Show

Komentari 11

Spielberg spiskao 45 mil. kuna, a Jennifer upropastila restoran

Spielberg spiskao 45 mil. kuna, a Jennifer upropastila restoran

Mnogi slavni okreću se poduzetništvu. Najviše njih otvaralo je restorane, ali neki su bili inovativniji. Pete Wentz otvorio noćni klub gdje se moglo seksati u WC-u, a Kardashianke osmislile vlastitu kreditnu karticu

Slavni većinom ne znaju što će s novcem kojeg su zaradili pa ga ulažu, daruju, ali pokušavaju ostvariti mnoge poduzetničke ideje koje ponekad i ne uspiju. Dok se Rihanna (30) na tržištu 'probila' s linijom dekorativne kozmetike, a dizajnira i odjeću, nekima to nije pošlo za rukom. 

Jedna od 'propalih' poduzetnica je i Jennifer Lopez (49). Davne 2002. izašao joj je hit 'Jenny From the Block',  bila je u vezi s Benom Affleckom (46) te je glumila u filmu 'Vjenčanje iz vedra neba'. Tada je otvorila restoran Madre's u Kaliforniji koji je vodila bez stručne pomoći pa se zatvorio 2008. 

U dizajniranju cipela okušala se glumica Natalie Portman (37). U siječnju 2008. veganska linija 'The Natalie Portman Collection' ugledala je svjetlo dana, a brend s kojim je surađivala potpuno je propao u prosincu te godine. 

Glumica Blake Lively (31) 2014. pokrenula je internetsku lifestyle stranicu 'Preserve' koja je prestala funkcionirati za manje od godinu dana. Stranica je predstavljala spoj lifestyle časopisa, platforme za online kupovinu i filantropske pothvate. Mnogi ljudi nisu shvatili u čemu je bit stranice pa zbog toga nije preživjela. 

Najviše ideja ipak imao je Donald Trump (72). Od ukupno 61 poduzetničkog pothvata, 24 su bile potpuni promašaj. Jedan od najpoznatijih promašaja su Trumpovi odresci u suradnji s brendom Sharper Image, a nisu mu uspjele ni ideje za animiranu seriju, časopis Trump i mobilnu aplikaciju 'Trump Tycoon'. 

U poduzetništvu nije uspjela ni glumica Eva Longoria (43). Ona je pokrenula restoran 'Beso' u Los Angelesu prije deset godina. Bio je uspješan do 2016., a onda je jedan od gostiju tvrdio da su ga tamo napali pa je došlo do velikog kritiziranja. 'Beso' nije radio zbog renoviranja godinu dana, a zatim kada je ponovno počeo raditi, Longoria više nije bila vlasnica.

To nije jedini restoran kojeg je otvorila. Bila je vlasnica 'SHea' u Las Vegasu, restorana koji je samo za žene. Porcije su bile male, a ogledalo je bilo na svakom meniju. Nešto više od godinu dana je radio, a mnogi vjeruju da je propao jer je zdravstvena inspekcija pronašla brojne prekršaje. 

Restoran je očito poduzetnički hit među zvijezdama. Steven Spielberg (71) u svoj je uložio čak sedam milijuna dolara, odnosno 45 milijuna kuna. Otvorio je 'Dive!' koji je izgledao kao podmornica te je svakih 45 minuta 'zaronio' uz popratne zvukove sirene i zamračenje prozora. Gosti nisu bili oduševljeni njegovom idejom pa nije ostvario nikakav profit. Međutim, Spielberg nije odustao već je otvorio još jedan takav restoran u Las Vegasu koji je također propao. 

Pjevač grupe Fall Out Boy Pete Wentz (39) otvorio je noćni klub 'Angels i Kings' u New Yorku 2007. te je atmosferu opisao toliko opuštenom da 'bilo tko može doći i voditi ljubav u WC-u'. To nije dojmilo posjetitelje pa je klub zatvoren. Wentz je otvorio isti klub i u Hollywoodu, Chicagu i Barceloni, ali ni jedan nije opstao.

Sestre Kardashian, Kim (38), Khloe (34) i Kourtney (39), bile su zaista inovativne pa su osmislile vlastiti financijski proizvod. Lansirale su 'The Kardashian Card' koja je povučena s tržišta nakon samo mjesec dana zbog kritika. Mnogima se nije svidjela previsoka članarina, a ni promocija.

Najčitaniji članci