Show

Komentari 78

Tarik prekinuo snimanje filma 'General' zbog jedne rečenice: 'Bilo bi me baš sram u kinu...'

Tarik prekinuo snimanje filma 'General' zbog jedne rečenice: 'Bilo bi me baš sram u kinu...'

Tarik Filipović u intervjuu je među ostalim otkrio da je zaustavio snimanje filma 'General' jer je jednu rečenicu u scenariju smatrao neprimjerenom.

Glumac i voditelj Tarik Filipović (49) gostovao je u Podcast Inkubatoru i otkrio detalj na snimanja filma 'General', kad je zaustavio snimanje zbog jedne rečenice i svi su 'skočili' na njega:

- Ako možeš na nešto utjecati, utječeš. Treba prije svega biti čovjek. Kad radimo takve filmove, ne raditi crno-bijelu tehniku, nego biti što je više moguće objektivan - ispričao je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tarik je utjelovio admirala Lošu, a objasnio je o kakvoj se sceni radilo:

- Bila je scena gdje je hrvatska vojska ušla u Knin. Razgovarali smo Gotovina i ja, kao admiral Lošo, razgovaramo s francuskim časnikom koji je jako ogorčen jer hrvatska vojska razara grad i tjera ljude. I uglavnom, lik Gotovine kaže: 'Da su Srbi bili pametniji, mogli su sa svojim domaćinima ovdje živjeti sto godina'.

POGLEDAJTE CIJELI INTERVJU:

U tom trenutku zaustavio je snimanje na očigledno negodovanje filmske ekipe, a do njega je došao i redatelj Antun Vrdoljak (90):

- Kao prvo, Srbi su tu domaćini, a ne gosti, druga stvar, rok od sto godina je toliko uvredljiv. Mi smo tu mogli živjeti zauvijek, to je rečenica iza koje ja mogu biti u kadru - rekao je Vrdoljaku Tarik, nakon čega su se složili i scena je promijenjena.

Dodao je kako bi ga bilo sram da je u kinu gledao 'Generala' i da je ta rečenica ostala:

- Ako možeš na nešto utjecati, utječeš. Treba prije svega biti čovjek. Kad radimo takve filmove, ne raditi crno-bijelu tehniku, nego biti što je više moguće objektivan - rekao je.

'General' je hrvatski ratni dramski živopisni film iz 2019. godine u kojem glavnu ulogu imaju Goran Višnjić (48) i Nataša Janjić (39).

Pula: Svečano otvorenje Pula Film Festivala

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU EKSPERIMENTA S RENEOM I MILOM: