Obavijesti

Show

Komentari 505

Albina je pobijedila na Dori: Nisam svjesna još, uložila sam puno truda, preponosna sam!

Albina je pobijedila na Dori: Nisam svjesna još, uložila sam puno truda, preponosna sam!
24

Ovo je 22. Dora. Izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije treći put se održava u Opatiji. Večeras ćemo čuti svih 14 pjesama i izabrati predstavnika koji u svibnju ide u Rotterdam

VIDEO

Dora 2021. u mnogočemu je drukčija od dosadašnjih. U dvorani Marino Cvetković u Opatiji sve je spremno za 14 finalista koji jedva čekaju izaći na pozornicu, ali ondje ih neće bodriti publika kao dosad jer to zbog epidemioloških mjera nije moguće. 

Albina Grčić predstavljat će nas u Rotterdamu. 

Pjesma 'Kriv' Sandija Cenova dobila je 7 bodova žirija. Brigita Vuco dobila je 8 bodova. Beta Sudar dobila je također 8 bodova. Ashley i Bojan i pjesma 'Share the Love' dobili su 34 boda od publike. Ella je dobila 26 bodova. Eric Vidović dobio je 16 bodova. Cetinski i Rahimovski dobili su 47 bodova, a Cambi 71. ToMa je dobio 39 bodova. Filip Rudan je za pjesmu 'Blind' dobio 53 boda. Miji Negovetić pripala su 52 boda. Nina Kraljić je za 'Rijeku' dobila 77 bodova. Bernarda je za pjesmu 'Colors' dobila 22 boda, a Albina je dobila 120 bodova. 

Kreću bodovi žirija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pjesma Tick-Tock ima 78 bodova nakon rezultata stručnih žirija pa se Albina raduje jer je blizu pobjede. Jedan bod manje ima Bernarda. 

Zagrebački stručni žiri prvi je iznio svoje bodove. ToMa je dobio 10 bodova, a 12 bodova dobila je pjesma 'Blind' Filipa Rudana. Pulski žiri Miji Negovetić dao je 10 bodova, a 12 je zaslužila Bernarda s 'Colors'. Varaždin i Čakovec dali su 10 bodova pjesmi 'Ocean of Love', a dvanaesticu je zaslužila ponovno Bernarda i pjesma 'Colors'. Splitski žiri deset bodova dodijelio je Albini i pjesmi 'Tick-Tock', a 12 je pripalo ToMi i 'Ocean of Love'. Dubrovački žiri dao je Tonyju i Kikiju 10 bodova, a 12 je zaslužila Albina. 

Žiri iz Osijeka dao je 10 bodova grupi Cambi, a 12 je zaslužila ponovno Albina. Knin i Šibenik dali su 10 bodova Nini Kraljić, a 12 bodova pjesmi 'Tick-Tock'. Vukovarski žiri desetku je dao Miji Negovetić, dok je dvanaesticu dobio Filip Rudan. Zadar je dao 10 bodova Nini Kraljić, a 12 je dobio Filip Rudan i pjesma 'Blind'. Riječki žiri 10 bodova dao je grupi Cambi, a najbolja po sudu stručnog ocjenjivačkog suda je 'Colors' pa je Bernarda dobila 12 bodova.

Dok čekamo rezultate žirija i publike, gledatelje zabavlja Vesna Pisarović. Zapjevala je svoj hitove 'Tako mi nedostaješ', 'Neka ljudi govore' i 'Sasvim sigurna'. 

Prošlo je deset minuta - glasovanje je završeno. 

Na Dori 2021. glasovat će deset žirija: Zagreb, Čakovec i Varaždin, Rijeka, Pula, Osijek, Zadar, Knin i Šibenik, Split, Dubrovnik i dopisništvo Vukovar. Svaki žiri sastojat će se od tri člana: jednog radnika HRT-a (glazbeni urednik HR-a ili novinar koji se bave glazbom), jednog člana Hrvatskog društva skladatelja i jednog člana Hrvatske glazbene unije.

Publika ima dva načina za glasovanje; putem telefonskih poziva i putem SMS poruka. 

Počelo je glasovanje. 

Tony Cetinski i Kristian Rahimovski izveli su 'Zapjevaj, sloboda je!', pomicali su se po pozornici kao da igraju šah. Iza njih su na ekranima bile ispisane riječi kojima su htjeli pojasniti što je za njih sloboda (npr. 'sloboda govora'). 

Albinu Grčić upoznali smo u 'Voiceu', a sad je zapjevala pjesmu 'Tick-Tock' i raspametila fanove. Na kladionicama je već danima na  visokom drugom mjestu, ali ona se time ne zamara već vjeruje u sebe i svoju izvedbu. 

Mia Negovetić prošle godine nastupila je na Dori i bila je na 2. mjestu. Pobjeda joj je, dakle, izmaknula za dlaku, ali zato se vratila ove godine. Nada se da će publika prepoznati njezinu pjesmu. Čim je došla na pozornicu skinula je jaknu i skakutala na bini. 

Brigita Vuco, kći pjevača Siniše Vuce nastupila je s pjesmom 'Noći pijane'. Zbog toga što su njezini plesači zakasnili i nisu na vrijeme predočili negativan test na koronu, Brigita je večeras nastupila sama na pozornici. Na društvenim mrežama mnogi su zaključili kako ih njezin stil i način pjevanja podsjeća na - Senidu. 

Ashley Colburn i Bojan Jambrošić skupa su pjevali u showu 'Zvijezde pjevaju', a sad su se okušali i na opatijskoj pozornici s pjesmom 'Share the Love'. Zasjala je u raskošnoj crvenoj haljini, a Bojan u odijelu. 

Jure Nikolić, Sandro Gerbec, Luka Čulić i Joško Tranfić vokali su sastava Cambi. Zapjevali su pjesmu 'Zaljubljen' i ganuli fanove na društvenim mrežama. 

- Treba nam neka ovako mirna, klapska pjesma - pišu. Dečki su imali i osmišljenu koreografiju pa na pozornici nisu samo stajali kao što članovi klapa to inače čine. 

Beta Sudar s pjesmom 'Ma zamisli' zapalila je pozornicu. Došla je u svijetlo plavoj minici i visokim čizmama iznad koljena u istoj boji. Razbacala se po pozornici i 'zavodila' kameru. 

Filip Rudan nastupao je dosad u raznim talent showovima; Supertalent, Zvijezde, Voice... Sada se odvažio i na Doru. Predstavio se s pjesmom 'Blind', vjeruje u sebe i smatra da će ga publika prepoznati. Kaže da se vidi u finalu Eurosonga.

Tomislav Marić, publici poznat pod umjetničkim imenom ToMa, zapjevao je 'Ocean of Love'. Tomislav je debitant na Dori, a kada ne pjeva, vodi vijesti na Z1 televiziji. 

- Glazba je uvijek bila moja prva ljubav i ostat će, ali novinarska karijera joj puše za petama. Ne isključujem mogućnost niti da ću se ostvariti samo kao glazbenik niti samo kao novinar, to će ipak pokazati budućnost - rekao je Tomislav za 24sata.

Glazbenik Sandi Cenov (52) s pjesmom 'Kriv' volio bi nastupiti na Eurosongu. Na kladionicama baš i ne stoji najbolje, ali publika i žiri sve to još mogu promijeniti. Nakon 15 godina vratio se na Doru s istim žarom. 

Bernarda Brunović je 2019. nastupala na Dori, ali tada je pobjedu odnio Roko Blažević. Sada se odlučila vratiti u Opatiju pjesmom 'Colors'. 

Kći bivšeg premijera Tihomira Oreškovića, mlada pjevačica i studentica psihologije Ella Orešković predstavila se pjesmom 'Come This Way'. Počela je pjevati s 10 godina. U Zagrebu je pohađala Američku međunarodnu školu u kojoj je u sklopu obveznog glazbenog predmeta počela 'brusiti' svoj glazbeni talent. U školi je često imala nastupe, ali nastup na Dori joj je prvi veliki do sada.

Erica Vidovića iz Koprivnice hrvatska javnost već je imala prilike upoznati. Sudjelovao je u 'Voiceu' gdje je oduševljavao žiri i publiku vokalnim sposobnostima. Sada je u Opatiji zapjevao 'Reci mi'. Na društvenim mrežama već su ustanovili da ih podsjeća na Harryja Pottera. 

Nina Kraljić je otvorila ovogodišnju Doru. Na pozornicu je došla u plavoj haljini sa zlatnim detaljima te izvela pjesmu 'Rijeka'. Nalikuje na 'ženu pticu', što je zapravo i poanta njezina projekta 'Alkonost of Balkan'. - Alkonost je mitološka žena ptica slavenskih korijena (originalno iz Rusije) koja svojim glasom utječe na ljude (uspavljuje ih ili hipnotizira). Ptica je česti arhetip velikih pjevača i zaštitnica drevnih pjesama i nota, prenositelj zvuka i starog korijena glazbe i plemena - ispričala nam je nedavno.

Pobjednik Dore 2021. bit će izabran kombinacijom glasova publike putem telefonskih poziva i SMS-ova te žirija u omjeru 50:50. U slučaju izjednačenja, prednost na tablici ima ona pjesma koja ima veći broj bodova publike. 

Redoslijed izvođenja pjesama je sljedeći: 

1. Nina Kraljić - Rijeka (Alkonost of Balkan)

2. Eric - Reci mi 

3. Ella Orešković - Come This Way 

4. Bernarda - Colors

5. Sandi Cenov- Kriv

6. ToMa - Ocean of Love

7. Filip Rudan - Blind

8. Beta Sudar - Ma zamisli

9. Cambi - Zaljubljen

10. Ashley i Bojan - Share the Love

11. Brigita Vuco - Noći pijane

12. Mia Negovetić - She's Like Dream

13. Albina - Tick-Tock

14. Tony Cetinski i Kiki Rahimovski - Zapjevaj, sloboda je!

Ženska snaga dominira Dorom 2021. - izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije vode četiri HRT-ove uzdanice; Daniela Trbović, Barbara Kolar, Jelena Lešić i Doris Pinčić. I dok su Danijela, Jelena i Doris dosad barem jednom vodile Doru, Barbari Kolar ovo je prvi put pa je već tjednima zovu 'debitanticom'. Urednica Dore je Uršula Tolj

Prijavi se na Videostar, postani TikTok zvijezda i osvoji nagrade vrijedne 130.000 kuna! 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 505
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju