Obavijesti

Show

Komentari 22

Talentirana Jelena ostavila je obitelj kako bi otišla u cirkus

Talentirana Jelena ostavila je obitelj kako bi otišla u cirkus
1

BOLEST JU JE OHRABRILA Psihologinja Jelena Znaor od danas je članica mađarskog cirkusa, u struci nije radila ni dana, a vježbati je počela zbog dijabetesa

VIDEO

Uzbuđena sam i ponosna. Jedva čekam prvu probu. Jedini strah mi je da nisam dorasla tim vrhunskim izvođačima, kaže Jelena Znaor (29). Diplomirana psihologinja iz Zagreba i finalistica 'Supertalenta' jučer je otputovala u Budimpeštu. Tamo će se priključiti njihovom nacionalnom cirkusu Capital Circus of Budapest, koji postoji još od 19. stoljeća. Bez dvojbi je prihvatila poziv.

- Bila sam oduševljena kad su me nazvali. Raspitivali su se među kolegama cirkusantima i tako došli do mene. Pomislila sam: ‘Još će mi i platiti da radim ono što volim’ - rekla je Jelena, koja ne otkriva koliki su joj honorar Mađari ponudili, ali ističe da će joj se isplatiti.

Capital Circus of Budapest nije klasični cirkus koji uokolo putuje u cirkuskim kolima u kojima izvođači spavaju.

Ne smiju u hrvatsku: Mađarski cirkus ima točku sa slonovima, pa ne može u Hrvatsku
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Oni imaju vlastitu veliku zgradu s garderobama, sobama za umjetnike, kuhinjom, blagovaonicom i svime što nam treba. Tamo ćemo spavati kad nismo na turneji - kaže Jelena.

Roditelji nisu plakali

U cirkusu će biti dva mjeseca, a već danas počinje vježbati za prvi nastup, koji je sljedećeg vikenda. Jelena će plesati na početku i na kraju predstave. Njeni roditelji nisu tužni zbog odlaska.

- Mama nije zaplakala, naviknuli su se na naše odlaske. I starija sestra je poslom otišla u Kuvajt - kaže.

Da vide kćerin nastup, roditelji će morati u Budimpeštu jer su u Hrvatskoj zabranjene predstave sa životinjama, koje Capital Circus of Budapest ima u svojim nastupima. S njima će Jelenu na prvom nastupu bodriti i njezin dečko Zoran (34), s kojim je dugo u vezi.

Mora biti u formi: Rođena Imoćanka hula-hupom se počela baviti 2010. Vježbati je počela zbog dijabetesa

- Raduje se mom odlasku u cirkus. Dugo smo zajedno, ali o zarukama ili vjenčanju još ne razmišljamo - rekla je Jelena, koja sa Zoranom ima tvrtku za proizvodnju glazbene opreme. U njoj je zadužena za marketing. Iako je diplomirala psihologiju, u struci nema ni dana staža.

Na dan vježbala pet sati

- Znanje iz psihologije puno mi pomaže u odnosima s ljudima - smatra Jelena. Vježbati hula-hup počela je prije sedam godina. Kako boluje od dijabetesa, odlučila je baviti se sportom. Vodila je i treninge na kojima je polaznike učila vrtjeti hula-hup. Znaor kaže da je vrtjeti hula-hup učila djecu, ali i umirovljenike, a najstarija polaznica njezina tečaja imala je 85 godina.

- Dnevno sam znala vježbati po pet, pa čak i do sedam sati. Sad mi je ponestalo vremena, pa će te radionice biti kraće, po dan ili dva u tjednu - kaže rođena Imoćanka. Još ne zna hoće li nakon dvomjesečnog iskustva s uglednim mađarskim cirkusom nastaviti živjeti i raditi s njima.

- Nikad ne planiram dugoročno. Vidjet ćemo što će biti. Uostalom, nikad mi nije bio cilj ući u cirkus, a evo me baš s njima - zaključila je Jelena, koja je lani bila u finalu TV showa 'Supertalent'.

Majstorica hula-hopa

Doma ima više od 50 hula-hupova, a sama ih je izradila 200-tinjak. Počela ih je izrađivati jer se obruči za odrasle u Hrvatskoj ne mogu kupiti

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje