Show

Komentari 18

Sjećanje na maestra: Recimo tiho, tiho, recimo mu najtiše...

Sjećanje na maestra: Recimo tiho, tiho, recimo mu najtiše...

NEĆE GA ZABORAVITI U golemoj tuzi obitelj i prijatelji zapalit će svijeću Rajku Dujmiću jer bi skladatelj danas napunio 66 godina

Mnogi će poštovatelji opusa Rajka Dujmića, a posebice njemu bliski ljudi, danas upaliti svijeću. Skladatelj bi slavio 66. rođendan. U prevelikoj tuzi, u tišini će mu odaslati ono “svako dobro”. Oni koji ga nisu poznavali Rajku u čast zavrtjet će i neku njegovu pjesmu. “Sklopi oči”, “Nebeske kočije”, “Sanjaj me”, “Obriši suze, generacijo”... i mnoge, mnoge druge Dujmićeve uspješnice ostat će za vječnost. 

POGLEDAJTE VIDEO: Odlazak legende

Na inicijativu fotografa Borisa Štajduhara, a u povodu izlaska Rajkova prvog samostalnog albuma, “Nizvodno od raja”, nastala je legendarna fotografija Rajka u kadi, kod njega doma.

S roditeljima, majkom Charlotteom i ocem Stjepanom, koji su odmah prepoznali njegov talent za glazbu. Usmjeravala ga je majka, o kojoj je Rajko govorio da je bila bolja od njega.

Prve uspjehe postigao je s grupom Crno-bijeli, a prvi menadžer bio mu je kazalištarac Duško Ljuština.

- Gubitak je nenadoknadiv. Svaka njegova pjesma za sebe je povijest glazbe u Hrvatskoj. Velikan kakav se još dugo neće roditi, a njegova i Zrinkova ‘Moja domovina’ tako gordo stoji i stajat će zauvijek - rekao je Ljuština.

Dujmić je uvijek isticao koliko ga je bolio odlazak Moke i Đurđice Barlović. Novi fosili u toj postavi bili su bend o čijim se uspješnicama i danas priča s ponosom i čežnjom.

Snježana i Rajko vjenčali su se 2. prosinca 1990. Nisu se htjeli vjenčati u vijećnici nego u općini. Snježana je molila matičarku da im izađe u susret, a ona je odbijala. Pola sata ju je Snježana nagovarala za ustupak, a onda je rekla da se ženi Rajko Dujmić. Odmah je sve moglo.

Najsretniji je bio s prijateljima. Mnogo ih je bilo bliskih, ali Zrinko Tutić, Vlado Kalember i Neno Ninčević bili su najbliži. Bio je i na promociji albuma Srebrnih krila 2012.

Najčitaniji članci