Obavijesti

Show

Komentari 19

Suosnivač Benettona umro je u 78. godini nakon kraće bolesti

Suosnivač Benettona umro je u 78. godini nakon kraće bolesti
2

Gilberto je s braćom Carlom i Lucianom te sestrom Giulianom 1965. utemeljio poznati lanac odjeće, a od tada pa do danas Benettonovo carstvo postalo je bogatije za brojne druge poslove...

VIDEO

Talijanski milijarder i suosnivač modne kuće, Gilberto Benetton, preminuo je nakon kratke i teške bolesti u 78. godini u Trevisu na sjeveru Italije, javlja njegova obitelj. Uz njega su u posljednjim trenutcima bili supruga Lalla, kćeri Barbara i Sabrina i zet Ermanno.

Gilbertovo bogatstvo procjenjuje se na 2,7 milijardi dolara, odnosno 17 milijardi kuna. 

Gilberto Benetton, one of the co-founders of the Italian clothing retailer Benetton Group

Jedan od najbogatijih Talijana je 1965. s braćom Carlom i Lucianom (83) te sestrom Giulianom (81) utemeljio poznati lanac odjeće poznat po puloverima žarkih boja i provokativnom načinu oglašavanja, a od tada pa do danas Benettonovo carstvo postalo je bogatije za brojne druge poslove, poput lanca hotela u Italiji i Monacu, Formule 1, košarkaškog i ragbi kluba.

Četvorka je međusobno dijelila poslove pa je Luciano bio zadužen za prodaju, Giuliana za proizvodnju, Gilberto za administraciju, a pokojni brat Carlo za strojeve. U 50-ak godina poslovanje su proširili na gotovo cijeli svijet, a posljednjih 20-ak godina modom se najviše bavio brat Luciano.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

And these are just six of endless combinations #Benetton #FW18 #colors #kids

A post shared by United Colors of Benetton (@benetton) on

Gilberto je bio obožavatelj košarke, a zbog financijskih doprinosa talijanskom savezu uveli su ga u tamošnji košarkaški 'Hall of fame'.

Volio je krstariti po Jadranu, a 2009. je posjetio Skradin i slapove Krke. Domaćini su ga tada opisali kao skromnog i pristupačnog čovjeka koji se nije isticao svojim bogatstvom, a bio je u top deset najbogatijih Talijana. 

Njegov brat Carlo preminuo je 10. srpnja ove godine u 76. godini. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin