Obavijesti

Show

Komentari 23

Slikovnica 'Maša i Medvjed', svjetski fenomen i u Hrvatskoj

Slikovnica 'Maša i Medvjed', svjetski fenomen i u Hrvatskoj
7

Crtić koji je osvojio djecu diljem svijeta od sada se može i čitati. Slikovnice prikazuju nestašnu Mašu i smirenog Medvjeda, a u prodaji su za samo 19,90 kuna

VIDEO

Kad nova epizoda, sad već megapopularnog crtića stigne na YouTube, u nekoliko sati pogleda ga gotovo milijun ljudi. Prijateljstvo malene slatke i radoznale Maše i velikog, ali nježnog Medvjeda osvojila je ljude diljem svijeta. Crtani film nastao je u Rusiji, a inspiracija za likove bila je stara ruska narodna priča. Producenti i scenaristi su uz pomno razmišljanje od toga uspjeli napraviti mnogo zanimljivih zapleta i situacija.

Crtani “ Maša i Medvjed ” počeo se emitirati 2009., a danas je pravi globalni fenomen. Osmislio ga je studio koji je osnovan samo godinu ranije i Maša je zapravo bila njihov prvi ozbiljniji projekt kojim danas obaraju rekorde u mnogim stvarima.

VIDEO

Autori kažu da je namijenjen djeci od 3 do 9 godina, no nerijetko i roditelji uživaju gledati pustolovine neobičnog prijateljskog para. Glavni redatelj je Oleg Kuzovkov, koji je ujedno i scenarist i producent od prvog dana pa sve do danas. Riječ je o prvom ruskom animiranom crtiću koji se obraća djeci diljem svijeta. U engleskoj verziji glas Maši daje Eisla Fisher iz popularnog crtića “Gru na super tajnom zadatku”. O popularnosti crtića svjedoči i kip ova dva neobična prijatelja u ruskom gradu Rostovu. Tisuće malenih obožavatelja redovito ga posjećuje kako bi se mogli fotografirati sa svojim omiljenim likovima. A tko je zapravo Maša? Ona je nemirna djevojčica nepresušnog izvora energije. Sve što ova slatka djevojčica velikih zelenih očiju vidi, ona to mora iskušati, a omiljena zanimacija joj je igra sa šumskim prijateljima, odnosno dobroćudnim životnijama. Iznimno je društvena i prema svima se ponaša kao da ih poznaje godinama.

Njezina znatiželja i kreativnost uzrokuje smiješne avanture, iako drugima katkad može uzrokovati nevolje. S druge strane, Medvjed je topla srca, a njegov tihi svijet okrenuo se naglavačke kad je Maša ušla u njegov život. Isprva je htio da ona što prije ode iz njegove, pomno uređene kuće, koju je odmah demolirala, ali veliko medino srce ipak nije moglo odoljeti šarmantnom osmijehu slatke Maše. Iako voli miran život, uskoro otkrije da mu Maša nedostaje kad god mu nije blizu i jedva čeka njihovu iduću, ludu avanturu. Dva nova prijatelja uskoro postanu nerazdvojni, ali kao što to najčešće biva, dvije velike suprotnosti mogu dovesti do tenzija i kaosa.

VIDEO

Ipak, sve se uvijek dobro riješi zahvaljujući Medvjedovu zaštitničkom ponašanju prema Maši te njegovoj smirenosti i snalažljivosti. Maša se, osim s Medvjedom, druži i s ostalim stanovnicima šume: zecom, ježem, s nekoliko vukova, vjevericom, ali i medvjedicom. Maša i Medvjed uče djecu o pravom prijateljstvu, brizi, slobodi, kreativnosti i osnovnim vještinama na smiješan i pametan način. Maša prepričava popularne bajke na dječji način, miješajući priče i likove, ali uvijek sve završi sa savjetom. Njezin razigrani duh odlično je prikazan i u slikovnicama i bojankama koje su već na svim kioscima i u poštanskim uredima, a može ih se potražiti i na mondo.hr za samo 19,90 kuna .

Slikovnica o neobičnom prijateljstvu oduševit će i nasmijati najmlađe, ali i one malo starije

Slikovnica koja će izlaziti svaka dva tjedna na razigran, pametan, ali i poučan način prikazuje prijateljstvo na prvi pogled nespojivih likova. Već s prvom stranicom razigrana djevojčica Maša, velikih znatiželjnih očiju, uvući će se u srca malenih čitača, dok će Medvjeđa smirenost i lakoća u rješavanju nerješivih situacija nasmijati do suza. U slikovnici će sigurno uživati i oni malo stariji, pogotovo zato što pričica donosi i zadatke.

Na svim kioscima, u poštanskim uredima i na mondo.hr za samo 19,90 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...
ATRAKTIVNA ARGENTINKA

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...

Odvjetnica iz Buenos Airesa, Alejandra Rodriguez proglašena je misicom svog grada, a sada je čeka nacionalni izbor

FOTO Kolinda u Zagrebu gurnula je pod stolicu torbicu od 3000 €
LUKSUZ NA PODU

FOTO Kolinda u Zagrebu gurnula je pod stolicu torbicu od 3000 €

Kolinda Grabar Kitarović je smeđu torbicu iskombinirala sa crnim hlačama i sa bijelom košuljom koja je imala svijetlo smeđe motive. Sve je upotpunila sakoom bež boje
Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić
REPERICA I GLAZBENICA

Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić

Nedjeljni ručak i pita od jabuke bude joj uspomene iz djetinjstva, a tada je slušala Nove fosile. Sada svojim tekstovima opisuje našu svakodnevicu i zalaže se za bolje i kvalitetnije društvo