Obavijesti

Show

Komentari 4

Trump gubi od Netflixa: On ne može koristiti ime 'Space Force'

Trump gubi od Netflixa: On ne može koristiti ime 'Space Force'
6

U ovom trenutku, ne bojimo se da ćemo imati nikakve borbe zbog našeg imena i imena fiktivnog programa kojeg je napravio Netflix, istaknuo je glasnogovornik Ravnateljstva zrakoplovstva

VIDEO

Prave Svemirske snage sigurno gube bitku protiv fiktivne serije 'Svemirske snage' (Space Force), pišu strani mediji. Nakon što je američki predsjednik Donald Trump (73) osnovao nove oružane snage Sjedinjenih Američkih Država, Netflixov show istog imena se pobunio.

POGLEDAJTE VIDEO: Prosvjedi u Americi još uvijek traju!

Pokretanje videa...

Donald trump će poslati vojsku 01:11

Netflix je 'nadjačao američku vladu i osigurao prava korištenja 'Space Forcea' u Europi, Australiji, Meksiku i drugdje' dok je Ratno zrakoplovstvo, pod kojim spadaju Svemirske snage - samo podnijelo zahtjev. Ljudi ne bi trebali imati problema s razlikovanjem oružanih snaga sa serijom, ali oni možda zbog toga neće moći prodavati svoju liniju majci i ostalih artikala s natpisom 'Space Force'.

A new logo for the U.S. Space Force is seen after being released by U.S. President Donald Trump in Washington

Američki ured za patente i zaštitne znakove oslanja se na sistem 'tko je prvi nešto koristio' i takvima daje za pravo, a poznato je kako je Netflix podnio zahtjev za zaštitom imena diljem svijeta još početkom 2019. godine. S druge strane, Ratno zrakoplovstvo ispunilo je zahtjev za zaštitom imena s napomenom da će se koristiti u ožujku 2019., a show 'Space Force' postao je aktualan tek u prosincu 2019. godine.

Ako se sve svede na pravnu bitku, to znači da će Netflix moći bez problema dokazati kako je on prvi koristio brendiranje imena 'Space Force'. Čak i da Netflix izgubi, imao bi pravo nastaviti prodavati majice i ostale proizvode sa znakom serije. 

Trump ukrao znak Zvjezdanih staza? Oglasio se i Pentagon
Trump ukrao znak Zvjezdanih staza? Oglasio se i Pentagon

- U ovom trenutku, ne bojimo se da ćemo imati nikakve borbe zbog našeg imena i imena fiktivnog programa kojeg je napravio Netflix - istaknuo je glasnogovornik Ravnateljstva zrakoplovstva i nastavio:

- Želimo Netflixu i producentima showa sve najbolje u prikazivanju najnovijeg vojnog ogranka naše zemlje.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...