Show

Komentari 0

Šakoronja će biti Dudek: 'Htio sam pitati Martina za savjet...'

Šakoronja će biti Dudek: 'Htio sam pitati Martina za savjet...'

Veselio sam se kako ću opet pogledati Gruntovčane i planirao se javiti gospodinu Sagneru da popričamo, da ga pitam za savjet, rekao je glumac Matija Šakoronja koji će utjeloviti Dudeka u kazalištu

Sljedeće godine u zagrebačkom kazalištu Kerempuh trebala bi biti predstava 'Gruntovčani' u režiji Borisa Svrtana (55). Smatra kako je to 'genijalna metafora i najpoštenijem čovjeku koji ispada najveća budala'. Martina Sagnera iznimno je cijenio.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Osobno ga nisam poznavao, ali glumački jesam i bio je sjajan. Imao je puno fantastičnih uloga, a kroz Dudeka je ocrtavao najdublji primitivizam i mane, mentalitet društva. Da je u engleskoj dobio bi plemićku titulu Sir, kao i David Jason za Delboya. Martin je bio gospodin glumac, vrh vrhova - rekao je Svrtan.

Od gospodina Mladena Kerstnera mlađeg, sina autora i vlasnika prava, dobio je dopuštenje da ih prebaci u 21. stoljeće. Dodao je jedno novo lice, pomoćnicu ministra za promet i veze, Marinelu Puvalo. No, bit je ostao isti.

- To je kod nas ukorijenjen mentalitet, a Dudek sve upija i na njegovu licu se vidi naše društvo. Igrat će ga mladi i talentirani Matija Šakoronja i želim mu da se barem približi Sagneru, već tada bi napravio veliku karijeru - rekao je Svrtan. Šakoronja (27) veseli se ulozi. Nažalost, nije upozna 'pravog' Dudeka.

- Veselio sam se kako ću opet pogledati Gruntovčane i planirao se javiti gospodinu Sagneru da popričamo, da ga pitam za savjet - rekao je Matija i nastavio:

- Vjerujem da će to Svrtan super odraditi. Uvijek imam pritisak, a sad ću se potruditi gospodinu Sagneru u čast doigrati ovu ulogu.

Najčitaniji članci