Plesačica Siena Uremović: Zbog djeda i bake sam došla upoznati Liku, Supertalent | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 54

Siena za 24sata: Zbog djeda i bake sam došla upoznati Liku

Siena za 24sata: Zbog djeda i bake sam došla upoznati Liku
4

Zaista mi je žao što nisam naučila bolje govoriti hrvatski. Svakim danom razumijem sve više hrvatskih riječi i nadam se da ću u ne tako dalekoj budućnosti moći voditi cjelovit razgovor, ispričala nam je

VIDEO

Pravi show na pozornici “Supertalenta”, koji je podigao žiri i publiku na noge u nedjelju, izazvala je Australka hrvatskih korijena Siena Uremović (18). Talentirana plesačica kod kuće ima kolekciju od 500 tijara koje je osvojila na izborima ljepote, a nama je ispričala sve o svojim počecima i koliko joj znači Hrvatska.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Izbori ljepote su me oblikovali u djevojku kakva sam danas. Mislim da su izbori ljepote pomogli potaknuti moje samopouzdanje, samodisciplinu, važnost vraćanja zajednici i doživotna prijateljstva koja sam sklopila. Uvijek sam sretna kada drugi oko mene uspijevaju i poznata sam po tome da sam najveća navijačica za svoje prijatelje kada nastupaju - kaže nam. Sieni su djed i baka iz Hrvatske, a tata joj je rođen u Australiji.

- Moji baba i dida žive u Australiji pa sam jako sretna što ih vidim i provodim puno vremena s njima. Vratila sam se u Hrvatsku 2012. da vidim širu obitelj i domove djeda i bake u Lici u kojima su odrastali kao djeca - kaže Siena. Hrvatski jezik ne ide joj baš najbolje.

- Zaista mi je žao što nisam naučila bolje govoriti hrvatski.Voljela bih da sam kao malo dijete naučila više. Svakim danom razumijem sve više hrvatskih riječi i nadam se da ću u ne tako dalekoj budućnosti moći voditi razgovor na hrvatskom - kaže plesačica. Na ples ju je potakla, otkriva nam, majka.

- Moja mama je iz Engleske i ona je glavni razlog zašto sam se odlučila baviti plesom. Nakon što sam pohađala jedan od njezinih tečajeva plesa,  pridružila sam joj se i od tada plešem. Mama voli gledati moje nastupe i uvijek mi pomogne da ispravim tehniku kada je to potrebno. U dobi od 14 godina pitala sam roditelje mogu li ići na audiciju za prestižnu plesnu školu u Melbourneu i bila sam toliko uzbuđena kad su me prijavili na audiciju - priča nam. No nije sve teklo “glatko”, imala je i tešku ozljedu.

Akrobatkinja Luana: 'Svi živimo u kamp-kućici, bilo je gadno'
Akrobatkinja Luana: 'Svi živimo u kamp-kućici, bilo je gadno'

- Kad mi je doktor rekao da se neću moći vratiti plesu, samo sam plakala. Bila sam u najmanju ruku shrvana. Osjećala sam se kao da mi je sve oduzeto. Nakon nekoliko tjedana odlučila sam da ću se boriti da se vratim plesu i jako mi je drago da sam uspjela - kaže Siena.

Otkrila je i da joj otac nije dao da ima dečka do 18. godine.

- Trenutno sam previše zauzeta da bih imala dečka. Možda u budućnosti, ali trenutno sam fokusirana na svoje životno putovanje, u nadi da ću ostvariti svoje snove - kaže. U hrvatskom “Supertalentu” sve joj se svidjelo.

- Apsolutno sam uživala biti na pozornici Supertalenta. Bila mi je velika čast nastupiti za Hrvatsku publiku i žiri. Oni su bili tako ljubazni sa svojim povratnim informacijama i to me je definitivno dirnulo u srce. Moja obitelj i ja smo svi bili jako zadovoljni mojim nastupom. Prošlo je i bolje nego što smo se nadali - kaže Siena. Na kraju nas je zanimalo ima li još hobija osim plesa...

Natjecatelj dao ponudu Maji, a ona zvala Grubnića: 'Jesi čuo da ti frajer hoće uzeti kruh iz ruku?'
Natjecatelj dao ponudu Maji, a ona zvala Grubnića: 'Jesi čuo da ti frajer hoće uzeti kruh iz ruku?'

-  Moji dani se sastoje od 6-10 sati plesa dnevno, ali kad nisam na plesu, volim ići u teretanu vježbati i plivati. Također volim putovati svijetom, što u posljednje dvije godine nisam mogla činiti zbog pandemije koronavirusa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 54

VIDEO

Shaq ogladnio pa u dubrovačkoj pekarnici naručio sočni burek
RUČA KA' I OBIČAN PUK

Shaq ogladnio pa u dubrovačkoj pekarnici naručio sočni burek

Čitatelj 24sata ga je snimio tijekom narudžbe bureka u jednoj dubrovačkoj pekarnici na Gružu