Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
19 komentara

Tuga na grobu: Svi plakali kada je Seka donijela Mileni ruže...

Jedna od najvećih jugoslovenskih glumica sahranjena je u listopadu u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. U prisustvu najdražih, Milena je pokopana kraj supruga Dragana Nikolića...

Foto: Pixsell/Screenshot/Kurir/kolaž
19 komentara

Srpska glumačka diva Milena Dravić preminula je 14. listopada, a njezina obitelj i prijatelji okupili su se na njezinom grobu kako bi joj odali počast 40 dana nakon smrti, piše Kurir. Tuge i suza nije nedostajalo dok su se prisjećali voljene glumice. 

LEGENDA JUGOSLAVENSKOG GLUMIŠTA Napustila nas je Milena Dravić: Glumica preminula u 79. godini

Počast su joj odali brat Rade, prijatelji Jelena Đokić, Branka Petrić, Petar Benčina, Voja Brajović i mnogi drugi. Svoje voljene kume došla se prisjetiti i glumica Seka Sablić (76) koja je Mileni na grob donijela veliki buket žutih ruža. One su simbol prijateljstva, a Sekin čin rasplakao je sve prisutne. 

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

 

Jedna od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumica Dravić sahranjena je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Njezina kuma Seka tada je održala i emotivni govor.

- Ostaje nam samo da se ponosimo što je Milenu publika obožavala od prvog dana pa sljedećih 50 godina i više. Bila je neodoljiva u komediji, a moćna u drami. Bila je dobra, iskrena i draga prijateljica. Također hrabra jer se borila sa strašnim bitkama za Draganovim životom, pa onda za svojim. Obje bitke je izgubila. Sigurna sam da njezina duša ide ka nekom svitanju. S mnogo ljubavi i poštovanja i tuge ja mogu samo reći: 'Zbogom Milena, za sad' - rekla je Sablić.

Beograd: Komemoracija za preminulu glumicu Milenu Dravić u Teatru Zvezdara | Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

U prisustvu obitelji, prijatelja, kolega i svih ostalih koji su cijenili njezin rad, glumica je pokopana kraj voljenog supruga, glumca Dragana Nikolića koji je preminuo u ožujku 2016. 

24sata | Autor: 24sata Foto: 24sata

Među onima koji su odlučili ispratiti Milenu na posljednji počinak bio je i glumac Rade Šerbedžija (72), njezin kolega i dugogodišnji prijatelj. Iako je glumac bio taj koji je trebao održati govor na Mileninoj sahrani, u nedavnom intervjuu za Kurir objasnio je zašto je to odbio.

POGODILA GA MILENINA SMRT Rade Šerbedžija: 'Izgubili smo božanstvenu i časnu glumicu'

- Oni su tražili da ja govorim na sahrani, ali sam rekao da neću. Ne samo što mi je bilo teško nego kad ti netko najrođeniji ode, onda se ne govori. Oni su mi bili obitelj. Milenu i Gagu doživljavao sam kao brata i sestru - priznao je.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Naši partneri pišu
Message