Obavijesti

Show

Komentari 41

Sjećate se nje? Evo gdje je sad Jagodinka iz 'Varljivog leta 68'

Sjećate se nje? Evo gdje je sad Jagodinka iz 'Varljivog leta 68'
1

Zvala se sasvim obično - Jagodinka Simonović. Mirisala je na svježe tijesto, slane perece i pekarski kvasac, ovim riječima Slavko Štimac opisuje seksi pekaricu

Kultna scena iz filma 'Varljivo leto 68" jedna je od najlegendarnijih iz kinematografije bivše države, a rečenica: 'Jagodinka, samo da ti čujem glas', ostala je simpatična asocijacija na glumicu Draganu Varagić.

- Zvala se sasvim obično - Jagodinka Simonović. Mirisala je na svježe tijesto, slane perece i pekarski kvasac - ovim riječima Slavko Štimac opisuje najseksepilniju pekaricu u "Varljivom letu 68".

Jagodinku je tumačila Dragana Varagić koje je tada imala 27 godina. Od snimanja ovog filma prošle su 33 godine. Glumica je devedesetih napustila Srbiju. Sa suprugom Dušanom Petričićem i kćerkom Mihailom otišla je u Kanadu, a prije četiri godine vratila se u Beograd.

- U Kanadi sam radila kao glumica, ali sam poslije magisterija počela i režirati, producirati i predavati na fakultetu. Neke kazališne kritike koje sam dobila u Torontu, puno su bolje od kritika koje sam dobila u Beogradu. Ponosna sam na puno stvari koje sam ondje napravila. Samo četiri tjedna nakon dolaska u Kanadu dobila sam prvu ulogu - rekla je glumica koja se i danas rado prisjeti svoje legendarne uloge.

- Bilo mi je to simpatično i drago i to je preslatka uloga tople provincijalke koja se snalazi u gradu, ali previše mi je to sada. Moj život je otišao 30 godina unaprijed i mogu pričati o njoj, ali to je uvijek ista priča, a mene zanima ono što me čeka, a ne ono što je iza mene - zaključila je.