Obavijesti

Show

Komentari 13

Saša i Dejan Matić unatoč mani odgajani su strogo: Roditelji su nas učili da budemo samostalni

Saša i Dejan Matić unatoč mani odgajani su strogo: Roditelji su nas učili da budemo samostalni
9

Braća Matić rođeni su zdravi, no bolničkom greškom ostali su bez vida. Pohađali su glazbenu školu, a roditelji Dragica i Zoran bili su strogi i ulagali napore da ih osamostale

VIDEO

Rođeni smo u Bihaću, odrasli smo u Drvaru. Mislim da smo imali najljepše djetinjstvo, uvijek smo bili okruženi društvom. Bili smo omiljeni u društvu. Mi, ustvari, sve možemo, tako su nas roditelji usmjeravali, ispričao je početkom prošle godine glazbenik Saša Matić (45), pravoga imena Aleksandar, za Blic TV. Zajedno s bratom Dejanom čini najpopularniji blizanski par na ovim prostorima, a obojica imaju uspješnu i samostalnu karijeru.

Glazbeno talentirani blizanci rođeni su 26. travnja 1978. godine, kad ih je majka Dragica rodila već u šestom mjesecu trudnoće. Nakon preranog rođenja u Bihaću, premješteni su u jednu zagrebačku bolnicu gdje su bili smješteni u inkubator. Iako su rano rođeni, bili su zdravi, ali nakon nekoliko dana boravka u inkubatoru, obojica su izgubila vid. Nikad nije utvrđeno radi čijeg propusta, no navodno je kriva medicinska sestra.

Ilan Kabiljo za 24sata o naglom odlasku sa scene: 'Amerikanci su za mene imali druge ponude'
Ilan Kabiljo za 24sata o naglom odlasku sa scene: 'Amerikanci su za mene imali druge ponude'

- To je nepažnja. Sada, koga... Nisam nešto išao u detalje i raspitivao se čija. Je li liječnik, je li medicinska sestra, nisam ulazio u to. A da je bila nepažnja, bila je - ispričao je Dejan jednom prilikom, a na gubitak vida osvrnuo se i njegov brat.

- Oni su htjeli na nama raditi nekakve eksperimente. To nisu dozvolili roditelji, a ni mi - rekao je Saša jednom i dodao da ne voli razgovarati o toj temi i da "ne bi dao ovaj život ni za što na svijetu".

Roditelji su im bili strogi

Iako su radi tuđe krivice dobili doživotnu manu, braća nisu dopustila da ona utječe na njih.

- Roditelji su nas učili da budemo samostalni. Bili su stroži, nego što je trebalo, ali to je bolje. Nije bilo šanse da se legne navečer, a da sam ja razbacao stvari. Znalo se gdje se slaže što, gdje što ide. Imali smo kućni red koji smo poštovali - rekao je Saša za Blic, a onda ispričao anegdotu s ocem.

- Kod nas ništa nije bilo on to ne može, može, kako ne. Kaže Zoran, tata: 'Hajdemo složiti taj džemper, majicu, ne valja, ponovo' - prisjetio se.

Kod tate Zorana se znao red

Tata Zoran je 1989. godine otišao u Švicarsku i nije puno vremena provodio s njima i njihovom majkom.

- A kad je tu, on nam sve poremeti. Ako smo navikli da spavamo u podne, kad on dođe ustaje se u devet. Kad dođe na odmor, naše prvo pitanje je bilo: 'Kad odlaziš' - ispričao je Saša.

Rođeni glazbeni talenti

Rođeni s apsolutnim sluhom, Dejan i Saša završili su glazbenu školu, u kojoj su bili omiljeni đaci.

- Svirao sam klavir najbolje na svijetu. Kad navježbam, to je bila interpretacija za visoku ocjenu. Kad smo upisali glazbenu gimnaziju, trojica prijatelja su se 'pobili' tko će sjediti s nama. Bili smo duhoviti - priznao je Saša, ali jednom je objasnio da je skoro pao razred.

- Profesor mi kaže da ću ponavljati, jer nemam pojma gradivo. Ja sam ga uvjeravao da neću. Sjednem, proučim lijepo ispitni program i u lipnju, u zbornici glazbene škole, lijepo piše: 'Aleksandar Matić, nagrada za najbolje interpretiran ispitni program u cijeloj glazbenoj školi - otkrio je Saša za Kurir.

Nakon glazbenog obrazovanja, obojica su izgradila karijere i izbacili mnoštvo hitova, iako je Saša na estradu kročio nešto ranije od brata.

- Meni je drago što je Sale prvi počeo i dvije godine prije mene izašla je 'Maskara'. Čovjek je napravio revoluciju i trebalo je odvojiti Dejana i Sašu Matića. Kada sam došao na scenu meni je prvi cilj bio da ne osramotim brata, ali mislim da sam imao malo teži put - priznao je Dejan za Grand.

Marcus i Martinus ekskluzivno za 24sata: 'Baby Lasagna je baš odličan! Samo neka se zabavlja'
Marcus i Martinus ekskluzivno za 24sata: 'Baby Lasagna je baš odličan! Samo neka se zabavlja'

Publika ih voli slušati u duetu

Zajedno su nastupili prije godinu dana u Beogradskoj areni, kad je Saša imao svoj veliki koncert. Dejan je imao ideju da mu 'upadne' na binu, a publika je bila oduševljena, kao i njegov brat.

- Dejan i ja smo u samom djetinjstvu jako slični bili i onda nas je poslije valjda život odveo na različite strane i to je bio jedini period života gdje sam ja, da kažem, bio malo više tužan, da ne kažem nesretan. Moj brat živi u Beču s obitelji, karijera mu funkcionira iz Srbije - priznao je Saša.

Obojica su u sretnim brakovima

Iako ne žive u istim gradovima, glazbenici imaju neraskidivu blizansku vezu. Osim karijera, izgradili su i svoje obitelji. Saša je od 2003. godine u braku sa suprugom Anđelijom, a zajedno su dobili dvije kćeri.

- Obitelj je nešto najsvetije za mene, oduvijek sam bio mišljenja da se svaki odnos mora njegovati da bi bio uspješan. Vrijeme sa suprugom je vrijeme kad odlazimo u neki naš svijet pun pažnje, razumijevanja i ljubavi. Još se trudim osvojiti je kao kad je sve počelo, a ona tako lako uspijeva da se svaki dan ponovo zaljubim u nju kao da je prvi put - izjavio je jednom Saša.

Dejan se 2012. godine vjenčao sa suprugom Jelenom, a u braku su dobili dva sina.

- Supruga je stalno s njima i već su malo oguglali na njen povišen ton. Uspio sam i ja izgraditi autoritet, a kako mi je to pošlo za rukom, ne pitajte me, ni sam ne znam. Nema kod mene nikada povišenog tona. Napravio sam sistem nagrade i kazne, to drugo u rijetkim trenucima. Kad ih ja kaznim, to znači da su baš prevršili svaku mjeru - iskreno je ranije rekao Dejan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13

VIDEO

Konstrakta za 24sata: 'I bolje da je Baby Lasagna bio drugi...'
USKORO NASTUPA U ZAGREBU

Konstrakta za 24sata: 'I bolje da je Baby Lasagna bio drugi...'

Plus+ On će postati legenda, a Eurovzija je uvijek bila poligon za politiku. Marko je stvorio osjećaj zajedništva u regiji, kaže Konstrakta

Renata iz 'Braka na prvu' prije 2 godine bila u Zvezdama Granda: Poslušajte kako je zvučala!
U PRATNJI BIO I BIVŠI DEČKO

Renata iz 'Braka na prvu' prije 2 godine bila u Zvezdama Granda: Poslušajte kako je zvučala!

Renata Dojčinović, pjevačica je iz Zagreba, zapjevala je u srpskom showu pjesmu Lepe Brene i grupe Magazin. No nije uspjela impresionirati stručni žiri...
ANKETA Polako se bliži kraj 'Braka na prvu'. Što mislite, tko će od parova završiti zajedno?
RECITE NAM SVOJE MIŠLJENJE

ANKETA Polako se bliži kraj 'Braka na prvu'. Što mislite, tko će od parova završiti zajedno?

Parovi sociološkog eksperimenta 'Brak na prvu' obavili su svoje posljednje spojeve, a Josip i Karmen su napustili show i prije posljednje ceremonije odluka...