Obavijesti

Show

Komentari 7

Seks skandal: Počela je istraga protiv Harveya Weinsteina

Seks skandal: Počela je istraga protiv Harveya Weinsteina
3

Producenta se sumnjiči za zlostavljanje tijekom više desetaka godina, pri čemu je, uvijek kada je to mogao, kupovao šutnju žrtava masno plaćenim ugovorima o povjerljivosti

VIDEO

Policija je počela istragu protiv Harveyja Weinsteina (65), hollywoodskog magnata i mecene Demokratske stranke optuženog za napastovanje i silovanje, što može biti uvod u veliku pravosudnu sagu.

Istraga njujorške policije zasad je ograničena na navodno napastovanje koje se dogodilo 2004.

No najvjerojatnije je da neće sve ostati na tome, jer se producenta sumnjiči za zlostavljanje tijekom više desetaka godina, pri čemu je, uvijek kada je to mogao, kupovao šutnju žrtava masno plaćenim ugovorima o povjerljivosti.

2012 Kennedy Center Honors Gala Dinner

Prvi put od izbijanja skandala, Weinstein je viđen u srijedu poslijepodne kako izlazi iz kćerine kuće u Los Angelesu.

Odgovarajući na pitanje paparazza rekao je:

- Nisam baš najbolje. Ali trudim se. Treba mi potpora. Svi griješimo. Nadam se da ću dobiti drugu priliku - a zatim ušao u golemi terenac.

Kako navodi portal TMZ koji piše o slavnima, mecena Demokratske stranke, odletio je u Arizonu gdje će se liječiti od ovisnosti seksom.

Bio je povezan s Clintonima

Weinstein, jedan od najmoćnijih ljudi u Hollywoodu, ima dugogodišnje veze s Demokratskom strankom i njezinim istaknutim članovima poput bivših predsjednika Baracka Obame i Billa Clintona te bivše državne tajnice Hillary Clinton i bio je čvrsto povezan s Clintonovima. On je prikupio 1,5 milijun dolara od 1990-2016 za demokrate, prema CNN-u, a bio je jedan od glavnih skupljača donacija za predsjedničke kampanje Obame i Hillary Clinton.

Clintoni su iznajmili kuću blizu Weinsteina u Hamptonsu 2015. a on je služio kao veza između hollywoodskih zvijezda i kampanje Hillary Clinton 2016., navodi CNN.

FILE PHOTO: Harvey Weinstein poses on the Red Carpet after arriving at the 89th Academy Awards in Hollywood

Weinstein je nekoliko puta posjetio Bijelu kuću za vrijeme Obamina predsjedništva, a njegova supruga Michelle Obama ga je na jednom događaju 2013. pohvalila kao sjajnu osobu i dobrog prijatelja.

Demokratski nacionalni odbor i nekoliko demokratskih političara koji su primili političku potporu od Weinsteina objavili su kako će preusmjeriti novac skupinama za ženska prava. Bivša demokratska kandidatkinja za predsjednika Hillary Clinton je rekla u utorak kako je 'šokirana i zapanjena' izvješćima o Weinsteinu, ali nije spominjala novčane doprinose.

Popis žrtava sve je dulji

Nakon prvih informacija o tom skandalu koje je The New York Times objavio 5. listopada, producent je počeo gubiti potporu javnosti a njegova ga je produkcijska kuća The Weinstein Company otpustila. Times je objavio kako je Weinstein seksualno zlostavljao žene proteklih 30 godina.

Popis žena koje tvrde da su bile njegove žrtve, a uglavnom je riječ o manekenkama i o glumicama, sve je duži: Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Judith Godreche, Katherine Kendall, Emma de Caunes, Cara Delvingne, Ashley Judd, Lea Seydoux, Mira Sorvino, Florence Darel i druge.

89th Academy Awards - Vanity Fair Party - LA

Mnoga kaznena djela za koja se sumnjiči osnivača Miramaxa otišla su u zastaru, jer ih mjesni zakon smatra manje teškim kaznenim djelima.

No tri žene optužuju Weinsteina za silovanje: talijanska glumica Asia Argento, glumica Lucia Evans i žena čiji identet nije otkriven.

U New Yorku nema zastare za kazneno djelo silovanja. U Kaliforniji je zakon koji je predviđao zastaru nakon deset godina, dopunjen lani, ali ne djeluje retroaktivno.

Ovaj slučaj podsjeća na producenta i glumca Billa Cosbyja kojeg je veći broj žena, među kojima i maloljetnice, optužio za silovanje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden