Obavijesti

Show

Komentari 7

Skijali su na vodi: Oprah je već prvim izlaskom oborio s nogu

Skijali su na vodi: Oprah je već prvim izlaskom oborio s nogu
6

Oprah Winfrey, koja je nedavno proslavila 60. rođendan, nikad se nije udala. Sa Stedmanom Grahamom u vezi je od 1986. i zove ga svojom stijenom i uporištem

VIDEO

Prijatelji su je upozoravali da se ne upušta u vezu s marketinškim i PR stručnjakom jer je bio jako zgodan pa se povremeno bavio i modelingom za kupaće gaćice. Vjerovali su da se samo hoće okoristiti njenom slavom i da će biti još jedan koji će je poniziti i ostaviti.

'Muka mi je više od pitanja o braku, imam se pravo ne udati'

- Zbog njegova izgleda svi su mislili da je ili kreten ili da želi nešto od mene. No on je ljubazan i velika mi je podrška. Ipak, mislim da ne bih bila s njim da ne mrzi toliko svjetla reflektora. Iskreno, većina mojih bivših su ih obožavala - kazala je Oprah Winfrey (60) u intervjuu Chicago Tribuneu o svom partneru Stedmanu Grahamu (62), s kojim je u vezi od 1986. Unatoč tome što ne kriju ljubav jedno prema drugome, ni nakon 28 godina veze nisu se vjenčali, iako ju je Stedman zaprosio 1992. što je Oprah tada priznala medijima i pokajala se. Godine 1993. trebali su stati pred oltar, no to se nije dogodilo.

- Muka mi je više od pitanja o braku. Imam se pravo ne udati. Žao mi je što sam bila brbljava i izlajala se o zarukama. Za tim najviše žalim - kazala je voditeljica. Iako su se nedavno pojavile glasine da će je Graham opet zaprositi, Oprah je odlučno rekla da se nikad ne planira udati.

- Mislim da ću s ovog svijeta otići kao solo cura, to je moj konačan odgovor. Bi li išta bilo drugačije s nama da smo u braku? Ne vjerujem. Da pitate Stedmana o tome, kazao bi vam da sada ne bismo bili zajedno da smo se vjenčali. On je jako tradicionalan čovjek, a ovo nije tradicionalna veza. Titula supruga nosi druga očekivanja što žena jest i što ona radi. Za početak, ponekad treba doći kući - objasnila je. Za razliku od nje, Graham je jednom bio oženjen. Za Glendu Graham vjenčao se nakon što je diplomirao socijalni rad te imaju kćer Wendy. Cijelu mladost Graham je sanjao i nadao se da će zaigrati košarku u NBA ligi, no nikad nije uspio, no ipak je igrao u europskoj ligi.

Stedman mrzi kad ga mediji nazivaju 'Gospodin Oprah'

Iako je globalno postao poznat tek zbog veze s Oprah, Stedman je uspješan poslovni čovjeku koji mrzi kad ga mediji nazivaju “gospodinom Oprah”.

On je osnivač organizacije Sportaši protiv droge, vlasnik menadžerske, marketinške i konzultantske tvrtke specijalizirane za sport, kolumnist je i direktor još jedne marketinške firme. Oprah je upoznao na humanitarnoj zabavi u Chicagu, no nisu se zaljubili na prvi pogled. Graham je priznao Larryju Kingu da su prvo nekoliko godina bili prijatelji. O njegovu se životu zna tek osnovno, a privatnost čuva daleko od očiju javnosti. Tabloidi su ga proganjali i izmišljali informacije koje nisu mogli doznati, proglasili su ga čak i homoseksualcem, no Graham je sve stoički podnio i dalje se trudeći ne pustiti cijeli svijet u svoj život. Za razliku od njega, Oprah je već godinama predmet interesa, a u svojim emisijama kojima se proslavila često je i sama znala podijeliti iskustva iz djetinjstva i mladosti.

Prema Forbesu, ona je 'teška' više od 2,9 milijardi dolara

Ona je žena zahvaljujući kojoj su tisuće Amerikanaca pročitale “Anu Karenjinu” i smjestile je na prvo mjesto najprodavanijih knjiga. Njen kompliment pekarnici spasio je posao od propasti, donijela je oko milijun glasova Baracku Obami i proslavila brend donjeg rublja spomenuvši ga u razgovoru.

 Vlasnica je dvaju časopisa, produkcijske kuće, web portala, radijske postaje i televizijske kuće OWN. Ima sedam kuća, Life Magazin ju je uz Isusa i Elvisa proglasio jednom od 100 ljudi koji su promijenili svijet, a prema Forbesu, ima 2,9 milijardi dolara na bankovnom računu. No Oprah Winfrey nije se rodila bogata niti je imala roditelje koji su joj platili prestižne fakultete, a u djetinjstvu su joj se tragedije nizale jedna za drugom. Ime joj je trebalo biti Orpah, po liku iz Biblije, no svi su ga izgovarali pogrešno pa je svijet upoznao Oprah. Rođena je u gradiću Kosciusko u Mississippiju, a mama i tata dobili su je kao tinejdžeri i ubrzo su prekinuli.

Do šeste godine živjela je s bakom jer je majka otišla u Milwaukee u potrazi za poslom. Baka Hattie Mae Lee naučila je Oprah čitati kad je imala samo tri godine. Prva knjiga koju je uzela u ruke bila je Biblija, a uskoro je čitala i u crkvi, gdje su je zvali Propovjednica.

Bila je toliko napredna da je preskočila dva razreda

Bile su toliko siromašne da je baka Oprah haljine pravila od vreća za krumpire. Kad se Hattie razboljela, Oprah se preselila k mami i polusestri Patriciji. Mama joj je radila kao čistačica i rijetko je bila kod kuće, a to malo slobodnog vremena navodno je radije provodila s Patricijom, koja je preminula 2003. zbog ovisnosti o kokainu. Nakon samo godinu dana majka je Oprah poslala ocu u Nashville jer se nije mogla skrbiti za obje. Kako Vernon i njegova supruga Zelma nisu mogli imati djecu, bilo im je drago da Oprah živi s njima. Djevojčica je prvi put dobila vlastitu sobu i krevet. Krenula je u tamošnju osnovnu školu, no kako je bila napredna, preskočila je dva razreda. Kad je završila treći, otac ju je odveo majci u posjet. U međuvremenu je Vernita rodila još jednu djevojčicu, koju je dala na posvajanje. Oprah ju je upoznala tek 2010., a ime joj je također bilo Patricija. Ona je navodno medijima za 19.000 dolara prodala Oprahinu veliku tajnu. Poslije je Oprah dobila i brata Jeffreya, koji je preminuo 1989. od side. Kad se ujesen Vernon vratio po Oprah, kazala mu je kako bi voljela ostati s majkom. U njezinu odsustvu djevojčica je dane kratila uz televiziju i već u četvrtom razredu počela sanjati o slavi. Sve kao bi se spasila od noćne more koja je počela dok je Oprah imala devet godina. Devetnaestogodišnji rođak koji je čuvao nju, sestru i brata silovao ju je te poslije odveo na sladoled i kazao joj da zlostavljanje mora čuvati kao tajnu.

Godinama je skrivala da su je seksualno zlostavljali

Poslije ju je napao i obiteljski prijatelj, a zatim i ujak. Oprah je o tome godinama šutjela. Zlostavljanje je otkrila tek 1986. u svojoj emisiji. Kazala je da je s obitelji o tome pričala tek kad je napunila 24 godine, no da joj nitko nije vjerovao. U školi je bila izvrsna što je jedna nastavnica primijetila te joj je pomogla da se prebaci u bolju školu, u koju su išla samo bijela djeca. Oprah se godinama poslije prisjetila kako su joj se rugali jer je bila siromašna i jer je u školu dolazila autobusom s drugom afroameričkom djecom čiji su roditelji bili sluge njenih tadašnjih školskih kolega. S vremenom se uspjela sprijateljiti s nekom djecom pa je počela lagati majci i krasti joj novac kako bi mogla pratiti tempo svojih novih prijatelja. Stalno se svađala s majkom, bježala iz škole i od kuće te je počela izlaziti sa starijim dečkima. Vernita se više nije mogla nositi s njenim neposluhom pa ju je poslala natrag ocu. S 14 godina Oprah je otkrila da je trudna, no to je krila sve do sedmog mjeseca trudnoće kad je dobila preuranjene trudove i rodila dječaka. Beba je poživjela samo dva tjedna. Oprah je poslije kazala da je u tinejdžerskim danima bila promiskuitetna zbog te četiri godine silovanja. Otac nije imao razumijevanja za tinejdžersku trudnoću pa joj je navodno kazao da bi “svoju kćer radije vidio kako mrtva pluta rijekom nego da osramoti obitelj izvanbračnim djetetom”. Tada se Oprah navodno pokušala ubiti popivši deterdžent. Tajnu o trudnoći čuvala je do 1990. kad je polusestra Patricia Lloyd prodala priču medijima.

- Tri sam dana provela u krevetu plačući. Bila sam shrvana. Ranjena. Izdana. Samo su moji najbliži prijatelji i obitelj znali za to. Očekivala sam da će svi na ulici upirati prstom u mene, no nitko ništa nije rekao. Dvadeset godina čekala sam reakciju koju na kraju nisam dobila. I na kraju sam spoznala da je odavanje moje tajne bilo oslobađajuće - otkrila je je Winfrey. Do 16. godine Oprah se vratila u školu te je pobijedila na natjecanju u govorništvu i osvojila stipendiju za fakultet. Njen prvi susret s medijima bio je 1971. kad je dala intervju za lokalni radio o svom posjetu Bijeloj kući. Ujedno je postala prva Afroamerikanka koja je osvojila titulu Miss radija, a na njemu je uskoro i počela raditi kao voditeljica vijesti. Jedina ozbiljna veza koju je imala u srednjoj školi bila je ona s Anthonyjem Oteyem, s kojim je čak razgovarala i o braku, no ostavila ga je na Valentinovo u četvrtom srednje. Na fakultetu se preko ušiju zaljubila u Williama Taylora. I tada se navodno željela udati za njega, ali on nije htio pa su prekinuli. Počela je raditi na lokalnoj televiziji, a nakon preseljenja u Baltimore postala je suvoditeljica talk-showa “People talk”. Bila je u kratkoj vezi s kolegom Johnom Teshom, koji je prekinuo vezu jer nije bila bjelkinja. U to doba zaljubila se u reportera Lloyda Kramera. On joj je bio utjeha kad su je šefovi kritizirali što plače pred kamerama slušajući tragične priče sugovornika i kad su poludjeli na nju jer joj je kosa počela otpadati zbog loše trajne.

- Volio me čak i kad sam bila ćelava. S tim čovjekom sam imala najzabavniju vezu - rekla je poslije. Kad se Kramer preselio u New York, spetljala se s oženjenim.

- Bili smo skupa četiri godine, no nismo živjeli zajedno. Mislila sam da sam bez njega bezvrijedna. Što me više odbijao, više sam ga željela. Na kraju sam klečala pred njim i molila ga da me ne ostavi - ispričala je poslije. Postala je toliko očajna da je 8. rujna 1981. napisala oproštajno pismo najboljoj prijateljici Gayle King u kojem ju je zamolila da joj zalijeva biljke.

- Poruka je bila pretjerana. Nisam se mogla ubiti. Preplašila bih se da sam pokušala i promašila - našalila se. Zbog niskog samopoštovanja i potrebe za tuđim odobravanjem, kaže, birala je muškarce koji su je najčešće ponižavali i iskorištavali. Zbog njih je uzimala i crack.

Zaprosio ju je posve nenadano, na dvorištu ispred kuće

- Nikad problem nisam vidjela u drogi nego u svojoj ovisnosti o tim muškarcima - rekla je. Kad se preselila u Chicago 1983., počeo je uspon. Preuzela je vođenje jutarnje emisije “AM Chicago”, koja je, zahvaljujući njenim temama o životnim problemima, u godinu dana postala najgledanija emisija TV postaje. 8. rujna 1986. emitirana je prva epizoda “Oprah Winfrey Showa”. Počela je izlaziti s Grahamom. Na prvi spoj odveo ju je na skijanje na vodi.

- On se 28 puta pokušao osoviti na noge i nije htio odustati. Ja sam si mislila: ‘Što je njemu? Dragi Bože, ovo je stvarno iscrpljujuće’- ispričala je. Zaprosio ju je šest godina poslije. I to posve nenadano. Kad se parkirao pred kuću, Oprah ga je izašla dočekati, a on ju je iznenadio prosidbom.

- Želim da se udaš za mene, mislim da je vrijeme - rekao joj je izlazeći iz automobila. Iako je bila u šoku, pristala je. Oprah ga smatra jednim od najpozitivnijih ljudi pa često zapisuje njegove savjete.

- Sa sobom uvijek nosim iPad prepun njegovih izjava - objasnila je. Zove ga svojom stijenom i uporištem. - Meni je bilo važno samo da me voli dovoljno da bi me oženio - kazala je i dodala da joj je važno da nije s njom zbog slave i novca.

- Puno ljudi se sa mnom hoće voziti u limuzini, no htjela sam nekoga tko će sa mnom trčati na bus, a to sam u njemu pronašla - objasnila je. “Oprah Show” prestao se emitirati 2011. nakon 25 godina, no i dalje ima pune ruke posla sa svojom TV kućom, časopisima, humanitarnim radom i malom farmom na Mauiju.

- Show mi je uzeo svu energiju. Na kraju emitiranja rekla sam da je bio ljubav mog života i to je potpuna istina - kazala je nedavno. Iako je teško zamisliti da bi njena karijera mogla još napredovati, s obožavateljima koji potpisuju peticiju da joj se dodijeli Nobelova nagrada, sve je moguće. A Graham će i dalje biti uz nju.

- Njezina ljubav je vrijedna svih muka i javnih patnji kroz koje smo morali proći - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom

Aleksandra Prijović na drugom koncertu dovela posebnu gošću: 'Ljudi iz Varaždina su me spasili'
VEČER PUNA EMOCIJA

Aleksandra Prijović na drugom koncertu dovela posebnu gošću: 'Ljudi iz Varaždina su me spasili'

Popularna pjevačica opet je oduševila Varaždince na drugom koncertu u nizu, a i ovog puta fanovi su je obasipali plišanim medvjedićima
Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice
EUROSONG SE BLIŽI

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice

Prema anketama koje je proveo savez OGAE, Baby Lasagna je na prvom mjestu za pobjedu na Eurosongu