Obavijesti

Show

Komentari 159

Sjajna Ruža Janjiš pobjednica je druge sezone 'The Voicea'

Sjajna  Ruža Janjiš pobjednica je druge sezone  'The Voicea'
3

Uz suze u velikoj glazbenoj završnici Ruža je još jednom otpjevala "You shook me all night long" grupe AC/DC, pjesmu kojom je ušla u show i u tim mentorice Indire Levak

VIDEO

Posljednju, finalnu emisiju zajedničkom izvedbom otvorili su finalisti s 12-ero natjecatelja koje smo gledali u emisijama uživo. Otpjevali su medley složen od pjesama "Are you gonna go my way" Lennyja Kravitza i "Zašto praviš slona od mene" Gibonnija i Dine Dvornika.

Finalisti su večeras nastupili tri puta. Najprije su pjevali pjesme s kojima su se predstavili na audicijama, drugu pjesmu pjevali su sa svojim mentorima, a nakon tih nastupa, izvedbom još jedne pjesme, borili su se za titulu najljepšeg glasa Hrvatske.  

U prvom krugu velike završnice Alen Đuras je otpjevao pjesmu „Thinking out loud“ Eda Sheerana. Zahvalio je svima na dosadašnjim glasovima i podršci te dodao da stvarno živi svoj san. Edgar Rupena je izveo pjesmu „Granada“ Augustina Lare u verziji Placida Dominga. Nije se nadao dolasku do finala, a velika podrška publike ga je ugodno iznenadila. Vedran Ljubenko otpjevao je pjesmu „It's a man's, man's, man's world“ Jamesa Browna. Ostvario mu se san i presretan je. Show vidi kao pravu odskočnu dasku i odličnu priliku da se pokaže publici. Posljednja izvedba u prvom krugu bila je Ruže Janjiš. Otpjevala je pjesmu „You shook me all night long“ grupe AC/DC. Uživala je na pozornici više nego ikad, a iako život nije uvijek lijep, večeras joj je savršen.

Svi su finalisti izvedbama publiku u studiju podigli na noge, a ona ih je nakon nastupa nagradila ovacijama. Nakon toga je otvoreno glasovanje i uslijedili su zajednički nastupi finalista i njihovih mentora. 

Prvi su na redu bili Alen i Jacques. Otpjevali su pjesmu „Love runs out“ sastava OneRepublic. Drugi duet bio je Edgara i Tonyja. Izveli su poznatu napuljsku kanconu „O sole mio“. Vedran i Ivan su otpjevali pjesmu „Sex on fire“ grupe  Kings of Leon, a posljednji duet izvele su Ruža i Indira. Otpjevale su uspješnicu Jennifer Lopez „Let's get loud“.

U posljednjem krugu, finalisti su otpjevali po još jednu pjesmu nakon čega je slijedila i konačna odluka.  Alen je izveo Gibonnijevu baladu „Ako me nosiš na duši“. 

- Publika je sve rekla - kazao je Jacques nakon što je publika Alena nagradila ovacijama. 

- Ti si lavčina, pjevačina, onakva kakva se mora biti, a to znači od nula do sto posto - komentirao je njegovu istančanost iznošenja emocija od smirenosti do vrhunca. 

- Ti si čudo! -zaključio je Jacques. 

Edgar je otpjevao još jednu napuljsku pjesmu „Torna a surriento“. 

- Ova sezona je posebno bila emotivna za sve nas - komentirao je njegov oduševljen mentor Tony. Dodao je kako će u slučaju da Edgar bude pobjednik, pobjedu posvetiti Ruži.  

Veliki hit grupe Aerosmith, pjesmu „Crazy“ izveo je Vedran. 

- Bravo, Vedro! - oduševljen je bio mentor Ivan. 

- Mislim da drugačiji ljudi ovaj svijet čine ljepšim i bogatijim mjestom za život - kazao je u nadi da će publika to prepoznati kod Vedrana i dodao da sve što su htjeli su i ostvarili. 

Natjecateljski dio finalne druge sezone showa zatvorila je Ruža izvedbom Massimove pjesme „Iz jednog pogleda“. 

- Iz jednog pogleda vidim jednu djevojku koja je najveći borac na svijetu - kazala je mentorica Indira. Rekla je da je Ruža vrhunska pjevačica, "njezina dobrica" koju život nije mazio, ali uvjerena je da će ju svi večeras učiniti jako sretnom. 

- Ti si moja pobjednica! - zaključila je Indira. 

Nakon njih su, u posljednjim minutama telefonskog glasovanja, mentori, producenti i vokalni savjetnici zajedno izveli pjesmu „Purple rain“ u čast nedavno preminulom glazbeniku Princeu. 

Ubrzo nakon toga proglašen je pobjednik druge sezone showa “The Voice – Najljepši glas Hrvatske”. Gledatelji i slušatelji Hrvatske radiotelevizije odlučili su da ta titula pripada Ruži Janjiš. U tijesnoj borbi, pobijedila je s 30,67% glasova publike. Samo jedan postotak manje glasova, odnosno 29,63% dobio je Edgar. 23,43% glasova 
gledatelja i slušatelja osvojio je Alen Đuras, a Vedran Ljubenko 16,27%. 

Uz suze u velikoj glazbenoj završnici Ruža je još jednom otpjevala "You shook me all night long" grupe AC/DC, pjesmu kojom je ušla u show i u tim mentorice Indire Levak.  

Svaki poziv večeras, osim što je bio glas za finaliste, bio je i humanitaran. Naime, Hrvatska radiotelevizija prihod od večerašnjeg glasovanja daruje humanitarnoj akciji „Vukovarski toranj – simbol hrvatskog zajedništva“, projektu obnove Vukovarskog vodotornja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?
NAKON POLUFINALA - ŠOK!

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?

'Što to znači? Trebamo li se bojati da ćete oštetiti najveće favorite?', 'Bojim se da to nije dobra stvar, bolje bi bilo da je random odabir', komentari su na društvenim mrežama

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'
LJUBAVNA PRIČA ZARUČNIKA

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'

Marko i ja se znamo preko tri godine. Upoznali smo se na Instagramu. On je svirao u bendu, ja sam znala za njih i onda sam rekla: 'Vidi koji zgodan lik'. Zatim sam ga odlučila dodati na Instagramu, ispričala je Elizabeta
Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'
NEVJEROJATNA SNIMKA

Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'

Baby Lasagna je oduševio publiku i gledatelje u polufinalu Eurosonga