Obavijesti

Show

Komentari 61

Sanja Doležal otkrila: Ne znam kako ću podnijeti odlazak djece

Sanja Doležal otkrila: Ne znam kako ću podnijeti odlazak djece
1

Deset godina nakon odlaska s RTL Televizije, Sanja Doležal vraća se u kuću gdje je, kako kaže, odradila svoje najsretnije voditeljske dane. Veseli se novim poslovnim izazovima

VIDEO

Pripremam se za snimanje tako da pazim više nego inače što ću pojesti i koliko toga jer ću teško odolijevati slasticama koje će natjecatelji pripremati u showu, rekla nam je Sanja Doležal (53). 

Omiljena pjevačica te uvijek vedra i nasmijana televizijska voditeljica na male ekrane vraća se u kulinarskom showu Tri, dva, jedan - peci!'. Kaže kako se novom projektu iznimno veseli, tim više jer će se nakon desetogodišnje pauze vratiti na RTL gdje je, kaže, radila jedan od svojih omiljenih projekata, talk show 'Sanja'.

Je li vas iznenadio poziv s RTL-a i ponuda da preuzmete voditeljsku palicu kulinarskog showa ‘Tri, dva, jedan - peci’?

Iskreno, bilo je to ugodno iznenađenje, a čim su mi spomenuli emisiju u kojoj me vide - nisam dvojila ni sekunde. Pratila sam slastičarske majstorije natjecatelja prethodnih sezona i gledala redovito kulinarske podvige u showu ‘Tri, dva, jedan - kuhaj’. Zaintrigirao me i format s kakvim se u dosadašnjoj karijeri nisam još susrela, pa nestrpljivo odbrojavam dane do početka snimanja.

Kuhanje vam predstavlja hobi ili je ono nužnost?

Za mene je kuhanje prije svega strast, pa tek onda i potreba. Žena koja ima obitelj, hoćeš-nećeš, kuha često. No volim kuhati odmalena i često sam kao klinka prčkala po kuhinji uz majku. Čim sam odletjela iz roditeljskog gnijezda, kulinarstvom sam se počela baviti nešto ozbiljnije. Tad su prestali eksperimentiranje i avanturistički izleti u nepoznato. Primila sam se kuhače i uz mamine savjete prionula receptima kojima danas vješto vladam. Volim kad se u mojem domu okupe prijatelji i obitelj, a ja ih ispratim nakon što su polizali tanjure mojih specijaliteta.

Tajne trikove čuvate u bakinoj kuharici ili...

Imam knjižicu malih kulinarskih tajni, ali u njoj nisu zapisani bakini nego mamini savjeti. Punila sam je godinama kad bih zvala mamu u očaju, a ona bi me savjetovala kako popraviti pogrešku i jelo učiniti ukusnim. U toj knjižici možete pronaći trikove za savršene sarme, fileke, punjenu papriku i slična jela koja su mi se kao djevojci činila gotovo nemogućom misijom. Sad već vješto baratam, barem prema kritikama drugih, kineskom i meksičkom kuhinjom. Ipak, omiljena jela su mi ona naše tradicionalne kuhinje.

 Često se druži s kolegama iz benda, ali snimanje novih pjesama ne dolazi u obzir     

Natjecatelji će sigurno zadovoljno trljati ruke jer ćete im moći dati poneki savjet...

Ma kakvi! Slastičarstvo nije moja jača strana. Vjerujem da će oni više savjetovati mene nego ja njih. U slastičarstvu ima puno matematike i pogotovo kod nekih zahtjevnijih delicija nema mjesta eksperimentiranju. Točno se znaju mjere i pravila kojih se treba držati. A ja sam šlampava, pa su se moji prijatelji znali šaliti s mojim tortama da su one pizza torte. Naime, ja bih često otvorila pećnicu kad ne bi to trebalo nakon čega bi nastradao biskvit. Ili još gore, cijela delicija.

Onda će i Vama žiri dijeliti savjete?

Divim se znalcima koji su se ove sezone okupili u žiriju. Ponajviše se veselim što ću upoznati Tomislava Špičeka koji me fascinira kako svojom kompetencijom, tako i svojim karakteristikama.

Sanja se Novim fosilima pridružila 1983., a 2014., nakon 45 godina uspješnog djelovanja, oprostili su se od publike

Otkud vam energija i elan nakon 32 godine radnog staža?

Nema tu posebnih tajni ili recepata. To je stvar karaktera. Radoznala sam osoba i premda se ne mogu pohvaliti da sam ekspert u bilo kojem području, volim učiti i upoznavati nove stvari. Svaki projekt koji radim novi mi je izazov zbog kojeg tjeram sebe da postanem bolja i da se preispitujem. Volim se zabavljati pa vjerujem da ću tu energiju uspjeti prenijeti i na gledatelje.

Tko su vam bili televizijski uzori na početku TV karijere?

Kad smo 1992. počeli u jeku rata raditi seriju ‘Jel’ me netko tražio’, trebalo je imati hrabrosti stati na čelo takvog projekta, a tad je to učinila neprikosnovena Ksenija Urličić. Mnogi su nas pljuvali, no ta je emisija u tim teškim vremenima ipak donosila tračak humora i bezbrižnosti zbog koje su se gledatelji, barem na tren, mogli odmaknuti od silne tragedije koja se događala tad cijeloj Hrvatskoj. Učila sam i radila od mnogih kolega koje cijenim sve do danas.

Kako održavate vitku liniju?

Imala sam period u kojem sam natukla mnogo kilograma. Vjerojatno sam na taj način pokušavala nadoknaditi emotivnu prazninu i hranom sam se tješila. Nema čarobnih dijeta. Izbacila sam ugljikohidrate iz svakodnevne uporabe, a u hladnjaku uvijek imam barem pet litara sirutke.

Sanja je supruga Nenada Šarića upoznala kad je počela pjevati u Novim fosilima, a u braku su bili 19 godina. S Danijelom Martinović

Magazin

Kako ste postigli unutarnji mir i balans kojim se danas možete pohvaliti unatoč gubitku supruga s kojim ste imala sretan i skladan brak 19 godina?

Trebale su mi pune dvije godine da prihvatim što nam se desilo i stanem na svoje noge. Odlučila sam vratiti zadovoljstvo samom sobom i vratiti osmijeh na lice. Optimist sam, međutim zateknu nas stvari u životu koje nas slome i čovjek često nije ni siguran kako se izvući iz takve situacije. Sin i kći bili su mi najveća motivacija te oslonac u najtežim trenucima.

Kako je biti majka danas odrasle djece? Kćeri Lei je 20, Luki 22 godine. Slažete li se vas troje?

Dijete je uvijek dijete, bez obzira na godine. Nekako si mislim da kad će imati četrdeset godina, ja ću ih i dalje gledati jednako kao kad sam ih gurala u kolicima.

Sanja uvijek ističe da je ponosna na kćer Leu (20) i sina Luku (22)

Bojite li se da bi se mogli odlučiti na odlazak iz Hrvatske?

Oni su to već odlučili i ne vide svoju budućnost u našoj domovini. Zbog toga mogu biti samo očajna. Ogorčena sam, očajna i žalosna zapravo na okolnosti zbog kojih mladi generalno, pa tako Lea i Luka, sve više odlaze. Nisam tip majke koja će im išta braniti. Dapače, podržat ću ih na svaki način na koji znam i mogu da nađu svoje mjesto pod suncem, premda to za nas znači razdvajanje.

Što vas opušta?

Čaša ukusnog crnog vina, ali i masaže koje si priuštim jednom do dva puta na mjesec. No opuštam se i dok radim jer uživam u tome te družeći se sa svojim bliskim prijateljicama.

Sanja se oporavljala od suprugove smrti

Emotivnu prazninu sam nadoknađivala hranom pa sam natukla mnogo kilograma..Sad je to iza mene.

Voditeljica se priprema na razdvojenost

Moja djeca ne vide svoju budućnost u hrvatskoj. To me čini očajnom i žalosnom, no podržavam ih u svemu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...