Obavijesti

Show

Komentari 49

Savršen život uništen u trenu: Tsunami joj je ubio zaručnika

Savršen život uništen u trenu: Tsunami joj je ubio zaručnika
1

Bila sam na idiličnom odmoru s muškarcem kojeg volim i koji me zaprosio, nisam mogla biti sretnija. Pomislila sam kako je život savršen, no onda sam ugledala vodeni zid, priča Petra Nemcova

VIDEO

Jedna od najtraženijih svjetskih manekenki, Čehinja Petra Nemcova (37) nikada neće zaboraviti 26. prosinac 2004. godine. Petri je do tog trenutka život bio savršen. Uspješnu karijeru koju je gradila od 15. godine kada se iz Češke preselila u Milano dodatno je okrunila Victoria's Secret revijama i pojavljivanjem na naslovnici Sports Illustrateda.

Bila je zaljubljena 'preko ušiju' u osam godina starijeg britanskog fotografa Simona Atleea pred čiji je objektiv nekoliko puta stala i sama. 

Par je odlučio 'pobjeći' na odmor na Tajland kako bi napunili baterije, a netom prije toga Atlee je Petru zaprosio. Tijekom odmora već su se bacili na planiranje svadbe. Manekenka je na Božić pričala sa Simonovom roditeljima i rekla im da on 'isijava srećom'. 

Razdvojeni 'vodenim zidom'

- Vratili smo se u svoju sobu u bungalovu nakon duge šetnje po plaži. Sve je bilo prekrasno, jedino smo primijetili da se voda dosta povukla s plaže i to nam je bilo čudno - ispričala je Nemcova prije dvije godine. 

Nakon toga je čula urlike s plaže, pogledala je kroz prozor i ugledala, kaže, 'veliki vodeni zid', koji je istog trena potopio njihov bungalov, razbio sve prozore i razdvojio nju i Simona. 

Čehinja i njen dečko tog su se dana našli usred jednog od najrazornijih i najjačih tsunamija u novijoj povijesti. Uzrokovao ga je snažan potres u Indijskom oceanu, a pogodio je 14 zemalja i odnio 230.000 života.

Zadnje što je Petra od Simona čula je kako doziva njeno ime. 

- Nisam mogla micati donjim dijelom tijela. Onda sam u naletima vodenih zidova osjetila novi prijelom. Pa ponovno, pa ponovno. Padala sam u nesvijest od strašnih bolova. U jednom trenutku sam se pomirila da ću umrijeti, prepustila sam se i osjetila neobičan spokoj - prepričala je Petra te dodaje da joj se vratio instinkt za preživljavanje čim se razina vode malo spustila. Uspjela se grčevito uhvatiti za stablo palme koje nije puštala idućih osam sati.

Druga šansa za život

- Najgore u tom periodu mi je bilo što sam gledala oko sebe djecu, čula sam ih kako vrište, a nisam mogla ništa napraviti. Također sam bila uvjerena da je Simon živ jer je izvrstan plivač - rekla je manekenka.

Kada je razina vode još pala, mještani su počeli spašavati ljude. Njoj su odjenuli svoju odjeću jer je njena bila potpuno rastrgana. Odveli su je u bolnicu, gdje su joj liječnici rekli da su joj ozlijede toliko ozbiljne da više neće moći hodati.

Kada je došla k sebi, shvatila je da nema njenog zaručnika.

- Prolazili su dani i dani, nitko ništa o njemu nije znao. Nisam htjela otići s Tajlanda dok ga ne pronađu. To čekanje mi je bio najgori dio - rekla je Nemcova. No nakon nekoliko tjedana, pomirila se da je njen Simon mrtav. Njegovo tijelo pronađeno je tri mjeseca kasnije.

- Izgubila sam osobu koja mi je bila najbliža, ali sam dobila drugu šansu za život. Na neki način imam osjećaj da živim za nas oboje - nedavno je rekla manekenka.

 

Can you guess from what year was this @si_swimsuit photo? 👙 #SIswim #throwbackthursdays

A post shared by Petra Nemcova (@pnemcova) on

Nakon što se potpuno oporavila, Petra je osnovala dobrotvornu organizaciju Happy Hearts Fund kojom i dan danas pomaže mjestima pogođenima prirodnim nepogodama. Tajland često posjećuje, a tamo je svojim radom pomogla izgraditi i desetak novih škola. Da se posveti humanitarnom radu, inspirirali su je, kaže, ljudi koji su joj u strašnoj nesreći pomogli. 

- Sjetim ga se svakodnevno. Njegova najdraža izreka je bila 'Dan bez smijeha je potraćeni dan'. Bio je tako dobar i pun poštovanja, obožavao je ljude i život - kazala je Petra.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem
MA KAKVE ŠTIKLE!

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem

Mlada regionalna zvijezda Aleksandra Prijovć izula je štikle i bosa zaplesala s trubačem, a publiku je iznenadila i posebnom pjesmom

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom