Obavijesti

Show

Komentari 6

Tarantino ima fetiš na stopala: Kiti ih nakitom, stavlja u usta...

Tarantino ima fetiš na stopala: Kiti ih nakitom, stavlja u usta...
11

Quentin Tarantino definitivno je jedan od najpoznatijih, a ujedno i najkontroverznijih redatelja. Zbog čestih scena golih stopala čak se i Brad Pitt narugao njegovom fetišu

Quentin Tarantino, koji danas slavi 58. rođendan, ima toliko zanimljivosti o sebi da ne znamo gdje početi! Ovaj Oscarom nagrađen filmski scenarist, redatelj i glumac navodno ima kvocijent inteligencije 160, a njegov redateljski stil, često nazvan 'tarantinovskim' stilom, čine elementi kao što su crni humor, uvrnuti likovi, zamršena radnja, otkačena muzika i dijalozi i mješavina akcije i eksplicitnog nasilja. 

Tarantino brani Polanskog: Nije bio nasilan pa to nije silovanje
Tarantino brani Polanskog: Nije bio nasilan pa to nije silovanje

Jedan od Tarantinovih zaštitnih znakova je i takozvani snimak iz prtljažnika (trunk shot) - snimak nekog od likova kamerom smještenom u prtljažnik automobila. Iskoristio ga je u svim filmovima koje je režirao.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Tarantino u svoje filmove uvijek uspije ubaciti kadrove ženskih stopala, a glumice su mu često bosonoge.

Foto: PIXSELL

Čak se i Brad Pitt (57) narugao Tarantinovoj opsjednutosti nogama u svom govoru na dodjeli nagrada, kada se zahvalio svim stopalima radi kojih je dobio nagradu, dodajući da je Tarantino izuo više glumica od sigurnosnog osoblja na aerodromima!

Pitta slomile optužbe za nasilje u obitelji, a iskaz će dati i djeca
Pitta slomile optužbe za nasilje u obitelji, a iskaz će dati i djeca

Donosimo vam pregled Tarantinovih filmova s kadrovima ženskih stopala, a vi sami prosudite ima li Quentin 'nožni fetiš'!

1. 'Pulp Fiction' 

Prvi film Quentina Tarantina bio je 'Reservoir Dogs', međutim, njegov drugi film 'Pulp Fiction' bio je hit koji ga je proslavio i donio mu glavni uspjeh. 'Pulp Fiction' prati par ubojica i njihove priče. U tome je filmu također započela Tarantinova opsesija kadrova s fokusom na ženska stopala. Dva su glavna slučaja kada je Mia Wallace, koju je utjelovila Uma Thurman (50)prikazana bosa, s kamerom usredotočenom na noge. Jedan od tih slučajeva je kada je prvi put prikazana u filmu u sceni u kojoj pleše nogama u glavnom fokusu snimke.

Foto: Youtube: screenshot

2. 'Jackie Brown'

U filmu 'Jackie Brown', kamera je najviše fokusirana na Melanina stopala, koju utjelovljuje Bridget Fonda (57). Fondina stopala također su vrlo uočljiva jer nosi nakit na nožnim prstima, što dodatno naglašava Tarantinov fetiš.

Foto: Youtube: screenshot

3. 'From Dusk Till Dawn'

Tarantino je glumio u filmu 'Od sumraka do zore' kojeg je režirao njegov prijatelj Robert Rodriguez (52). U ovom je filmu imao trenutak za pamćenje kad mu je Salma Hayek (54) stavila nogu u usta.

Foto: Youtube: screenshot

4. 'Kill Bill'

Ovaj akcijski film osvete prati Umu Thurman kao Crnu Mambu, koja se budi iz kome nakon što je pretučena i upucana na dan svog vjenčanja. Rastrojena nakon što je saznala da je premlaćivanje ubilo i njezino nerođeno dijete, kreće u misiju da ubije Billa, čovjeka koji je to učinio.

Uma Thurman: Tarantino i ja nismo u vezi, to je smiješno
Uma Thurman: Tarantino i ja nismo u vezi, to je smiješno

Nažalost, koma i premlaćivanje uzeli su danak na njezinom tijelu, jer nakon buđenja iz kome shvati da ne može micati nogama. Tu slijedi 'tarantinovska' scena s krupnim kadrom u kojem Uma pokušava mrdati svakim nožnim prstom zasebno.

Foto: Youtube: screenshot

5. 'Death Proof'

Za ovaj film Tarantino tvrdi da je najlošiji film kojeg je ikad napravio, ali u njemu se nalazi kultna scena u kojoj djevojka spava na stražnjem sjedalu auta, dok joj noge vire kroz prozor. Glavni negativac u filmu poliže njena stopala dok ona spava. Poprilično jezivo!

Foto: Youtube: screenshot

6. 'Inglorious Bastards'

Iako su u 'Inglorious Bastards' dominantne muške uloge, Tarantino je našao način za scenu sa stopalima. Bridget, koju tumači Diane Kruger (44)upucana je u nogu, te na premijeru filma mora doći s gipsom u obliku štikle.

Foto: Youtube: screenshot

7. 'Once Upon a Time in Hollywood'

Gotovo svaki glavni ženski lik u ovome filmu ima scenu s kadrom na nogama. Većina scena Margot Robbie (30) odvija se u kazalištu gdje njezin lik Sharon Tate gleda vlastiti film s dignutim nogama na sjedalu ispred sebe.

Foto: Youtube: screenshot

Glavna scena Margaret Qualley (26) uključivala je nju i Brada Pitta u vožnji ulicama LA-a, s njenim stopalima u kadru. Čak su i kratki trenutci Dakote Fanning (27) u filmu uglavnom ispunjeni nožnim prstima, prenosi Volta Magazine.

Foto: Youtube: screenshot
Foto: Youtube: screenshot