuma i dva hvaljena live albuma, uključujući i ''Rufus Does Judy At Carnegie Hall'' koji je bio nominiran za nagradu Grammy. 

Njegov široki stvaralački opus zadire i u područje opere, kazališta i filma.

Rufus Wainwright poznat je po svojim iznimnim koncertima – kako samostalnim tako i onim uz prateći bend. Već se predstavio na svim glavnim pozornicama svijeta - od festivalskih (Glastonbury) do klasičnih (Carnegie Hall, Royal Opera House, Hollywood Bowl), a nastupao je i s najuglednijim svjetskim orkestrima (Chicago Symphony Orchestra, San Francisco Symphony Orchestra...). 

Uvijek i svagdje Rufus se dokaže kao izvanredan zabavljač. Njegova prva opera, ''Prima Donna'' premijerno je prikazana 2009. godine, a u iduće 3 godine izvođena je u Europi i SAD-u. Ove godine započeo je rad na novoj operi.

Ovaj ekscentrični glazbenik u svojoj karijeri surađivao je s mnogim poznatim imenima s glazbene scene tako da se na opsežnom popisu mogu naći Pet Shop Boys, Shirley Basse, Elton John, Antony, David Byrne, Joni Mitchell, Robert Wilson, Lou Reed, Boy George, Mark Ronson i Robbie Williams. Najnovija suradnja je upravo s Robbie Williamsom s kojim je snimo duet za pjesmu ''Swing Both Ways'' koja se nalazi na istoimenom Robbijevom albumu.

Rufus Wainwright je također napisao mnoge pjesme za filmove, a neke od tih pjesma su se našle u blockbusterima kao što su ''Moulin Rouge'', ''The Brokeback Mountain'' i ''The Aviator'' u kojem je čak ostvario i manju ulogu. Od brojnih pjesama uvrštenih u filmove najpoznatija je svakako ,  sada već kultna izvedba Cohenovog klasika ''Hallelujah'', koja se našla na soundtracku animiranog hit filma ''Shrek'' .  

Rufus Wainwright će se hrvatskoj publici predstaviti u solo varijanti, sa samostalnim izvedbama uz klavir. Ovo će biti njegov drugi koncert u Hrvatskoj, koji slijedi onaj održan u lipnju ove godine u Dubrovniku.

Ulaznice za koncert Rufusa Wainwrighta u Zagrebu, u prodaju kreću od petka, 13. prosinca 2013

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'
'KAKO JE MRŠAVA'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'

Popularna glumica i bivša supruga Brucea Willisa snimila se sa svoje tri kćeri kako trči na plažu
Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad
VELIKI USPJEH

Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad

Lasagna je krajem veljače zasjeo na prvo mjesto na kladionicama te ga je držao mjesec dana. Neko je vrijeme bio drugi, a sad je ponovno na tronu