Obavijesti

Show

Komentari 3

Snoop Dogg i Bloc Party dio ovogodišnje Exit R:Evolucije

Snoop Dogg i Bloc Party dio ovogodišnje Exit R:Evolucije
3

Legenda hip hop glazbe, i velika pop zvijezda, Snoop Dogg aka Snoop Lion i Bloc Party, jedan od najvećih bendova globalne indie-rock scene stižu na Exit Festival

VIDEO

R:Evolucija na EXIT-u se počinje ubrzavati, a sve je veći broj vrhunskih svjetskih izvođača koji joj se pridružuju.  Legenda hip hop glazbe, i velika pop zvijezda, Snoop Dogg aka Snoop Lion i Bloc Party, jedan od najvećih bendova globalne indie-rock scene, svojim nastupima na glavnoj pozornici EXIT festivala pridružit će se EXIT R:Evoluciji 2013. 

Točno je dva desetljeća od sada već povijesnog debi albuma „Doggystyle“, koji je stvorio od Snoop Dogga planetarni fenomen. Radi se o izdanju koje je na nezaboravan način, ne gubeći na zvučnoj ozbiljnosti, unijelo oštar ulični humor u svijet hip hopa, kojim su u to vrijeme vladali uglavnom razni glazbeni gangsteri. Humor i opuštenost u svim situacijama su ono što je talentiranog, ponekad problematičnog momka, izdvojilo iz nadolazećeg mora „opasnih“ zvjezdica u trenirkama i tenisicama.

Danas je Snoop jedan od  najprepoznatljivijih glazbenika na svijetu. Taj status je zaradio vješto kombinirajući svoju najveću ljubav - rap glazbu - s drugim glazbenim stilovima kroz suradnje sa pop zvijezdama kao što su Katy Perry i Alicia Keys, ali i producentima elektronske glazbe kao što su David Guetta i Bob Sinclar.

Ove godine, u istom trenutku kao i sam EXIT, Snoop Dogg prolazi kroz R:Evoluciju iz koje se rađa njegov novi lik. Stara fascinacija Jamajkom, kao i novo ime Snoop Lion najavljuju njegov sljedeći album “Reincarnated“, ali i dokumentarni film koji prati njegovo putovanje po tom karipskom otoku. Snoop je ovom prilikom izjavio: „Ovim albumom želim poslati poruku ljubavi i skrenuti pažnju na sjajnu glazbu nastalu na ovom divnom otoku, čija namjena je oduvijek bila da pozitivno mijenja svijet i ima poseban život za sebe“. Upravo iz želje za promjenom i odavanjem počasti nekim od uzora hip hop kulture, izašao je Snoop Lion, koji će svoj novi zvuk predstaviti publici na najvećoj pozornici EXIT festivala, naravno uz stare dobre Snoop Dogg hitove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bloc Party i na EXITu

Poseban specijalitet ovogodišnjeg EXITa bit će Bloc Party, koji spadaju u elitu suvremene globalne alternativne rock kulture. 

Poslije uspjeha genijalnog prvog singla ”She’s hearing voices“, svojim debi albumom “Silent Alarm“ osigurali su status instant zvijezda indie-rock scene, osvajajući nagradu za album godine i najbolji novi bend po izboru najutjecajnijih muzičkih časopisa. Sljedeći CD “A Weekend In The City” donio je 2007. još gitarskog glamura i pregršt bitnih, emotivnih pjesama, nametnuvši Bloc Party kao nositelje nekih od najznačajnijih svjetskih festivala. 

Do tad je već postalo jasno da su njihovi uzori glam rokeri kao što su Suede i David Bowie, prije nego post-punk zvuk Gang Of Four, kome su samo naizgled bili bliski. Zahvaljujući Keleovim nastupima u javnosti i osobnom angažmanu oko društvenih pitanja, sastav je dobio auru društveno svjesnih aktivista. Zanimljivo je i da su Chemical Brothers regrutirali Kelea kao gostujućeg pjevača na svom poznatom “Push The Button” albumu.

Poslije pauze od četiri godine, u 2012. izdaju dugo očekivani, povratnički album “Four”, koji je doživio veliki uspjeh i izazvao brojne pozitivne kritike. Bloc Party je bend koji na EXITu zatvara jedan čarobni krug, imajući u vidu da smo Franz Ferdinand i Arctic Monkeys, predstavnike ove briljantne generacije britanskih rock revolucionara već imali priliku čuti na Petrovaradinskoj tvrđavi.  

Dance Arena jedna od najboljih destinacija

Kada je riječ o Dance Areni, prestižni glazbeni magazin Vibe upravo je izdvojio EXIT i Dance Arenu kao jednu od tri najbolje ljetne festivalske destinacije za sve ljubitelje elektronske glazbe. Tu titulu opravdat će prvi potvrđeni izvođači ovogodišnjeg programa Dance Arene, prije svih Seth Troxler, najbolji DJ svijeta za 2012. u izboru referentnog vodiča Resident Advisor, čovjek čije je inovativno ukrštavanje techno i house zvuka pomaknulo granice elektronskog zvuka u budućnost, potom legendarni Dubfire, nekadašnji član slavnog i kod nas omiljenog njujorškog producentskog dua Deep Dish, te izuzetnih i vrelih imena kao što su Pan-Pot, Matador, SubbAn i Adam Shelton, Apollonia i Deniz Kurtel. 

Posebno treba istaknuti i X-Bass program koji se realizira u suradnji s UKF, najvećom svjetskom platformom za undergound i bass muziku, kao i do sada potvrđene izvođače na ovoj pozornici – DJ Fresh Live, Friction, Skism i mnoge druge.

LINE UP DO SADA:

Atoms For Peace, DJ Fresh Live, Dubfire, Pan-Pot, Matador live, Friction & MC Linguistics, SKiSM, Subb An b2b Adam Shelton, Apollonia, Deniz Kurtel, The Prototypes, Inspector Dubplate, Brookes Brothers and Dub Phizix & MC Strategy + much more to come… 

ULAZNICE: 

Aktualna cijena petodnevne ulaznice za predstojeći Exit festival iznosi 440,00 kuna, dok ulaznica za festivalski kamp iznosi 200,00 kn i mogu se kupiti na sljedećim prodajnim mjestima:            

Dallas Shop Zagreb, Tkalčićeva 7

Rockmark Zagreb, Berislavićeva 13

Dallas Shop Rijeka, Splitska 2a

Dallas Shop Split, Narodni trg 14

Dallas Shop Šibenik, Kralja Tomislava 4

Dallas Shop Rovinj, Carera 72

Dallas Shop Zadar, Široka ulica 2

AVE Fashion Store, Osijek, TC Portanova

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'
ŠOKIRALA REGIJU OBJAVOM

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'

Regionalna folk zvijezda ekskluzivno nas je ugostila u dvorcu na dan objave razvoda i ispričala zašto se odlučila na takav korak...
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija