Obavijesti

Show

Komentari 7

Smithovi ne vjeruju u školu i vrijeme: Stvarnost je hologram

Smithovi ne vjeruju u školu i vrijeme: Stvarnost je hologram
3

NAJČUDNIJI INTERVJU Willow i Jaden u svemu traže dublje značenje, pjevačica proučava kvantnu fiziku, a njen stariji brat voli čitati antičke tekstove bez datuma

VIDEO

Will Smith (46) i Jada Pinkett (43) pobrinuli su se da njihova djeca odrastaju bez ijedne brige na pameti i da im ništa ne nedostaje. Zato su Jaden Smith (16) i Willow Smith (14) morali sami pronaći probleme koji će ih mučiti u pubertetu pa su se 'bacili' na proučavanje kvantne fizike, ezoteričnih tema i dubljeg značenja. Intervju koji su brat i sestra dali za New York Times privukao je veliku pažnju medija zbog onoga što su rekli. Neki smatraju da su u pravu u svemu što misle, dok drugi smatraju da je to samo velika hrpa pseudo-intelektualnog blebetanja.

Na pitanje što su čitali u posljednje vrijeme Willow je odgovorila da čita 'Kvantnu fiziku', a romane ne čita jer ne postoji ni jedan koji bi je zanimao pa piše svoje i čita ih ispočetka. To joj je, kaže, najbolje. Koliko duboko je 'zapela' u literaturi kvantne fizike govori i činjenica da je pokušala objasniti dvojnost jabuke. 

Kada pomisliš na jabuku istovremeno pomisliš i na suprotno od jabuke

- Kada pomisliš na jabuku istovremeno pomisliš i na suprotno od jabuke. To je alat za razumijevanje matematike i stvari sa dvije odvojene stvarnosti. Kreativnost pak dolazi iz jedinstvenosti. To nije dvojna svijest - kazala je Willow. 

Njezin se mlađi brat pak zabavlja s antičkim tekstovima kojima se ne može utvrditi datum. Jaden je rekao i da inspiraciju za svoju glazbu pronalazi u 'melankoliji oceana' i 'melankoliji svega ostalog', a Willow osjeća da je samo djelić hologramske stvarnosti koju je napravila 'viša svijest'. Willow je također istaknula da ne vjeruje u vrijeme. 

- Ja mogu učiniti da mi vrijeme prolazi brže ili sporije i tako znam da ono u stvari ne postoji - rekla je. Još jedna stvar u koju Smithovi ne vjeruju je škola. 

Škola nije autentična jer ima kraj. To nije istina. To nije stvarno

- Ovako. Škola nije autentična jer ima kraj. To nije istina. To nije stvarno. Naše učenje nikad neće prestati. Nastavit ćemo ići u školu u koju idemo svakoga jutra - rekao je Jaden i dodao da u školi ionako ništa ne naučiš. Kao primjer dao je automobilske nesreće koje se događaju unatoč tome što vozači moraju završiti autoškolu. Za Willow, koja je u školu išla godinu dana, to je bilo najbolje i najgore iskustvo u životu. 

- Bilo mi je najbolje iskustvo jer sam shvatila zašto su djeca toliko depresivna, bilo mi je najgore jer sam i ja bila depresivna - objasnila je Willow.

Jaden je zaključio da mu je cilj u životu biti najluđa osoba u povijesti i da želi to podići na olimpijsku razinu. 

- Želim biti najizdržljiviji čovjek na planetu - rekao je.

Smithovi često svoja razmišljanja i metafore dijele s drugima na društvenim mrežama, a Jaden je zbog svojih statusa dobio i nadimak 'Konfucije internetskog doba'. Njegove, često zbunjujuće, objave zato su mu priskrbile preko pet milijuna pratitelja na Twitteru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...
UKUSI SE NE POKLAPAJU

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...

I dok publika uvjerljivo podržava Lasagnu, stručni žiri će, izgleda, imati druge favorite

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'
I DALJE JE UPORAN

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'

Pero Jukić izgubio je više od 60 kilograma u showu 'Život na vagi' te je završio kao najbolji među nefinalistima
Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke
BAMBIE THUG

Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke

Bambie, punog imena Bambie Ray Robinson, rođena je kao djevojčica u Corku, a izjašnjava se kao nebinarna osoba. Preferira zamjenice 'oni'