Obavijesti

Show

Komentari 126

Donosimo sve što morate znati o seksu, a niste se usudili pitati

Donosimo sve što morate znati o seksu, a niste se usudili pitati
5

Znanstvenici tvrde da redoviti seks može produžiti život deset do 12 godina. Seks također otklanja bol, stres i depresiju, a dobar je čak i za gubitak kalorija

VIDEO

Jeste li znali da za savršen seks ne treba uzeti slobodan dan. Za njega vam je dovoljno izdvojiti sedam do 13 minuta. Donosimo vam pregled najzanimljivijih činjenica o vatrenim igricama u krevetu.

Prosječna dužina penisa u erekciji je 12,7 do 17,8 centimetara. Čak 5 posto muškaraca u dobi od 40 iskusi neki oblik erektilne disfunkcije, dok isti problem ima 15 do 25 posto muškaraca od 65. 

Tijekom ženskog orgazma oslobađaju se veće količine endorfina, što utječu na veću skupinu tvari u mozgu i djeluju poput droge odnosno kao prirodni opijat. Zato je glavobolja zapravo loš izgovor da vam nije do seksa. Količina sperme se kod prosječnog muškarca u usporedbi s onom prije 30 godina snizila za 30 posto.

Seks i masturbacija ublažavaju stres i nervozu. Tijekom odnosa tijelo ispušta hormone koji blagotvorno utječu na organizam pa je samim tim nakon seksa svaki zadatak lakši. Prosječno vrijeme što ga tijekom života svaki čovjek provede u ljubljenju, iznosi 20.160 minuta. Ljubljenje štiti od karijesa. Veća količina sline naime pročišćava usnu šupljinu.

Prema svjedočenju psihologa cipela i stopalo su najčešći objekti fetišiziranja u zapadnim društvima. Za vrijeme 2. svjetskog rata kondomi su vojnicima služili kao zaštita za cijevi pušaka. Na taj su ih način zaštitili od učinaka soli, dok su plivali prema neprijateljskoj obali.

Savršen seks traje između sedam i 13 minuta. Naime, jedno istraživanje otkrilo je kako mnogi smatraju da je seks u trajanju jedne do dvije minute prekratak, a seks duži od 13 minuta predugačak. Optimalno je, čini se, deset minuta. Kondom u originalnoj izvedbi na početku 15. stoljeća nije bio od lateksa, nego od lanenog platna. Veliki Casanova je pri svom poslanstvu koristio upravo tu vrstu kondoma.

Znanstvenici tvrde da redoviti seks može produžiti život deset do 12 godina. Seks također otklanja bol, stres i depresiju. Žena od 58 kilograma tijekom seksa potroši od 70-120 kalorija, a muškarac od 76 kilograma s istom djelatnošću od 77 do 155 kalorija. Prosjek godina u kojoj muškarci gube nevinost je 16,9 dok je kod žena ta granica malo pomaknuta i iznosi 17,4 godina. 

Čak jedan od deset bračnih parova priznalo je da spava odvojeno. Muškarci najčešće varaju između treće i šeste godine veze. Svaki peti muškarac mašta o seksu s medicinskom sestrom. Prilikom seksualnog odnosa orgazam će doživjeti 75 posto muškaraca, dok će vrhunac dostići samo 29 posto žena.  

Ako želite proširiti vaše znanje o vođenju ljubavi preporučujemo vam knjige “50 nijansi užitka” i ”50 nijansi ekstaze” koje se mogu naći samo na zagrebačkim kioscima po cijeni od 39,90 kn.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'
'KAKO JE MRŠAVA'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'

Popularna glumica i bivša supruga Brucea Willisa snimila se sa svoje tri kćeri kako trči na plažu
Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad
VELIKI USPJEH

Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad

Lasagna je krajem veljače zasjeo na prvo mjesto na kladionicama te ga je držao mjesec dana. Neko je vrijeme bio drugi, a sad je ponovno na tronu