Obavijesti

Show

Komentari 4

Splićanin pao na pitanju samo četiri koraka do svog milijuna

Splićanin pao na pitanju samo četiri koraka do svog milijuna
4

Frane je prvo iskoristio džoker pola-pola, no to mu nije pomoglo. Naposljetku je upotrijebio i zadnjega "asa u rukavu", ali ni taj džoker mu u zadanom vremenu nije uspio ponuditi odgovor

VIDEO

Dva su natjecatelja večerašnji game-show napustila s iznosom drugoga praga - prošlotjedni nastavljač Davor Vukosav iz Ploča netočnim odgovorom na pitanje za 64.000 kuna i Splićanin Frane Milovčić ne odustajući na onom za 125.000 kuna. S osvojenih 2000 kuna i kartom za nastup sljedećega četvrtka, emisiju je zaključila Ela Franić iz Trogira.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

02:26

Ovotjedni "Milijunaš", pitanjem za 32.000 kuna, otvorio je Davor Vukosav koji je u prošlom izdanju popularnog kviza iskoristio džokere "zovi" i "pola-pola".

Upravnom pravniku odmah je zatrebala pomoć znalaca. Tražio se naziv djela koje je zloglasni kriminalac Robert Stroud napisao tijekom služenja doživotne zatvorske kazne i 1933. objavio. Među ponuđenim naslovima bili su Spolnost kunića, Prehrana miševa, Najezda skakavaca te Bolesti kanarinaca.

Student FER-a osvojio 125.000 kuna, zeznuo ga grčki alfabet
Student FER-a osvojio 125.000 kuna, zeznuo ga grčki alfabet

Javio se samo Ivan odmah pripomenuvši da nije čuo za navedena djela, no kako je mišljenja da je na dobrom tragu odnosno da mu je definitivni favorit djelo naziva Najezda skakavaca. Svoj je odabir, među ostalim, pravdao i filmom Zelena milja, uspješnom ekranizacijom romana Stephena Kinga, te dodao da mu taj odgovor jedini ima smisla pa je stoga i odlučio preuzeti odgovornost. 

Tarik je zatim upitao natjecatelja gdje je taj kriminalac mogao služiti doživotnu zatvorsku kaznu, na što je Davor zaključio kako bi mogla biti riječ o Alcatrazu. S obzirom na to da je, ustvrdio je, otok poznat po pticama te da je jedan od zatvorenika, vjerojatno, nosio nadimak Ptičar, naglasio je da ipak neće prihvatiti Ivanovu sugestiju, već će odustati ili hrabro reći Bolesti kanarinaca. Ubrzo se odlučio za ovo potonje i prešao drugi prag.

'Povijesna emisija Milijunaša': Zagrepčanin otvorio pitanje za pola milijuna, uzeo 250.000 kn
'Povijesna emisija Milijunaša': Zagrepčanin otvorio pitanje za pola milijuna, uzeo 250.000 kn

S tim je iznosom i napustio kviz jer je netočno odgovorio na sljedeće pitanje za 64.000 kuna rekavši da je na teritoriju Antarktike, meridijanima podijeljenu na osam sektora, norveški sektor najveći. Tarik je zatim zatražio mišljenje znalaca. Bruno se nije složio s tim odgovorom smatrajući da je najveći sektor australski. I bio je u pravu. Uz navedene sektore ponuđeni su bili i argentinski te francuski.

Prvi večerašnji natjecatelj koji je sjeo u vrući stolac pobjedom u igri "Najbrži prst", 33-godišnji inženjer geodezije, Splićanin Frane Milovčić, prešao je drugi prag sa sva tri raspoloživa džokera, no pomoć znalaca zatrebala mu je na pitanju za 64.000 kuna.

Upitao ih je je li Apollo 17, Hubble, Pioneer 5 ili Voyager 1 svemirska letjelica koja je snimila Zemlju na fotografiji "Blijeda plava točka". Ovoga puta jedini se nije javio Ivan, a odabrani Bruno rekao je Voyager 1 te natjecatelju omogućio otvaranje pitanja za 125.000 kuna.

Ondje ga je dočekao Zoran Ferić i dodatno mu "zapaprio" opisom svojeg romanesknoga prvijenca "Smrt djevojčice sa žigicama". Frane nije znao je li ga opisao kao mediteranski Twin Peaks, Život na sjeveru, Fargo ili pak Kafić "Uzdravlje" pa je najprije iskoristio džoker "pola-pola", koji je ponuđeni izbor suzio na Twin Peaks i Fargo. Naposljetku je upotrijebio i zadnjega "asa u rukavu", no džoker mu u zadanom vremenu nije uspio ponuditi odgovor.

Zadarska učenica briljirala je u Potjeri, no u Milijunašu je zbog kiksa osvojila samo 1.000 kuna
Zadarska učenica briljirala je u Potjeri, no u Milijunašu je zbog kiksa osvojila samo 1.000 kuna

Frane je također game-show napustio s 32.000 kuna netočno rekavši Fargo.

Posljednja natjecateljica, Ela Franić iz Trogira, do zvuka sirene koja je označila kraj večerašnjeg kviza, uz pomoć džokera "pola-pola" osvojila je 2000 kuna. Odgovorila je da Auguste Lumière (a ne imenjaci Escoffier, Comte ni džokerom u suženu izboru preostali Rodin) 60 godina ima zvijezdu na holivudskoj stazi slavnih na kojoj pogrešno piše "August". Ela stoga idućega četvrtka pohod na milijun počinje otvaranjem pitanja za dvostruko viši iznos.

Klik, klik na Oriđiđi Videoteku!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...