Njezin je tročlani tim jučer u Kastvu pobijedio na izlučnom regionalnom natjecanju te se plasirao dalje, korak bliže osvajanju Zlatnog ćevapa i laskave titule najboljih roštilj-majstora Lijepe naše.
Tim Hot Stuff! Ivane Orlovčić predstavlja Primorje i Kvarner
Ekipa Hot stuff! Ivane Orlovčić iz Malinske predstavljat će Primorje i Kvarner na ovogodišnjem finalu 4. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec koje će se održati u Zagrebu 28. lipnja. Njezin je tročlani tim jučer u Kastvu pobijedio na izlučnom regionalnom natjecanju te se plasirao dalje, korak bliže osvajanju Zlatnog ćevapa i laskave titule najboljih roštilj-majstora Lijepe naše. U svom nastupu u svih pet kategorija Hot stuff! je potukao konkurentski Portić Berte Dorića iz Bakra, Tomine mesare Manuela Držaića iz Rijeke, 4 mušketira Mladena Valjana s Grobnika i UHBDR Kastav Marina Grbca te dokazao da su u pripremanju delicija sa žara djevojke ovaj puta bile jači spol. Šesta ekipa, Pujedeži Nenada Kajina iz Buzeta, nije se, na žalost, pojavila, no bilo je i za očekivati da će dečki koji vole puno jesti nedjeljno prijepodne ipak provesti u odmaranju od subotnjeg feštanja.
Razloga za slavlje bilo je na pretek s obzirom da se u Kastvu još od srijede obilježavala Jelenina. Blagdan zaštitnice grada upotpunio je bogati zabavni program koji je završio nedjeljnim natjecanjem u pečenju ćevapčića, ražnjića, pljeskavica, junetine i vratine uz živu svirku grupe Od srca do srca, promenadni koncert glazbenog društva Spinčići te brojne nagradne igre za posjetitelje. Popularni voditelj Frano Ridjan i glumac Edo Vujić svojim dosjetkama i vicevima nasmijali su mnogobrojne Kastavljane koji su se dokazali kao srdačni domaćini. Chefovi Dario Lide, Damir Perman i Marko Lučić kao članovi gastro suda ocjenjivali su pripremljena jela, ali i davali savjete svim zainteresiranima o pravilnom pečenju mesa na roštilju.
A da pobjeda Ivane Orlovčić nije bila slučajna govori i podatak kako je njezin tim vrlo ozbiljno shvatio ovo natjecanje te donio sa sobom cijeli niz pomno odabranih sastojaka i detalja poput domaćeg ugljena, vlastite marinade i štapića za ražnjiće. No, kako je sama navela, mješavina krčko-slavonskih gena ipak je najzaslužnija za njezinu ljubav prema kulinarstvu .
4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata, uz podršku PIK Vrbovca, Škode, Peveca, Labuda, Kiska, Jamnice, Mlinara, Zvijezde, Vina Belje, Kotanyija, Konzuma, Osječkog 1664 te Iskona.
Prati specijalnu rubriku na 24sata.hr u kojoj donosimo više informacija.
Zlatni ćevap: Kaštelani su najbolji roštilj-majstori 2016.
Zlatni ćevap autobusom punim navijača otputovao u Kaštela
Zajedništvo, veselje i pozitivne vibracije u završnici natjecanja