Obavijesti

Show

Komentari 27

'Splićani ne poštuju umjetnike. Ne cijene ni Rađu, Ivaniševića...'

'Splićani ne poštuju umjetnike. Ne cijene ni Rađu, Ivaniševića...'
6

Splitska glumica otkrila je kako 'iza' murala stoje slikari Luka Duplančić i Ivan Svaguša, a dodala je kako se boji kako će mural uskoro biti uništen

Splitska glumica Ana Gruica Uglešić (37) itekako je aktivna na društvenim mrežama, a sada je na svom profilu objavila fotografiju murala koji je nedavno osvanuo na zgradi HNK u Splitu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Otkrila je kako iza toga stoje slikari Luka Duplančić i Ivan Svaguša, a dodala je kako se boji kako će mural uskoro biti uništen s obzirom na to da Splićani ne poštuju umjetnike. 

- Jutros vozim malog u vrtić i... 'Možda bi vam bolje bilo da niste tu', piše na pre*ebenom muralu koji je ovo ljeto 'osvanuo' na zadnjoj strani kuće HNK-a u Splitu. Živo me zanima koliko će ovaj zid oslikan rukom Duplančića i Svaguše izdržati da ga neki 'novi umjetnik' ne uništi. Baš sam znatiželjna koliko je u Splitu umjetnik u stanju poštivati druge umjetnike, jer kako je poznato diljem svijeta, u Splitu se ne poštuje ni Kukoč, ni Rađa, ni Ivanišević, ni Đikić... Pa što bi onda 'neki' Duplančić ili Svaguša?! Onaj tko ga dirne - možda bi mu bolje bilo da nije tu - napisala je Gruica. 

Brojni pratitelji pružili su joj podršku komentirajući kako niti oni ne bi napisali bolji status.