Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
42 komentara

Student (21) osvojio 125.000, nastavlja igru s dva džokera...

Džoker 'zovi' Pavao je upotrijebio na pitanju za prelazak drugoga praga kako bi saznao jesu li bombardirali Bolognu, Avignon, Orvieto i Parmu protagonisti romana Klaonica 5, Mila 18, Kvaka 22 ili Fahrenheit 451

Foto: HRT
42 komentara

U najnovijoj epizodi kviza 'Tko želi biti milijunaš?' pozornost je privukao student Pavao Banić (21) iz Ivanić-Grada.

- Imam neki dobar osjećaj u vašem slučaju. Ne znam zašto - rekao je voditelj Tarik Filipović (47) kada je u stolac nasuprot njegovog sjeo Pavao.

Foto: HRT

Natjecatelj čija je trenutačna adresa studentski dom u Zagrebu osvojio je 125.000 kuna uz iskorišten džoker 'zovi'. Taj je džoker Pavao upotrijebio na pitanju za prelazak drugoga praga kako bi saznao jesu li bombardirali Bolognu, Avignon, Orvieto i Parmu protagonisti romana Klaonica 5, Mila 18, Kvaka 22 ili Fahrenheit 451.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pozvao je majku koja je rekla da zapravo ne zna odgovor, no spomenula je potom seriju Kvaka 22 pa se Pavao nakon kraćeg razmišljanja odlučio upravo za naziv toga romana osvojivši tako 32.000 kuna.

Foto: HRT

Tko je predstavljajući Hrvatsku na Eurosongu pjevao isključivo na engleskom jeziku, bilo je sljedeće pitanje. Ponuđeni su odgovori bili: VannaPutClaudia Beni i Jacques Houdek. Jedino je za Vannu istaknuo da ne zna s kojom je pjesmom i kada nastupila na Eurosongu, no ipak je malo dvojio u odluci te pritom ustvrdio kako je općenito previše 'blebetao' da bi zatražio pomoć publike.

TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ? Manuela nije poslušala džokera već intuiciju pa uzela 1.000 kn

- Sve znate, a i dalje ne vjerujete, rekao mu je Tarik nakon što se Pavao naposljetku odlučio za Vannu te zaradio 64.000 kuna.

Za osvajanje gotovo dvostrukog iznosa tražio se odgovor na pitanje o najvećoj dopuštenoj brzini kretanja na našim autocestama. Je li to 27 m/s, 30 m/s, 33 m/s ili pak 36 m/s?

Foto: HRT

Pitanje Pavlu nije zadavalo previše muke pa je računicom ubrzo došao do točnog odgovora - 36 m/s, kojim je osigurao mjesto u vrućem stolcu i u idućoj emisiji kada će, s dvama džokerima u 'džepu', otvoriti 13. pitanje za 250.000 kuna.

Foto: HRT

Uspješnom nastupu ovog mladića prethodio je onaj Romane Zubak iz Slavonskog Broda. Natjecateljica je prvi džoker, 'pola-pola', iskoristila na pitanju za 16.000 kuna. Nije bila sigurna na kojoj znamenitoj slici nije prikazana nijedna životinja. Nudile su se Dvorske gospođice, Doručak na travi, Guernica te slika Krik, a odlučila se za posljednju nakon što je, uz Guernicu, ostala u džokerom suženu izboru.

Foto: HRT

Točan odgovor odveo ju je do 10. pitanja za 32.000 kuna. Na njemu je zatražila pomoć publike pitajući ih je li za zaleđivanje crnog vina, piva, šampanjca ili votke potreban najhladniji zamrzivač.

Foto: HRT

Publika je 72 posto glasova dala votki, čime je ujedno potvrdila Romaninu pretpostavku. Nakon prelaska drugoga praga, za 64.000 kuna trebala je odgovoriti na pitanje: 'Koji čovjek od pera nije Sicilijanac?'. Je li to Salvatore QuasimodoMario PuzoLuigi Pirandello ili Giovanni Verga?

Foto: HRT

Džoker 'zovi' rekao joj je da ne zna odgovor pa se, umjesto Maria Puza odlučila za Luigija Pirandella te je kviz napustila s 32.000 kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Naši partneri pišu
Message