Show

Komentari 0

Rundek je s Ekipom napravio singl: 'Uzrokovala' ga je kiša

Rundek je s Ekipom napravio singl: 'Uzrokovala' ga je kiša

Sretni smo što vam na Valentinovo možemo pokloniti nešto lijepo, rekli su Darko Rundek i članovi benda Ekipa. Glazbenici su se pred nastup sklonili od lošeg vremena i stvorili baladu 'Barbara'

Ta pjesma je jedna prekrasna balada, a zanimljivo je da inspiraciju nikad ne možeš naručiti, istaknuo je glazbenik i diplomirani kazališni redatelj Darko Rundek (62). On je s bendom Ekipa objavio na Valentinovo objavio spot za pjesmu 'Barbara' koja je nastala sasvim spontano. 

- Padala je kiša pred naš nastup i mi smo se povukli u neku prostoriju, čekali da prestane i počeli svirati. Tako je nastala pjesma - ispričao je diplomirani kazališni redatelj. Dodao je kako se refren: 'Barbara, volim plesat s tobom' pojavio u improvizaciji i više ih nije napuštao. Nekoliko mjeseci kasnije Rundek se prihvatio rada na toj pjesmi, a u njezinom završavanju mu je pomogao Roko Crnić koji u Ekipi svira kontrabas. 

- U razradi aranžmana svaki je muzičar prirodno našao svoje mjesto. 'Barbaru' smo snimali uživo u zagrebačkom DM Studiju i uhvatili dragocjene trenutke zajedničkog muziciranja - rekao je glazbenik. On i bend su istaknuli da im je drago što spot dobiva svoju premijeru baš na današnji dan. 

- Sretni smo što vam na Valentinovo možemo pokloniti nešto lijepo - ispričali su. Rundek je u prosincu prošle godine u Domu sportova imao jedan od najvećih koncerata u karijeri kojim je obilježio 20 godina albuma 'Apokalipso'. Nekoliko dana prije tog značajnog nastupa je objavio i novu pjesmu. Radi se o 'Tamnom jorgovanu, preradi 'Tigidigi Reggae' s albuma 'Ruke' iz 2001. Zbog 20 godina karijere, okupila se i Ekipa, a glazbenik je nedavno rekao da su dobro 'kliknuli' pa kroz godinu dana planiraju objaviti i jedan album.

Rundek svoje vrijeme dijeli između Pariza, u kojemu se pridružio supruzi Sandi 1991. godine, Zagreba koji mu je posebno drag u jesen i Brača gdje je sve češće jer je njegova supruga tamo naslijedila kuću, gdje stvaraju svoju malu eko oazu.Tu i tamo zasvira i sa svojim sinom Vidom, mladićem kojeg poetski opisuje kao pripadnika 'naroda ceste', koji samostalno mnogo putuje, preplovio je Atlantik, a završio je školu za tesara kako bi, kaže Rundek, na svim putovanjima mogao raditi, nekome pomoći, ali i sebi zaraditi.

 

 

 

Najčitaniji članci