Schroedingerova mačka, obitelj Kostelić i selo Antuntuna bunili su natjecatelje u 'Milijunašu' | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 7

Schroedingerova mačka, obitelj Kostelić i selo Antuntuna bunili su natjecatelje u 'Milijunašu'

Schroedingerova mačka, obitelj Kostelić i selo Antuntuna bunili su natjecatelje u 'Milijunašu'
3

Natjecatelj se preznojava, a Tarik u nevjerici gleda. Daje migove, savjete i riječi podrške, ali nekad ne pomogne. A u nekim slučajima niti publika ne da točan odgovor

VIDEO

Kvantna fizika, vrste drveća, ruski plesači lokalnih plesova, najbolji strijelci europskih natjecanja. Popularni kviz 'Milijunaš' od svojih kandidata traži raznovrsno znanje, ali i snalažljivost. Međutim, ponekad se potrkradu pitanja koja na prvu dijeluju nelogično, ali ih se zapravo treba potruditi dobro pročitati.

FER-ovac pao u Milijunašu na 1000 kn zbog pitanja o frtaljima
FER-ovac pao u Milijunašu na 1000 kn zbog pitanja o frtaljima

Ovo su neka od njih na koja kandidati nisu znali odgovor. ODIGRAJTE KVIZ.

Na prvo pitanje o Antuntunu točan odgovor je bio u 100. selu kada se kvadrira broj 10. Natjecatelj u showu susreo se s tim pitanjem za 2000 kuna te odgovorio pogrešno.

Protagonist Parnog Valjka 30 je dana ljubio mladu Stašku. U Milijunašu to je bilo pitanje za 64 tisuće kuna koje se pokazalo kobnim za natjecatelja.

Bik, kuća, deva i vrata! Riječ je o simbolima iz grčkog alfabeta. Naime, alfa dolazi od semitske riječi alef koja znači bik, beta od riječi bet - kuća, gama od riječi gimel - deva, a delta od riječi dalet - vrata.

Fabijan oduševio Tarika, ostao mu je jedan džoker i tri koraka do milijuna: 'Ovako se igra!'
Fabijan oduševio Tarika, ostao mu je jedan džoker i tri koraka do milijuna: 'Ovako se igra!'

Schroedingerova mačka među najpoznatijim je pokusima u svijetu fizike. U ovom pokusu, zamišlajmo mačku u kutiji, a ne u krošnji kako je svojevremeno mislio natjecatelj.

Peto pitanje o Metastazama vezano je uz sam kraj filma. Tražio se 'junak' koji je Krpi vikao 'Sava, Krpa, Sava', a to je bio Dejo.

Odgovor na pitanje koje bi trebao znati svaki pravi Hrvat je ono o poretku rijeka u himni. Ispravan odgovor je bio Drava, Sava, Dunav, a zbog pogreške je natjecatelj osvojio tek 1000 kuna.

Natjecatelj se u Milijunašu susreo s pitanjem o minimalnom broju jedanaesterca tijekom izvođenja penala na nogometnoj utakmici. Točan odgovor je šest jer ekipa mora najmanje zabiti tri jedanaesterca, dok druga mora promašiti tri.

Zbog kovanice od 5 kuna, natjecatelj je ostao bez 125 tisuća kuna. Promjer kovanice je 26.5 milimetara.

Pitanje o Knjizi postanka, zbog odgovora publike, koštalo je natjecatelja 64 tisuće kuna. Publika je odgovorila sa šest, ali točan odgovor je bio osam.

Jednog je od natjecatelja tako zbunilo pitanje o obitelji Kostelić i bajkama. 'Imena dvaju Kostelića zajedno daju - bajku! Koji su Kostelići bajkoviti?, glasilo je pitanje za koje je Tarik sve učinio što je mogao da mu pomogne. Međutim, natjecatelj nije shvatio pitanje te je na kraju odabrao netočan odgovor. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Shaq ogladnio pa u dubrovačkoj pekarnici naručio sočni burek
RUČA KA' I OBIČAN PUK

Shaq ogladnio pa u dubrovačkoj pekarnici naručio sočni burek

Čitatelj 24sata ga je snimio tijekom narudžbe bureka u jednoj dubrovačkoj pekarnici na Gružu