Obavijesti

Show

Komentari 70

Tajči je rasprodala krstarenje: Duhovna obnova riječju i jogom

Tajči je rasprodala krstarenje: Duhovna obnova riječju i jogom
9

Normalno je da nam Matthew svima fali. Prije nego što je otišao rekao nam je da moramo dalje živjeti i pronaći način da se radujemo životu, rekla je pjevačica i motivacijska govornica Tajči za Jutarnji list

VIDEO

Pjevačica Tatjana Cameron Tajči (47) nedavno je postala postala motivacijska govornica, a na kruzeru će sredinom listopada voditi sedmodnevni tečaj duhovne transformacije. Bivša pjevačka zvijezda je za Jutarnji list progovorila o novom 'zanimanju', poslovnim planovima, ali i načinu na koji se ona i sinovi nose s gubitkom supruga i oca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14

- Uglavnom se predstavljam kao glazbeni umjetnik, motivacijski govornik i life coach. Tim redoslijedom. Sva ta tri područja već se godinama isprepliću kroz moj cjelokupni rad i razne projekte - rekla je Tajči koja se osvrnula na nedavne medijske natpise o tome da se planira vratiti u domovinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Tajči u Zagrebu sredila frizuru, pa na moru proslavila rođendan
Tajči u Zagrebu sredila frizuru, pa na moru proslavila rođendan

Pojasnila je kako ne zna od kuda su se spomenuti navodni pojavili te otkrila da nisu istiniti. Dodala je kako sinovi Dante, Evan i Blaise imaju svoju škole, prijatelje i društvo u Americi da da nema smisla seliti ih.

Početkom devedesetih je 'žarila i palila', a onda odlučila spakirati kofere i odseliti u Ameriku. Ipak, glazba je ostala sastavni dio njezina života.

- Osjećala sam da je odlazak bio jedini izlaz i način da se 'resetiram' - otkriva Tajči te dodaje kako danas u Nashewillu ima odličan bend te da ni jedan njezin koncert ne prođe bez velikog hita 'Hajde da ludujemo'.

Pjevačica je ovog ljeta sa sinovima posjetila Hrvatsku. Bili su u Zagrebu, Zadru, Splitu te na Silbi i Rabu, a dječacima se jako svidjelo u majčinoj domovini.

- Svaki put se ponovo oduševe. Naravno, drugačije doživljavaju Hrvatsku jer rastu i sazrijevaju. Vole biti s mojom mamom i mojom četrnaestogodišnjom polusestrom koja je njihova 'mlada' teta - rekla je.

Koncert i svjedočanstvo: Tajči će zapjevati u Mariji Bistrici
Koncert i svjedočanstvo: Tajči će zapjevati u Mariji Bistrici

Osnovala je svoju udrugu 'Waking up Revolution', odnosno, resource online centar za one koji traže inspiraciju i poticaj za promjene.

- Unutar centra nudimo inspirativne videoprograme, glazbene i motivacijske prezentacije, knjige i tečajeve te linkove do udruga koje nekome mogu pomoći, npr. centri za odvikavanje od droge - kaže i dodaje kako se udruga razvila iz njezine emisije 'Waking Up in America'u kojoj je s gostima razgovarala o životnim promjenama. Ipak, naglašava, transformacija nije jednostavan proces.

- Ono što sam sama naučila kroz razgovor s drugima, literaturu i osobno životno iskustvo, od uspjeha u Hrvatskoj, do odlaska, građenja nove karijere u novoj zemlji, do borbe s depresijom i anksioznošću te gubitka oca i supruga, jest  to da je svaka transformacija proces koji možemo sami započeti - otkrila je Tajči koja često naglašava važnost vjere koja joj daje snagu.

- Kršćanska vjera pomogla mi je da shvatim stalnu prisutnost Boga, koji je ljubav, izvor svog života i životne energije u svima i u svemu. Kroz život Isusa naučila sam važnost 'otpuštanja' predodžbe i vizije o sebi ii koju naučimo od svoje okoline, predanju ljubavi i neophodnosti služenja drugima u čemu pronalazimo smisao života - pojašnjava.

Prioriteti: Umjesto u Mariji Bistrici, Tajči pjevala na Trgu
Prioriteti: Umjesto u Mariji Bistrici, Tajči pjevala na Trgu

Uskoro na Jadranu planira održati sedmodnevno krstarenje na bodu MS Paradis od 13. do 20. listopada u sklopu kojeg će polaznici obići Hvar, Korčulu, Dubrovnik, Mljet  Barč i Split.

- Svakodnevno ćemo imati radionice glazbu, jogu, masaže i vrijeme za meditaciju. Večeri ćemo provoditi u različitim konobama na kopnu - pojašnjava Tajči te otkriva kako će sve završiti velikim koncertom i posjetom Međugorju za koje je jako vezana.

Inspiraciju za ovo putovanje pronašla je u lijepim uspomenama iz djetinjstva, a na isto se, kaže, može prijaviti svatko. 

- Maksimalan broj polaznika je 34. Trenutačno imamo još samo nekoliko slobodnih mjesta - naglašava. Uz jogu i meditaciju za opuštanje sudionika biti će zadužen zvukoterapeut Svemir, a neće nedostajati ni gastronomskih užitaka te razgledavanja znamenitosti.

Dok će Tajči brinuti o transformacijskom putu svojih polaznika, za njezina dva sina brinut će prijatelji dok će najstariji biti na koledžu. Osim toga, uskočit će i njezina majka. 

Ani Bučević stiže konkurencija: I Tajči postaje duhovni vođa!
Ani Bučević stiže konkurencija: I Tajči postaje duhovni vođa!

Pjevačici je u studenom prošle godine preminuo muž Matthew Shane Cameron u 47. godini života od raka pluća, a bol zbog gubitka, otkriva, i dalje je prisutna.

- Normalno je da na Matthew svima fali. Prije nego što je otišao rekao nam je da moramo dalje živjeti  i pronaći način da se radujemo životu. Bio je izuzetno hrabar i borio se. Kad je postalo jasno da je pred odlaskom, bio je miran. Nije se bojao. Njegova čvrsta vjera bila mu je vodilja i uvjerenje da prelazi na neko drugo, bolje mjesto, s kojeg će nas i dalje voljeti. To je nama dalo snagu da se ne predamo ogromno tuzi - iskrena je pjevačica. Dodaje kako je vrlo bitno ne 'zaboraviti' bol. Treba pustiti da ona dođe i prođe, jer nakon toga manje boli. 

Svestrana Tajči je i spisateljica. Dosad je izdala dvije knjige, zbirku priča gostiju iz njene emisije te multimedijalnu zbirku meditacija za božićno vrijeme. Nedavno je izdala i slikovnicu naziva 'George' koja sadrži i dio priče njenog sina Dantea koji  je započeo studij animacije. 

Novopečena motivacijska govornica ne može se žaliti na manjak interesa za njezin rad.

- Motivacijske prezentacije dotakle su tisuće i tisuće ljudi. Radionice su uvijek manje grupe zbog toga što su osobne prirode i želim da ih svatko doživi - pojašnjava Tajči koja se osvrnula i na rad svoje hrvatske kolegice po 'govorničkoj' struci, Ane Bučević.

- Sviđa mi se njezin rad. Znam da postoji otpor prema učenju koje se temelji na načelima 'course of miracles' i 'law of attraction', ali u svemu treba pronaći i primijeniti ono što se rezonira kao istina, a ne kao 'formula za uspjeh',  Život je proces, vjera je aktivama, a ne pasivna  za sve treba strpljenja - zaključuje. 

Tajci

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden