Obavijesti

Show

Komentari 4

Top pet naslova za preživjeti odlazak ljeta i jesensko vrijeme

Top pet naslova za preživjeti odlazak ljeta i jesensko vrijeme

Dani su sve kraći, sve je više kiše i hladnijeg vremena pa nema boljeg nego uživati uz dobru knjigu. Odličnih naslova je sve više a ovo je top pet knjiga za prijelaznu sezonu.

VIDEO

1. 'Slatke laži, prljavo rublje i život na visokoj nozi', Nataša Seh, 24sata

Političke intrige i mnogo, mnogo seksa začinjeno s tajnama i skandalima, a zapakirano u odličan roman. Insajderica iz svijeta visoke politike u zapanjujućoj ispovijesti otkriva nam kako uistinu izgleda seksualni život vrhunskih političara u Hrvatskoj. 'Slatke laži, prljavo rublje i život na visokoj nozi' vode vas u samo srce tajni. Likovi Mentora, koji zahvaljujući velikoj gipkosti preživljava sve političke prevrate, Mecene, koji financira sve političare pa opstaje na vrhu kako god se okretala naša politička vrhuška, i Nataše, pratiteljice Čovjeka u usponu, otkrivaju nam drugu, manje blještavu stranu hrvatske demokracije od 1991., do danas. Ovdje je prava, gola istina o tom svijetu. Seks i politiku na toj pozornici povezuje samo jedna sličnost, ključno pitanje - tko će kome...

promo

2. 'Dječak iz sjene', Carl-Johan Vallgren , Fraktura

Ljeto 1970. maleni dječak nestaje sa stanice podzemne željeznice u Stockholmu. Nepoznata žena odvodi ga sa sobom te mu se gubi svaki trag. Nekoliko desetljeća poslije nestaje i dječakov brat, bogati nasljednik Joel Klingberg. Njegova supruga obraća se Dannyju Katzu, muževu prijatelju iz Prevoditeljske škole Oružanih snaga, geniju za jezike ovisničke prošlosti, moleći ga za pomoć. Katz nevoljko pristane tražiti Joela te ubrzo otkriva da moćna obitelj Klingberg skriva mnoge tajne. A kada ga okrive za ubojstvo koje nije počinio, njegova potraga prerasta u borbu za puko preživljavanje. Napeta i nepredvidiva priča držati će vas prikovane uz knjigu do zadnje stranice.

Djecak iz sjene_KORICE_krivulje.indd

3. 'Rupa', Ivana Bodrožić, Naklada Ljevak

Novinarka Nora Kirin dolazi u neimenovani slavonski gradić sa zadatkom da napiše reportažu o srednjoškolskoj profesorici, koja je skupa sa svojim maloljetnim ljubavnikom, bivšim učenikom, ubila supruga. Intrigantna, mučna i mračna priča o obiteljskoj tragediji i prezrenoj profesorici vodi u niz paralelnih priča koje se susreću u podzemlju duboko podijeljenog grada. Jedna od glavnih pripovjednih linija novinarku Noru vodi do ubojice njezina oca koji je stradao prije dvadesetak godina uoči početka rata pokušavajući posredovati u pregovorima između zaraćenih strana i upozoravajući na namjerna izazivanja sukoba. Roman koji je aktualan, tragičan, atmosferičan, ali nadasve - odličan.

promo

4. 'Zimski gost', Pam Jenoff, 24sata

Život predstavlja neprestanu borbu za osamnaestogodišnje blizanke Nowak koje u ruralnoj Poljskoj u sjeni nacističke okupacije podižu dvije mlađe sestre i brata. Premda nimalo nalik jedna na drugu, pomalo divlja, odvažna Helena i lijepa, umiljata Ruth, zajedničkim snagama nastoje zaštititi vlastitu obitelj od prijetnji koje rat iz dana u dan donosi pred njihov prag. Helena potom na putu izvan sela nabasa na ozlijeđenog, no živog, američkog padobranca. Izlažući pritom sebe i vlastitu obitelj opasnosti, Helena skriva Sama – koji usto predstavlja i Židova – no njezina skrb za Amerikanca uskoro prerasta u nešto mnogo dublje. Suprotstavljajući se opasnostima koje zajedničku budućnost čine naizgled nemogućom, Sam i Helena kuju plan za bijeg njezine obitelji. No Helena je sve vrijeme primorana nositi se s ljubomorom koju njezin izbor budi u Ruth, a koja kulminira izdajom koja ih sve dovodi u smrtnu opasnost – i pokreće lanac događaja koji će se odraziti na nadolazeća desetljeća i više od jednoga kontinenta. Romantiku, sestrinsku ljubav i vihor rata Jenoff je isplela u priču koju ne smijete propustiti.

promo

5. 'Idi, postavi stražara', Harper Lee, Znanje

Nastavak je to kultnog romana 'Ubiti pticu rugalicu' autorice Harper Lee iz 1960. godine. U njemu se junakinja poznate priče, djevojčica Scout, pojavljuje u odrasloj dobi. Dvadeset šest joj je godina i vraća se iz New Yorka u svoj rodni gradić Maycomb kako bi posjetila svojeg ostarjelog oca, odvjetnika Atticusa. Naviru sjećanja na uzbudljivo i neobuzdano djetinjstvo, izranjaju likovi iz Ptice rugalice, ali Jean Louise, sada mlada žena, s naporom se nosi s turbulentnim promjenama novog vremena, s uznemirujućim istinama o svojoj obitelji, gradu i bliskim joj osobama, teško prihvaća gubitak vlastitih iluzija iz djetinjstva kao i posljedice promjena u odnosu prema crncima i ljudskim pravima koje su zahvatile američki Jug.

promo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić
REPERICA I GLAZBENICA

Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić

Nedjeljni ručak i pita od jabuke bude joj uspomene iz djetinjstva, a tada je slušala Nove fosile. Sada svojim tekstovima opisuje našu svakodnevicu i zalaže se za bolje i kvalitetnije društvo

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju
Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene
NIJE ISTO KAO NA 'DORI'

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene

Za kostime je zaslužna prijateljica Baby Lasagne, mlada dizajnerica Valentina Pliško