Show

Komentari 28

Slavni Salt Bae traži kuhara, a u oglasu je ponudio plaću koja je razbjesnila fanove: 'Srami se!'

Slavni Salt Bae traži kuhara, a u oglasu je ponudio plaću koja je razbjesnila fanove: 'Srami se!'

Neki smatraju da je to sasvim solidna plaća jer su napojnice u restoranu zasigurno i više nego dobre, no drugi kažu kako su pretjerali s cijenama proizvoda koje nude te da su zbog toga kuharu mogli ponuditi i puno više

Londonski restoran chefa Nusreta Gökçea (38), poznatijeg kao Salt Bae, traži kuhara, a plaća koju nudi razljutila je mnoge.

Naime, nakon što je korisnik Snapchata objavio račun na kojem se vidi da je za specijalitet chefa, Golden Giant Tomahawka morao izdvojiti čak 1450 funti, što je skoro 13.000 kuna, na stranicama restorana objavljeno je da se traži kuhar. 

Salt Bae u oglasu je naveo kako će kuhar koji dobije posao u njegovom restoranu biti plaćen 12 funti, oko 100 kuna po satu plus napojnice. Satnica koju je naveo jednaka je cijeni pire krumpira ili slatkog kukuruza koji se može naručiti u restoranu. 

- Restoran nudi vrlo konkurentnu plaću i izvrsne mogućnosti za razvoj globalne karijere - piše u oglasu

Njegova ponuda ubrzo je osvanula i na Twitteru, a mišljenja korisnika su podijeljena. 

Neki smatraju da je to sasvim solidna plaća jer su napojnice u restoranu zasigurno i više nego dobre, no drugi kažu kako su pretjerali s cijenama proizvoda koje nude te da su zbog toga kuharu mogli ponuditi i puno više. 

- Ne razumijem kako i dalje može toliko naplaćivati hranu; Kuharu bi bilo bolje da ga plaćaju u pire krumpiru; Takav način plaćanja nema smisla; Tko zna kako se dijele napojnice na kraju. Mislim da se to ne isplati; Jednostavno ne radite za Salt Bae - pisali su korisnici Twittera. 

- Jeftinije je otputovati avionom u Tursku i u tamošnjem restoranu Salta Baea jesti nego posjetiti restoran u Londonu - komentar je jednog korisnika. 

Salt Baea na Instagramu prati više od 39.8 milijuna ljudi. Vlasnik je 17 restorana, a njegov neobičan način soljenja mesa postao je hit na društvenim mrežama u 2017. godini. Zahvaljujući viralnom videozapisu turski mesar postao je planetarno popularan.

Podsjetimo, delicije Nusreta Gökçea nedavno su probali Vedran Ćorluka (35) sa suprugom Franko Batelić (29) uz društvo prijatelja Matea Kovačića (27) i supruge Izabel (28).

Franka je objavila video u kojem je kuhar impresionirao bivšeg nogometaša do te mjere da je ostao bez riječi. Samo je promatrao kako Turčin s puno ljubavi i znanja priprema glavno jelo.

Obitelj Kovačić bila je u jednakoj mjeri impresionirana, a posebno im se svidjelo kada je kuhar u svom stilu posipao sol po jelu.

Pjevačica Severina Vučković (49) u 2019. godini posjetila je slavni restoran 'Nusr-Et Steakhouse' gdje je s Igorom Kojićem i sinom Aleksandrom kušala jela hvaljenog turskog chefa.

Najčitaniji članci