Show

Komentari 158

Severinu sad tuži i učiteljica: Traži ju 70.000 kuna odštete

Severinu sad tuži i učiteljica: Traži ju 70.000 kuna odštete

U četvrtak je u Palači pravde pripremno ročište na kojem se Seve i učiteljica ne moraju pojaviti, ali mogu ako žele. Tužba je pokrenuta u travnju prošle godine

Severina Kojić (48) u četvrtak ima zakazano novo ročište na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu. Ovaj put tuži je učiteljica. Tužba je podignuta lani u travnju zbog incidenta u školi u listopadu 2019. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Učiteljica od pjevačice traži 70.000 kuna odštete. U četvrtak je u Palači pravde pripremno ročište na kojem se Seve i učiteljica ne moraju pojaviti, ali mogu ako žele. Prvo ročište bilo je zakazano za studeni prošle godine, no odgođeno je. Tužba je pak pokrenuta u travnju prošle godine. Seve se nije pojavila na posljednja dva ročišta koja je u sporu protiv nje, također u Palači pravde, pokrenula sutkinja Lucija Lasić.

Sutkinja je pjevačicu tužila u veljači prošle godine zbog povrede prava osobnosti i zatražila naknadu štete od 20.000 kuna. Severina je, naime, nakon incidenta u školi u listopadu 2019. godine na presici povodom početka svoje regionalne turneje “Magic Tour” izjavila:

- Ne znam zašto se čudim što se ovo događa i svom sustavnom psihičkom silovanju od strane oca i institucija kad u ovoj zemlji niti žene niti djevojčice nemaju sudsku zaštitu i podršku za fizičko silovanje. Slično silovanje sam i sama prošla na Županijskom sudu u Splitu, i to u sudskom postupku pokušaja oduzimanja djeteta kod sutkinje Lucije Lasić.

Lasić je bila u sudskom vijeću na Županijskom sudu u Splitu koje odlučuje o Severininoj žalbi na presudu kojom je odlučeno da dječak stanuje s ocem, srpskim poduzetnikom Milanom Popovićem (55), dok ga majka viđa, te je Severini oduzeto pravo odlučivanja u pitanjima zdravstvene skrbi i obrazovanja dječaka. Ta je prvotna presuda podigla mnogo prašine u javnosti, a Severina i njezin odvjetnički tim puno truda polažu u žalbu. Na sjednici vijeća splitskog Županijskog suda u veljači prošle godine sutkinja Lasić prvi put je zatražila izuzeće iz predmeta. Njezin prvi zahtjev za izuzećem je odbijen, no Lasić je ponovno zatražila izuzeće uz obrazloženje da je pokrenula parnični postupak radi naknade štete protiv jedne od stranaka u postupku, odnosno protiv Severine Kojić.

Pjevačica se, osim sa sutkinjom i učiteljicom, i dalje spori s bivšim partnerom Milanom Popovićem oko sina na Županijskom sudu u Splitu. Kako nam kaže odvjetnik pjevačice, Mate Matić, još se čekaju nalazi vještaka. Severinu, pak, čini se, ne zamaraju previše brojne sudske tužbe koje su protiv nje pokrenuli. Posljednjih dana na svojoj društvenoj mreži objavljuje izazovne fotografije u kupaćim kostimima i prisjeća se ljeta.

Posljednjih dana Seve je, kako doznajemo, u Zagrebu kod kuće, a obilazi je menadžer Tomislav Petrović. Prethodno je s njom bila njezina majka Ana. Sa suprugom Igorom Kojićem (33), s kojim je i dalje u braku, još se nije vidjela, od travnja prošle godine, kako tvrde susjedi pjevačice na Kozjaku.     

Najčitaniji članci