Show

Komentari 27

'Splićani ne poštuju umjetnike. Ne cijene ni Rađu, Ivaniševića...'

'Splićani ne poštuju umjetnike. Ne cijene ni Rađu, Ivaniševića...'

Splitska glumica otkrila je kako 'iza' murala stoje slikari Luka Duplančić i Ivan Svaguša, a dodala je kako se boji kako će mural uskoro biti uništen

Splitska glumica Ana Gruica Uglešić (37) itekako je aktivna na društvenim mrežama, a sada je na svom profilu objavila fotografiju murala koji je nedavno osvanuo na zgradi HNK u Splitu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Otkrila je kako iza toga stoje slikari Luka Duplančić i Ivan Svaguša, a dodala je kako se boji kako će mural uskoro biti uništen s obzirom na to da Splićani ne poštuju umjetnike. 

- Jutros vozim malog u vrtić i... 'Možda bi vam bolje bilo da niste tu', piše na pre*ebenom muralu koji je ovo ljeto 'osvanuo' na zadnjoj strani kuće HNK-a u Splitu. Živo me zanima koliko će ovaj zid oslikan rukom Duplančića i Svaguše izdržati da ga neki 'novi umjetnik' ne uništi. Baš sam znatiželjna koliko je u Splitu umjetnik u stanju poštivati druge umjetnike, jer kako je poznato diljem svijeta, u Splitu se ne poštuje ni Kukoč, ni Rađa, ni Ivanišević, ni Đikić... Pa što bi onda 'neki' Duplančić ili Svaguša?! Onaj tko ga dirne - možda bi mu bolje bilo da nije tu - napisala je Gruica. 

Brojni pratitelji pružili su joj podršku komentirajući kako niti oni ne bi napisali bolji status. 

Najčitaniji članci