Obavijesti

Show

Komentari 4

Tegan and Sara: Različite smo potpuno, u glazbi i u svemu

Tegan and Sara: Različite smo potpuno, u glazbi i u svemu
1

Prošlo je 18 godina otkad smo napisale svoju prvu pjesmu. Apsolutno sve u vezi naše glazbe se od onda promijenilo, osim jedne stvari - nas, ispričala je Tegan

VIDEO

Tegan and Sara u četvrtak nastupaju u zagrebačkoj Tvornici kulture, a to će ujedno biti i njihov jedini koncert u ovom dijelu Europe. Tijekom svoje karijere izdale su sedam studijskih albuma, a posljednji album "Heartthrob" osvojio je vrh Billboardove top liste. Radijske postaje osvojile su sa singlom "Closer", a što kažu o svojoj glazbi, kako se pripremaju za nastupe i koji su im bili izazovi ispričala nam je Tegan.

1. Svirate još od srednje škole. Koliko se vaša glazba do danas promijenila?

Prošlo je 18 godina otkad smo napisale svoju prvu pjesmu. Apsolutno sve u vezi naše glazbe se od onda promijenilo, osim jedne stvari - nas! Još uvijek pjevamo zajedno, baš kao što smo to radile i onda.

2. Koji je bio vaš najveći izazov što se tiče albuma "Heartthrob"?

Mislim da su naši izazovi uvijek isti. Pokušavamo doći do naših fanova, prikupiti nove i zadržati stare fanove. S novim albumom smo trebale napraviti veći korak, i napraviti nešto posve novo. Trebale smo pokrenuti same sebe, ali i svoje fanove. Htjele smo putovati na više mjesta na kojima nismo bile te smo se htjele probiti ka široj publici. Mislim da dosad to nismo ni znale napraviti. S novim albumom smo najviše izazvale same sebe.

3. Koju ste glazbu uglavnom slušale dok ste stvarale novi album?

Ja sam slušala većinom glazbu 80ih i 90ih. Sve veće pop ikone. Slušala sam i uglavnom novu glazbu, jako volim pop. Htjela sam glazbi dati dašak modernijih ritmova, a inspiraciju sam nalazila u glazbi koja me dirnula dok sam bila mlađa.

4. Singl "Closer" djeluje kao osobna pjesma. Postoji li neka posebna priča iza te pjesme?

Tom sam pjesmom htjela uhvatiti onaj trenutak kada dvoje ljudi osjećaju povezanost jedan s drugim, ali dalje od toga ne naprave ništa. Uglavnom ne pokrenu ništa na "fizičkoj bazi", i tu ostavljam prostora da se nikakva daljnja veza ne ostvari. Svidjelo mi se pjevati ne o ljubavi, već o "zacopanosti". Ponekad ti se netko samo sviđa i to ti je dovoljno dobro, skoro pa jednako kao ljubav.

5. Kako suradnja između Tegan i Sare funkcionira kada živite odvojeno?

Uvijek smo glazbu stvarale odvojeno. Glazbu uglavnom dijelimo preko interneta. Kada imam neku pjesmu koju želim podijeliti sa Sarom, jednostavno joj pošaljem email. Ona snimi svoje dijelove te mi pošalje to također preko interneta.

6. Utječe li vaša odvojenost na glazbu?

Svakako utječe. Imamo drugačije poglede na glazbu, jer živimo u drugačijim gradovima i sredinama. Družimo se s drugačijim ljudima, a slušamo i drugačiju glazbu. U nekom pogledu je i čudo što još zvučimo kao bend, iako smo toliko različite.

7. Jeste li imale ikakve neugodne situacije na turnejama?

Sve situacije na turnejama su ponekad neugodne. Ipak, imamo odlučnu publiku i super ekipu oko nas. Sve uglavnom okrenemo na dobru zezanciju. Naši fanovi su genijalni i jako ih volimo te pokušavamo napraviti sve da se svi zajedno dobro zabavimo. 

8. S kim bi htjele surađivati?

Nedavno smo nastupale s Taylor Swift i Katy Perry. Obje su zanimljive. Mislim da su odlične žene s odličnim glasovnim sposobnostima i htjela bih s njima raditi na nekoj pjesmi sigurno.

9. Kako se pripremate za koncerte?

Mjesecima vježbamo prije nego što krenemo na turneju. Dodamo neke nove pjesme, podsjetimo se starih, slušamo snimke naših koncerata i pazimo na svaki detalj. Nastupamo dosta i pjevamo dosta, ali bend koji nas prati je stvarno super. To je uglavnom sva priprema koja nam treba.

10. Ovo će vam biti prvi posjet Zagrebu. Što očekujete?

Zaista nemam nikakve ideje što da očekujem. Samo se veselimo što ćemo posjetiti grad u kojem nismo nikada bile.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju

Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić
REPERICA I GLAZBENICA

Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić

Nedjeljni ručak i pita od jabuke bude joj uspomene iz djetinjstva, a tada je slušala Nove fosile. Sada svojim tekstovima opisuje našu svakodnevicu i zalaže se za bolje i kvalitetnije društvo
Kći Luke Modrića proslavila 11. rođendan, on raznježio fotkama
PONOSAN OTAC

Kći Luke Modrića proslavila 11. rođendan, on raznježio fotkama

Luka i supruga Vanja zajedno imaju troje djece, sina Ivana (13) i dvije kćerkice; Emu (11) i Sofiju (6)