Obavijesti

Show

Komentari 6

Te su im uloge donijele vječnu slavu, ali su za njih dobili 'siću'

Te su im uloge donijele vječnu slavu, ali su za njih dobili 'siću'
11

Plaće holivudskih zvijezda mjere se u milijunima dolara po filmu. No događa se da glumci pristanu raditi za manji iznos ako 'polude' za scenarijem ili im je karijera na početku

VIDEO

Brad Pitt - Thelma & Louise (6.000 dolara)

Uloga u filmu iz 1991. kojeg je režirao Ridley Scott bila je veliki korak za Brada Pitta i zahvaljujući toj ulozi, primijećen je u Hollywoodu.  On je za taj angažman dobio 6.000 dolara, a već deset godina kasnije za 'Oceanovih 11' dobio je 30 milijuna. 

Hilary Swank - Dečki ne plaču (3.000 dolara)

Producenti filma iz 1999. procijenili su da gluma Hilary Swank vrijedi samo tri tisuće dolara, što je suma koja joj tada nije pokrivala ni zdravstveno osiguranje. Ali, napor nije bio uzaludan. Za tu ulogu, Swank je dobila Oscara, a njena plaća za sljedeći angažman, u filmu 'The Affair of the Necklace' iz 2002. već je bila 3 milijuna dolara. 

Harrison Ford - Ratovi zvijezda IV: Nova Nada (10.000 dolara) 

Prema glasinama, Ford je skoro odbio ulogu Hana Soloa jer su mu za prvi film 1977. godine nudili samo tisuću dolara po tjednu snimanja. Na kraju, ulogu je prihvatio i zaradio 10.000 dolara. S vremenom je glumčeva zarada drastično rasla. Za ulogu u 'Povratku Jedija' dobio je 500.000 dolara, a u 'Sila se budi' čak 25 milijuna dolara. 

Jonah Hill - Vuk s Wall Streeta (60.000 dolara)

Kada je Martin Scorsese ponudio Hillu ulogu u svom filmu iz 2013., Hill je već bio poznati glumac koji je zarađivao milijune. No iako je honorar bio 'ispod' njegovog standarda, Jonah je bez razmišljanja pristao. Uloga mu je donijela drugu nominaciju za Oscara. Leonardo DiCaprio je za glavnu ulogu u tom filmu dobio 25 milijuna dolara. 

Tom Cruise - Magnolia (100.000 dolara)

Honorar od 100.000 dolara je skoro pa zanemariv za glumca koji je već dobio desetine milijuna dolara za filmove kao što su 'Nemoguća misija' (1996), i 'Intervju s vampirom' (1994). Cruisea je toliko oduševio scenarij filma 'Magnolia' (1999.) da ga uopće nije zanimao novac i prihvatio je ponudu Paula Thomasa Andersona. Cruise je dobio Zlatni globus za ulogu u ovom filmu. Cruise se već godinama nalazi pri samom vrhu Forbesove liste najplaćenijih glumaca na svijetu. 

Jennifer Lawrence - Winter's Bone (3.000 dolara)

Za ulogu u drami iz 2010. godine, glumica koja je tada bila na samom početku glumačke karijere, dobila je 3.000 dolara. Ali, njena gluma oduševila je kritičare i njene kolege pa je dobila nominaciju za Oscara.  Kako su se nizale uloge, tako se i njen bankovni račun povećavao. Za ulogu u filmu 'Passengers' (2016), dobila je 20 milijuna dolara te je prošle godine bila najplaćenija glumica na svijetu. 

Jim Carrey - Reci Da (0 dolara)

Glumac s holivudske 'A liste' iznenadio je svoje kolege kada je pristao glumiti u komediji 'Yes Man' iz 2008. i to za 0 dolara. Ipak, Carrey je tražio 36,7 posto zarade filma u kinima. Na sreću, komedija je bila komercijalni uspjeh te mu je donijela mu 35 milijuna dolara. 

Ryan Gosling - Half Nelson (1000 dolara po tjednu snimanja)

Nakon uspjeha filma 'Bilježnica' iz 2004. koji je Goslingu donio veliku zaradu, glumac je pristao glumiti u niskobudžetnoj drami dvije godine poslije i to za samo tisuću dolara po tjednu snimanja. Ta mu je uloga donijela prvu nominaciju za Oscara. 

Dustin Hoffman - Diplomac (17.000 dolara)

Film 'Diplomac' iz 1967. godine smatra se jednim od komercijalno najuspješnijih filmova. Ipak, Dustin Hoffman nije osjetio taj uspjeh, jer je njegova plaća od 17.000 dolara bila jedva dovoljna da mu otplati dug. Naravno, ova uloga mu je pomogla da za sljedeći film 'Leptir' (1973.) dobije 1,25 milijuna dolara.

graduate_framegrabs__0001_Layer 57.tif

Bill Murray - Rushmore (9.000 dolara)

Glumac je toliko želio ulogu u filmu Wesa Andersona da je prihvatio plaću od 9.000 dolara. Murray je već tada bio vrlo uspješan. Samo pet godina prije toga za film 'Beskrajni dan“ dobio je 10 milijuna dolara. Ono što je još nevjerojatnije je da je Andersonu dao 25.000 dolara, jer studio nije htio platiti helikopter koji je bio potreban za snimanje filma.  


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice
EUROSONG SE BLIŽI

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice

Prema anketama koje je proveo savez OGAE, Baby Lasagna je na prvom mjestu za pobjedu na Eurosongu
Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...
'OVO JE SPRDNJA'

Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...

Kada nije bio u bež tangama, Finac Windows95man pjevao je i plesao u kratkim trapericama s otkopčanim šlicem.