Show

Komentari 0

Španjolski filmski hit privukao brojna lica na premijeru: Sandi je došao sa suprugom Ilinom

Španjolski filmski hit privukao brojna lica na premijeru: Sandi je došao sa suprugom Ilinom

Svjetska premijera filma bila je na filmskom festivalu u Veneciji i film je bio dobro primljen od publike, a u domaćim kinima je od 24. ožujka

Svečana premijera filma 'Ego protiv ega', španjolske komedije u kojoj glavne uloge imaju Penelope Cruz (47), Antonio Banderas (61) i Oscar Martínez (72), bila je u utorak navečer u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. 

Filmska premijera privukla je brojna poznata lica. Među njima bili su Vanna i Andrija Vrdoljak, Sandi i Ilina Cenov, Goran Grgić, Nenad Korkut, Dean Sinovčić, Nenad Polimac, Daniel Rafaelić, Ante Batinović, Branka Papić te Jasna i Ivana Nanut.

POGLEDAJTE VIDEO: Najbolje odjeveni na Oscarima 2021. 

Premijera je ujedno označila i povratak u normalu jer je Kino Metropolis više od godinu dana, zbog potresom izazvanih oštećenja na velikoj dvorani, imalo projekcije u maloj dvorani na 1. katu muzeja.

Svjetska premijera filma bila je na filmskom festivalu u Veneciji i film je bio dobro primljen od publike, a u domaćim kinima je od 24. ožujka. 

O filmu 'Ego protiv ega'

U nadi da ostavi svoj trag, milijarder odluči snimiti film. No, to ne može sam pa zaposli dobitnicu Zlatne palme, redateljicu Lolu Cuevas (Penélope Cruz). Zvijezde tog filma su Hollywoodski miljenik Félix Rivero (Antonio Banderas) i radikalni kazališni glumac Iván Torres (Oscar Martínez).

Obojica su neizmjerno talentirani, ali i umišljeni, što ih sprječava da međusobno surađuju. Kako se snimanje filma približava Lola im zadaje serije sve maštovitijih izazova u nadi da će ih to naučiti poniznosti i mirnoj suradnji.

Moraju sjediti ispod glomaznog kamena, ili zavezani na stolce gledati kako im ona uništava nagrade.

'Ego protiv ega' (Offical Competition) je film o snimanju filma koji samog sebe ne shvaća previše ozbiljno te dopušta zbijanja šala na svačiji račun. U njemu zanosna Cruz nosi komične riđe kovrče te se sigurno dobro zabavila oponašajući manire velikih autora s kojima je do sad surađivala. 

Režiju potpisuju Mariano Cohn i Gastón Duprat, koji su zajedno sa Andrés Duprat napisali scenarij. A zvijezde filma, Cruz Banderas i Martínez stoje kao izvršni producenti.

Najčitaniji članci