Show

Komentari 4

Sud proglasio krivim glumca: Izmislio je rasistički napad kako bi skrenuo pažnju na svoj rad

Sud proglasio krivim glumca: Izmislio je rasistički napad kako bi skrenuo pažnju na svoj rad

Dok je sud iznosio rezultate suđenja, Smollett je to tek stoički promatrao, bez pokazivanja suviše emocija. Sutkinja Linn rekla je da će se nastavak suđenja odvijati putem konferencijskih poziva kao i rasprava o sankcijama

Američki glumac Jussie Smollett (36) proglašen je krivim za pet od šest optužbi zbog toga što je lažirao rasistički napad na sebe 2019. Suđenje je započelo u ponedjeljak, a cijeli tjedan bio je prožet iskazima svjedoka, odvjetničkim raspravama i razmatranjima dokaza, piše Fox News.

Former "Empire" actor Smollett arrives at court for the first full day of his trial in Chicago

Jussie je optužen da je u 2019. godini lažno prijavio policiji da su ga dvojica maskiranih muškaraca napala i vrijeđala zbog rase i seksualne orijentacije. Uz to su ga, kako je barem tada tvrdio, i fizički napali, vezali mu omču oko vrata te ga posipali nepoznatom kemikalijom.

Prva optužba tereti se glumca da je svjesno lagao policajcu o rasističkom napadu, kojem je tada rekao da mu je dvoje napadača stavilo omču oko vrata. Druga optužba je vezana uz to da je glumac tvrdio da su ga napadači polijevali nepoznatom kemikalijom.

Treća i četvrta optužba su iste kao i prethodne, ali su vezane za drugog policajca kojem je također lagao. Peta optužba vezana je ponovno uz laganje za napad kemikalijom. Jedina optužba po kojoj nije proglašen kriv je ona da je lagao detektivu da je teško ozlijeđen nakon napada.

Former "Empire" actor Smollett arrives at court for the first full day of his trial in Chicago

Dok je sud iznosio rezultate suđenja, Smollett je to tek stoički promatrao, bez pokazivanja suviše emocija. Sutkinja Linn rekla je da će se nastavak suđenja odvijati putem konferencijskih poziva kao i sankcije o kojima će se raspravljati. Njegovi odvjetnici su otkrili da će se žaliti na odluku suda.

Podsjetimo, Jussie je ranije optužen po 16 točaka optužnice za lažno prijavljivanje policiji.

Jussie Smollett attends court hearing

Prema tvrdnjama policije, dvojica braće, Olabinjo i Abimbola Osundairo, priznali su da im je Smollett platio 3500 tisuća dolara, odnosno 23 tisuće kuna, da insceniraju napad jer nije bio zadovoljan iznosom svoje plaće. Lokalni novinari pronašli su snimke nadzorne kamere dvojice braće kako kupuju stvari koje su navodno upotrijebljene u prijevari, među kojima i crvenu kapu i maske za lice. Isto tako, Jussie je navodno i sam sebi poslao prijeteće, rasističko pismo.

Glumac je nakon ovog skandala izbačen je iz postave serije 'Imperij'. 

POGLEDAJTE NOVI KEREKESH SHOW: NOVONORMALNI DJED MRAZ

Najčitaniji članci