Obavijesti

Show

Komentari 10

'Tek sam jutros čuo za Nedu, velika glumica i divan čovjek...'

'Tek sam jutros čuo za Nedu, velika glumica i divan čovjek...'
11

Glumac je s Nedom snimio legendarnu scenu u filmu 'Tko to tamo pjeva' beogradskog redatelja Slobodana Šijana. Grupa seljaka putuje u Beograd starim i rasklimanim autobusom uoči početka Drugog svjetskog rata

VIDEO

S tugom i nevjericom u glasu javio nam se Slavko Štimac (59).

- Nisam znao da jutros. U šoku sam, ne znam što bih rekao. Svi znamo kakva je velika glumica bila, a ja želim dodati da je bila i divan čovjek i veliki prijatelj. Jako mi je žao, ne znam što bih rekao - tihim je glasom pričao Štimac.

Kolege se opraštaju od Nede: Svijet je bio previše siv za tebe
Kolege se opraštaju od Nede: Svijet je bio previše siv za tebe

Glumac je s Nedom snimio legendarnu scenu u filmu 'Tko to tamo pjeva' beogradskog redatelja Slobodana Šijana (73). Grupa seljaka putuje u Beograd starim i rasklimanim autobusom uoči početka Drugog svjetskog rata.

Neda igra mladu, a Štimac neiskusnog mladoženju koji s njom u šumi pokušava voditi ljubav. U anale su ušle replike 'Ma lakše bre, nisam došla da se bijemo' i ona Pavla Vujisića 'I tata bi, sine'.

- Taj je film bio osuđen na uspjeh, igralo je u njemu pola tada kultnog Ateljea 212. Film smo snimali bez novca, ali smo znali da će biti remek-djelo - opisala je jednom prilikom Arnerić kako su snimili kultni film.

Podsjetimo, Glumica Neda Arnerić preminula je u 67. godini, javlja srpski Kurir. Prema informacijama, pronašli su je mrtvu u njezinom stanu na Vračaru, u Beogradu. Trenutno se tamo nalaze pripadnici policije i Hitne pomoći.

Zavodila je Shafta, a život joj obilježile burne ljubavne veze...
Zavodila je Shafta, a život joj obilježile burne ljubavne veze...

Rodila se 15. srpnja 1953. u Knjaževcu i imala je bogatu glumačku karijeru. Arnerić je bila na rubu smrti u ožujku prošle godine, kada ju je Hitna pomoć dovezla na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu. Arnerić je popila 20 tableta za smirenje u kombinaciji s lijekovima za hipertenziju, odnosno povišeni krvni tlak.

Glumica je u bolnici bila 40 dana, nakon čega se uspješno oporavila te najavila povratak na glumačku scenu. U rujnu ove godine vratila se na kazališne daske predstavom 'Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo', a publika ju je dočekala velikim pljeskom. 

Arnerić se u glumačke vode bacila već kao školarka. Trilogiju ‘San’, ‘Jutro’ i ‘Dan’ snimala je s 13 godina zbog čega je morala izostajati iz škole, a prije odlaska na ljetne praznike morala je polagati razredne ispite. Na Akademiju, smjer gluma, upisala se sa 16 godina, nakon što je položila srednjoškolske ispite razlike. Ubrzo su počele stizati ponude iz inozemstva, no Neda zbog mladenačke ljubavi i roditelja ipak nije odselila. Sedamdesetih je igrala u kultnim filmovima, američkom ‘Shaft in Africa’ i Delićevu djelu ‘Sutjeska’.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU ZABAVNOG VIDEO SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

08:55
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin