Obavijesti

Show

Komentari 12

Šajeta iskreno o Dori: 'U njoj baš i ne pronalazim smisao...'

Šajeta iskreno o Dori: 'U njoj baš i ne pronalazim smisao...'
3

Mislim da je Eurovizija umrla u Zagrebu, trenutak kad je Toto Cotugno otpjevao „Insieme“, bio je zadnji smisao Eurovizije, priča iskreno Šajeta

VIDEO

Ivo Robić išao je u dućan u šlapama, pidžami i bundi. Iz te bunde nije izlazio. Imali smo svjetsku zvijezdu u susjedstvu. U Americi je u showu „Band stand“ bio tjedan dana prije Elvisa. Veliki Mr. Morgen, pomislio sam i rekao da ću ja onda biti Mr. malo morgen, rekao je Dražen Turina Šajeta (47).

Tako se naime predstavio kad je u petak navečer na koncertu „Samo jednom se ljubi – sjećanje na Ivu Robića“ pjevao „Mala djevojčica (Tata, kupi mi auto)“. Šajeta kaže da se skrivao iza djevojčice Klare Srok s kojom je izveo taj evergreen. Svaki dan kad vodi sina u školu prolazi pored Robićeve kuće. Obožavatelj je lika i djela slavnog pjevača. Kao kolekcionar LP ploča ima, puno ploča, a posebno se ponosi kolekcijom Ive Robića i svega vezanog uz Opatijski festival, poput nota, naljepnica, plakata….

Koncertom "Samo jednom se ljubi - sjećanje na Ivu Robića" počeli Glazbeni dani HRT-a u Opatiji

- Još nisam sve skupio o Ivi. Imam neka američka, njemačka izdanja njegovih ploča, ali skupljam i dalje. Kosu je bojao u blue night boju, tamnu s plavim sjajem. Imam puno takvih slika – kaže Šajeta. Za nastup je odjenuo smoking u kojem se, ističe, dobro osjeća. Voli klasična odijela, mada se u zadnje vrijeme, priča, fura na Jasmina Stavrosa (65).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Kedžo u suzama: Osvojio Doru, ide na Eurosong u Nizozemsku
Kedžo u suzama: Osvojio Doru, ide na Eurosong u Nizozemsku

- Gledao sam neke njegove nastupe i rekao svom bendu: 'Dečki, mislim da se presamozatajno odijevamo'. Jasmin Stavros postao mi je uzor i sad kombiniram njegov modni stil s hard rockom – govori nam Šajeta. Ipak, Opatijac se, baš kao ni Stavros nikad nije pojavio na Dori. Šajeta kaže da je to zato jer nije pjevač opće prakse. Voli šansonijerske festivale i želi dogurati do Šibenika. Želja mu je s Alenom Vitasovićem (51) tamo predstaviti novi duet. Zajedno su već otpjevali „Ona je sama“, a sad im Šajeta sprema novu pjesmu.

-Toliko smo dobri da Alen ima našu sliku u spavaćoj sobi. Stalno se svađamo, jer se iskreno volimo. On kaže svašta za mene, da me voli, ali da ne znam pjevati. Častimo se, onako, kao prijatelji i tako već 20 godina – govori. Jedno vrijeme furali su se na Supermana i Batmana i tako htjeli nastupati. Alen je, pojašnjava Šajeta, onaj mračnjak i gunđalo kao Batman, a za sebe kaže da je veseljak kao Superman.

diplome

- Dora mi je jedno od najzačudnijih manifestacija, teško u njoj nalazim smisao. Ima genijalnih glazbenika, a oni koji nisu tako genijalni, natječu se tko će u toj negenijalnosti imati bolju pjesmu. Mislim da je Eurovizija umrla u Zagrebu, trenutak kad je Toto Cotugno otpjevao „Insieme“, bio je zadnji smisao Eurovizije. Od tada to natjecanje nije dalo hita – smatra Šajeta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

12:46
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju