Show

Komentari 100

Tarikove pošalice na festivalu u Puli pokrenule žustru raspravu: 'Seksistički i vrlo primitivno...'

Tarikove pošalice na festivalu u Puli pokrenule žustru raspravu: 'Seksistički i vrlo primitivno...'

Nakon što je Zrinko Ogresta primio nagradu kritike, voditelj je s pozornice prokomentirao: 'Dečki, ako ste cijepljeni, mogli ste se i poljubiti', a nije propustio komentirati ni styling glumačke kolegice Lane Barić

Voditeljska uloga tijekom ceremonije dodjela nagrada na Pula Film Festivalu pripala je ove godine Tariku Filipoviću (49), a on se pobrinuo da u toj roli ne prođe nezapaženo. Svečanu večer prenosio je uživo HRT, a glumac i voditelj dao si je oduška s brojnim pošalicama ili pokušajima istih, koje, po svemu sudeći, nisu naišle na najbolju reakciju publike, ali ni nekih njegovih kolega.

POGLEDAJTE VIDEO O TARIKU:

Nekolicina šala okarakterizirana je 'seksističkim humorom', neprimjerenim niti za jednu priredbu, a posebno ne za ovakvu ceremoniju. O njegovom nastupu povela se i žustra rasprava na Facebooku.

- Svi koji se bave ovim našim poslom znaju da je najteže biti doista duhovit. U većini slučajeva, ono što na sceni izgleda spontano, rezultat je krvavog rada čitavih ekipa. Očito, ne i u slučaju jučerašnje ceremonije dodjele nagrada u Puli. Tarik Filipović je doista pretjerao lošim, neduhovitim, privatizirajućim i seksističkim komentarima - napisao je redatelj Nenad Puhovski na Facebooku pa pobrojao neke od Tarikovih spornih izjava koje je izrekao tijekom programa.

Navodi kako je Filipović nakon reakcije redatelja Pasolinija čiji je film dobio Zlatnu arenu za najbolji film rekao: 'Ovako se svaki otac pravi, ako se žensko rodilo, pa kažu - dečko je...', a tijekom dijela dodjele Nagrade za manjinsku koprodukciju Tarik je neprimjereno komentirao izgled glumice Lane Barić, svoje kolegice. 

- Meni rekli, obuci se ležerno, a Lana Barić u izdanju Cannes, Venecija... Nagradu će uručiti, na moje veliko zadovoljstvo, tako sređena Lana Barić - ispalio je Tarik u programu.

Nakon što je Zrinko Ogresta primio nagradu kritike, voditelj je s pozornice prokomentirao: 'Dečki, ako ste cijepljeni, mogli ste se i poljubiti', a kad je njegov film 'Plavi cvijet' dobio nagradu za najbolji film u nacionalnoj kategoriji, Filipović je iz vedra neba spomenuo producenta filma, Ivana Maloču.

- Imam jednu molbicu, prenesite Maloči da sam bio tu i da znam da ima love, uvijek je 'nemamo, nemamo' kad se dogovara honorar - zaključio je Filipović. 

Svečanom dodjelom nagrada završen 68. Pula Film Festival

Primjedbe na Tarikov nastup u pulskoj Areni nižu se i u komentarima pa tako nezadovoljni gledatelji pišu i kako 'nije znao pročitati ni imena rumunjskog redatelja ni ravnatelja HAVC-a' te kako redatelju Pasoliniju nije znao objasniti zašto su ga drugi put pozvali na pozornicu. 'Toliko je pretjerao da je meni bilo neugodno gledati i slušati to na TV-u', 'Ja sam u totalnoj nevjerici bila, baš ono transfer blama', 'Primitivno', 'Nepogrešivo iritantan', samo su neki od brojnih komentara, a većini gledatelja, sudeći po uzorku, Tarikov nastup nije bio uopće duhovit.

Što vi mislite? 

Najčitaniji članci