Obavijesti

Show

Komentari 16

Sophia Loren vratila se filmu u 87. godini: Nekoć su joj govorili da nije lijepa, da smanji nos...

Sophia Loren vratila se filmu u 87. godini: Nekoć su joj govorili da nije lijepa, da smanji nos...
8

Oscara je talijanska glumica dobila 1962. za glavnu žensku ulogu u ratnoj drami 'La Ciociara', no njezina karijera započela je i puno prije toga. Još kao tinejdžerica je glumila, a debitirala je na filmu davne 1950.

VIDEO

Glumica Sophia Loren (86) vraća se na velike ekrane nakon jedanaestogodišnjeg izbivanja, a već od petka, 13. studenog, publika će ju moći gledati u nadolazećoj Netflixovoj drami 'The Life Ahead', čiji je redatelj ujedno i njezin sin Edoardo Ponti (47). 

AFI FEST 2014 - Tribute to Sophia Loren - By Lionel Hahn

- Kada mi je sin ponudio ulogu, bilo je to kao ostvarenje mog najvećeg sna. Nisam se dugo premišljala hoću li prihvatiti poziv - rekla je glumačka diva i prekinula mirovinu.

POGLEDAJTE TRAILER FILMA:

U filmu ima ulogu gospođe Rose, Židovkinje koja je preživjela holokaust. Iako je na filmu nije bilo više od desetljeća, a za redateljskom palicom je član obitelji, kod Loren nema opuštanja. Ispričala je kako se za ovu rolu pripremala i po 10 sati dnevno. 

98358280

Inače, Sophia Loren Oscara je dobila 1962. za glavnu žensku ulogu u ratnoj drami 'La Ciociara', no njezina karijera započela je i puno prije toga.

Već sa 16 godina okušala se u manekenstvu, a tada su joj rekli da bi za nju bilo najbolje da uzme satove glume. Uskoro je potpisala ugovore za snimanje pet filmova za produkcijsku kuću Paramount i uspjeh je bio nadomak ruke.

127530970

Ipak, unatoč reputaciji prekrasne zvijezde, i njoj je, baš kao Judy Garland, na početku karijere rečeno kako nije dovoljno lijepa za showbizz. I to ni više ni manje, nego od strane njezinog tada budućeg supruga, 22 godine starijeg talijanskog producenta Carla Pontija. 

137053108

'Nemoguće ju je fotografirati. Njezino lice je prekratko, usta prevelika, a nos predugačak', govorili su. Umjesto da stane na njezinu stranu, Ponti je samo 'dolio ulje na vatru'. Upitao ju je - je li ikada razmišljala da 'ublaži svoj dominantni profil lica'. Sofiju je to razbjesnilo. 

- Carlo, ako mi sugeriraš da moram odsjeći komad nosa kako bi snimala filmove, onda se ja vraćam nazad u Pozzuoli. Nemam namjeru smanjivati nos - odgovorila mu je. A zašto i bi, kad je bila, kako kaže, dovoljno dobra glumcu Caryju Grantu. Legenda zlatnog holivudskog doba trudila se osvojiti ju i zaprositi. 

Diva 20. stoljeća: Za Sophijom Loren ludovao je i Tito, ali ona je ostala vjerna samo jednom
Diva 20. stoljeća: Za Sophijom Loren ludovao je i Tito, ali ona je ostala vjerna samo jednom

Godine 1958. na setu romantične komedije 'Kuća na vodi' Sophiju pokušava osvojiti Grant, tada 54-godišnjak koji iza sebe već ima glavni dio svoje cijenjene filmografije. Grant ju nastoji pridobiti dnevnim isporukama cvijeća, udvaranjem i obećanjima o braku, ali mu to ne polazi za rukom.

- Imala sam samo 23 godine i privlačio me Cary, ali nisam se mogla udati za diva iz strane zemlje. Carlo je bio iz mojeg svijeta, pravi Talijan i znala sam da ga ne mogu ostaviti - rekla je svojedobno. S Pontijem je bila u braku od 1966. do 2007., a dobili su sinove Carla (51) i Edoarda (47). 

98354061

Loren je u potpunosti obilježila filmske šezdesete ulogama u filmovima 'Jučer, danas, sutra', 'Brak na talijanski način', a 1964. godine je za ulogu u filmu 'The Fall of the Roman Empire' dobila rekordnih milijun dolara.

Christening of cruise ship MSC Grandiosa

Osamdesetih se više posvetila obitelji, pritisak Hollywooda bio je jak, ali njena je karijera nastavila nešto laganijim tempom. Posljednjom ulogom u filmu svoga sina ujedno obilježava nevjerojatnih 70 godina u filmskoj industriji. 

Christening of cruise ship MSC Grandiosa

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin