Obavijesti

Show

Komentari 7

Serija je stekla kultni status, a imala je najveću gledanost ikad

Serija je stekla kultni status, a imala je najveću gledanost ikad
2

Pratila se peteročlana obitelj Popadić – otac, majka i njihovo troje djece, desecima slavnih glumaca u manjim ulogama. Serija je zamišljena kao komedija, ali kao i u stvarnom životu bilo je i dramskih zapleta.

VIDEO

Smrt beogradskog glumca Ivana Bekjareva mnoge je podsjetila na nekoć omiljenu televizijsku seriju 'Bolji život'.

U seriji koja je ukupno imala 82 epizode igrala je plejada sjajnih glumaca iz cijele tadašnje Jugoslavije, a Ivana Bekjareva pamtit će se po sporednoj ali upečatljivoj ulozi Stevice Kurčubića, poslovnog kolege glave familije Gige Popadića.

Umro Kurčubić iz Boljeg života: Bio je pozitivan na korona virus
Umro Kurčubić iz Boljeg života: Bio je pozitivan na korona virus

Serija je imala dva ciklusa. U prvom je snimljeno 47 epizoda koje su se emitirale od 1987. do 1988. a dvije godine kasnije krenuo je i drugi ciklus od 35 epizoda.

Pratila se peteročlana obitelj Popadić – otac, majka i njihovo troje djece, desecima slavnih glumaca u manjim ulogama. Serija je zamišljena kao komedija, ali kao i u stvarnom životu bilo je i dramskih zapleta. Glavne uloge igrali su Marko Nikolić, Svetlana Bojković, Boris Komnenić, Lidija Vukičević i Dragan Bjelogrlić.

Boris Komnenić, igrao je najstarijeg sina u obitelji Popadić. I danas ga mnogi pamte po imenu iz serije - Aleksandar 'Saša – Guza' Popadić. Komnenić će za pet mjeseci navršiti 64 godine.

- U međuvremenu sam se razveo od supruge. Razvod je prošao kulturno, taj dan smo otišli na ručak i božanstveno smo se proveli. Divno smo pričali i tako smo i kasnije nastavili. I posao je bio jedan od faktora za razvod, ali nije bio presudan, ispričao je glumac kojeg su mlađe generacije gledale u serijama 'Vratit će se rode' ili pak 'Miris kiše na Balkanu'.

Kako je rekao, u međuvremenu je postao djed, a tijekom rata nije se mogao viđati s kćerkom jer je ona bila u Hrvatskoj, pa sad nadoknađuje propušteno vrijeme. Uloga 'Guze' ga je ipak najviše proslavila.

Dragan Bjelogrlić igrao je ulogu najmlađeg brata Slobodana 'Bobe' Popadića. U to vrijeme Bjelogrlić, koji danas ima 57, u vrijeme emitiranja prve epizode imao je tek 24 godine i još je bio student na beogradskoj Akademiji dramskih umjetnosti.

'Boško Buha' pokojnog zagrebačkog redatelja Branka Bauera iz 1978. bio je prvi film u kojem je Bjelogrlić dobio ulogu Save Jovanovića Sirogojna. Nakon desetaka odličnih filmskih uloga, Bjelogrlić je danas filmski redatelj i producent, a potpisuje filmove i serije koje su postigle veliki uspjeh, poput 'Montevideo, bog te video', 'Sjene nad Balkanom', te 'Žigosani u reketu'.

Glumac Marko Nikolić koji je igrao oca Dragišu Gigu Popovića umro je dan nakon našeg Ive Gregurevića – 2. siječnja 2019. Posljednjih godina borio se sa zloćudnom bolešću, a početkom 2018. je rekao:

- Kada sam prije tri godine saznao da sam teško bolestan, odmah sam ostavio cigarete i alkohol. To je trenutak kada je čovjek spreman učiniti sve samo da ostane živ. Pušio sam od trinaeste, a pio od sedamnaeste. Počeo sam u gimnaziji s vinjakom, kao student prešao na rakiju, a poslije na votku, pa opet na vinjak. Ništa od toga mi sada ne nedostaje', izjavio je tada Marko Nikolić koji je umro u 73. godini.

Svetlana Bojković, beogradska glumica koja je u seriji igrala njegovu suprugu danas ima 72 godine. I dalje je omiljena na prostoru cijele bivše države. Prošlo ljeto gostovala je u Rovinju s predstavom 'Ženski razgovori'.

U 91. godini preminuo redatelj kultne serije 'Tesna koža'...
U 91. godini preminuo redatelj kultne serije 'Tesna koža'...

Serija je dobila kultni status u povijesti jugoslavenskih televizija i imala je najveću gledanost ikad jer je tematizirala uobičajene probleme prosječne obitelji, ali i parodirala ekonomiju i 'uspješne poslovne ljude' kakav je bio Giga Popadić.

Osim toga, u svakoj epizodi pojavio bi se barem jedan slavni glumac u manjoj ulozi, pa su gledatelji tako mogli vidjeti i Voju Brajovića i Miru Furlan, Jelisavetu Sabljić, Evu Ras, Žarka Radića, ali i mnoge velikane poput Borisa Dvornika, Semke Sokolović Bertok, Bate Živojinovića, Dragana Nikolića ili Ljubiše Samardžića, Adema Ćejvana, Nebojše Glogovca, i mnogih drugih kojih danas više nema među živima. Nemoguće ih je sve nabrojiti jer je ukupno u dvije sezone kroz set prošlo 130 glumaca.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU ‘FIRME’ I SUDJELUJTE U NAGRADNOM NATJEČAJU U KOJEM MOŽETE OSVOJITI MOBITEL:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu